Miután a klub játékosai belementek abba, hogy a járvány és annak gazdasági következményei miatt egy ideig nem kapnak fizetést, a vezetők felajánlották nekik, hogy hosszabbítsák meg szerződésüket a fizetés nélküli “szabadságnak” megfelelő időtartammal.

A focisták azonban ebbe viszont már nem mentek bele, és közölték Iuliu Mureșan klubelnökkel, hogy

“egy percig sem hajlandóak maradni”, amíg nem meneszti a klubvezetés Miriuta Vasile vezetőedzőt.

Az okok – vagy inkább súlyos vádak – között ezeket fogalmazták meg a játékosok a gsp.ro cikke szerint:

• Miriuta “az egyetlen edző, aki fel sem hívta a játékosait, mióta a járvány miatti veszélyhelyzet életbe lépett”

• Miriuta “az egyetlen edző, aki nem beszélte meg játékosaival az otthoni edzések menetrendjét, feladatait. Ezt kár tagadni. Magyarországon bújkál a házában, elhagyott minket!”

• Soha nem tett igazán semmit az általa irányított csapatokért, csak felvette a pénzét, hogy aztán ügynökökkel és a játékosokkal machináljon

• A célja az, hogy futballvállalkozó legyen, ha már az edzősködés nem jön össze. Arra akart kényszeríteni minket, hogy 5 évre aláírjunk hozzá. 3 euróért is eladna minket, ha tehetné”

Kisvárdáról nem a legszebben távozott

Miriuta legutóbbi csapatától, Kisvárdáról nem éppen a legbékésebb úton távozott. Miután a tréner egy román lapban “visszalőtt” volt klubjához, Révész Attila, az NB I-es gárda sportigazgatója néhány részletet elárult, vagy inkább sejtetett annak kapcsán, miért kellett távoznia a szakvezetőnek tavaly ősszel.

Én tartom magam ahhoz a megállapodáshoz, amivel mi elváltunk, mert azért ez nem így indult. Zárójelben teszem hozzá, hogy az igazi okokat nem fogom elmondani.

Sokkal súlyosabb, sokkal etikátlanabb és a klubunk számára nagy kárt okozó cselekedetet tett, amit nem tudtunk tolerálni. A szerződésében egyértelműen benne volt és ennek alapján a felmondása teljesen indokolt volt, sőt, sokkal súlyosabb attól, minthogy felmondjunk.

Én nem teregetem ki, ezt azért engedem meg magamnak, mert ő is egy olyan utat választott, amely nem volt indokolt. Ha később azt gondolja, akkor természetesen a bizonyítékokat, illetve azt a cselekedetet, amit csinált, el tudom mondani – fogalmazott akkor Révész.

A Gazeta Sporturilor megkereste a friss romániai vádak miatt Miriutát is, aki mindent tagadott.

Egyáltalán nem bújkálok. Ugyan valóban Budapesten vagyok, de minden nap beszélek a játékosaimmal, ha nem hisznek nekem, ellenőrizzék le! Az egyéni edzésmunkát és feladatokat Vlad Taran erőnléti edző kiadta a futballistáknak. Mint ahogy azok az állítások sem igazak, hogy én a menedzserekkel és játékosokkal kombinálnék…én személyesen senkit nem vittem a Hermannstadthoz, ezt a klubelnök is megerősítheti. Nincs is ilyen játékos Romániában!

Iuliu Mureșan, a csapat elnöke Miriuta pártjára állt az ügyben.

Minden vádaskodás Miriuta ellen csak rosszindulatú pletyka. Egy játékos sem került rajta keresztül a klubhoz – mondta a vezető, aki arra is kitért röviden, hogy a játákosok amiatt is kiakadtak, hogy még nem kapták meg a januári, illetve februári fizetésüket:

Nem érkezett meg időben a televíziós jogdíjakból származó pénz a klubhoz. De meg fogjuk találni a módját annak a válságot követően kifizessünk mindenkit. A járvánj mindannyiunkat keményen érintett, a klubokat és a futballistákat is, mindenki szenved emiatt. Ezt meg kell érteniük a játékosoknak is.

“Felelőtlenség = szerződésbontás”: Kirúgták az NB I egyik legjobb légiósát