A keddi fegyelmi döntésekről beszámoló cikkünkben már megírtuk, hogy komoly büntetéscsomagot kapott az NB III-as BVSC. Egyik játékosa,

Zaka Gergő október 27-től kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos sporttevékenységtől 3 hónapra szóló eltiltást kapott.

Ugyancsak hosszabb ideig, 5 mérkőzésen át nem állhat csapata rendelkezésére Gabala Krisztián vezetőedző, de még a zuglóiak fizioterapeutája, Dudás János is 3 mérkőzésre szóló “kényszerszabadságát” tölti majd a következő hetekben.

A trió a Kisvárda második csapata elleni, hétvégi harmadosztályú bajnoki hajrájában történtek miatt bűnhődik. A 2-1-s vendéggyőzelemmel zárult zuglói találkozó ráadásának végén a hazai kispad előtt durván szabálytalankodtak Schrammel Ádámmal szemben, amelyet a vezetőedző nem hagyott szó nélkül, Altorjay Áron játékvezető pedig reklamálás miatt kiállította őt, majd a lefújást követően a cserejátékosként nevezett Zaka Gergő is hasonló sorsra jutott.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Gabala tehát a heves reklamálás miatt kapta 5 meccses eltiltását, ami nem az egykori Honvéd-játékos és edző első hasonló büntetése. Augusztus végén a Tállya elleni 1-1-s bajnoki hajrájában összeszedett piros lapja miatt 4 NB III-as mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Akkor hosszadalmasan kommentálta a kiállítását a tréner:

A játékvezető a mérkőzés hajrájában teljesen jogosan küldött el a kispadról és állított ki. Nyomdafestéket nem tűrő módon minősítettem a ténykedését és ezért elnézést kérek. Elsősorban csapatomtól és szurkolóinktól és természetesen azoktól is, akiknek szántam a mondandómat. Én vállalom a következményeit. Igen ám, de mindennek van oka! Már az első fordulóban jeleztem, hogy sajnos bizonyos körülmények negatívan hatnak a mérkőzéseinkre és a magyar labdarúgásra. Salgótarjánban még megúsztuk komolyabb sérülés nélkül, de úgy gondoltuk, hogy csak egyszeri alkalom volt. Sajnos nem. A mai világban mindent rögzítenek, így teljesen tisztán ki lehet jelenteni, hogy sorozatos, mérkőzéseket befolyásoló események hátráltatják eredményességünket. Az elmúlt hat fordulóban egy jogtalan tizenegyes és egy les gól hozta nehéz helyzetbe csapatomat, továbbá részünkre négy meg nem adott tizenegyes, két piros lap (szándékos sérülést okozó belépő) és leshelyzetek rossz megítélése nehezítette, gátolta eredményességünket. Legutóbb dupla szárkapocscsont törés, minden retorzió nélkül. Remélem, hogy a mérkőzés bíráját (mert nem játékvezető volt) legalább addig nem hagyják játékot vezetni, amíg játékosunk, műtétjét követően újra pályára nem léphet. Ja, bocsánat, de ÉN kérek elnézést!

Most ezt a négymeccses eltiltását is “felülmúlta”, de aligha érte váratlanul, hogy ismét súlyos büntetést kap. Erre utalt a Kisvárda II elleni bajnokit követő nyilatkozatában is.

Köszönettel tartozom az ellenfelünk szakmai stábjában helyet foglaló személynek – aki mindig elismerő helyet foglalt el labdarúgásunkban –, hogy összefoglalta nekem a mai napon történteket! “Sajnálom Krisztián, de az igazságtalanság ellen nem tudsz mit csinálni” – azt gondolom, mindent elmondanak ezek a szavak! – reagált a meccs végi szituációra Gabala a bvsc.hu oldalán.

Most már csak egy dologra leszek kíváncsi, mégpedig arra, hogy azon a mérkőzésen ahol játékosunk szárkapocscsont-törést szenvedett, ott 4 mérkőzésre tiltottak el, most pedig amikor játékosunk cipője eltört a becsúszás miatt – a további diagnózist még nem tudjuk –, ebben az esetben hány találkozó lesz újra az én büntetésem? Meddig kell egy edzőnek szótlanul néznie, tűrnie, a következmények nélküli folyamatos sérüléseket okozó megmozdulásokat?

Sajnálom, hogy nem a mérkőzéssel és annak értékelésével foglalkoztam, pedig két jól felkészített csapat találkozott vasárnap – zárta gondolatait a vezetőedző, aki hosszú hetekig nem ülhet ismét bajnokin a kispadra.

A vasárnapi mérkőzés összefoglalója: