Idénybeli hetedik idegenbeli bajnokiján sem tudott nyerni a Leipzig, sőt a Gulácsi Péterrel és Szoboszlai Dominikkal felálló német csapat ezúttal pontot sem szerzett Berlinben, miután 2-1-es vereséget szenvedett péntek este a Bundesliga 14. fordulójának nyitómeccsén. A három magyar válogatott játékost felvonultató lipcsei együttes csak a nyolcadik helyen áll a tabellán, ami Julian Nagelsmann vezetőedző távozása ellenére is alulmúlja a várakozásokat.

Az újabb csalódást keltő eredmény után Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig elnöke nyilatkozott a DAZN-nek.

Sivár és katasztrofális teljesítményt nyújtottunk. Csalódott vagyok. Az első tíz percben megdöbbentően gyengék voltunk, majd egy kicsit jobban belelendültünk a játékba, de aztán a félidőből nem jöttünk ki jól. Nem találtunk a megoldásokat, minden második labdát elveszítettünk, ezért nagyon megérdemeltük a vereséget.

Az elnök nem tagadta, a sportban nem mindig ívelnek felfelé dolgok, azonban ettől függetlenük nem elégedett a jelenlegi helyzettel.

14 mérkőzésen 18 pontot szereztünk, ami meglehetősen kevés az erőfeszítéseinkhez képest. Így nem érjük el a céljainkat. Úgy gondoljuk, a negyedik vagy a harmadik legerősebb kerettel rendelkezünk a bajnokságban.

A valóság azonban mást mutat: az RB Leipzig nem tűnik többnek a szürke középszerűségnél, amit a nyolcadik hely is tükröz.

Alapvetően gondolkodunk rajta – folytatta Mintzlaff és kijelentette, hogy valaminek történnie kell. – Nem fogjuk homokba dugni a fejünket, nem fogunk várni karácsonyig, és reménykedni, hogy az új évben jobbra fordulnak a dolgok. Alaposan át kell gondolnunk a dolgokat, és döntést kell hoznunk.

Arra viszont nem volt hajlandó válaszolni az elnök, hogy ez konkrétan mit jelent, de azt kiemelte, nem csak az edzővel, hanem a játékosokkal is el fognak beszélgetni egytől-egyig.

A csapatnak egyetlen kötelessége lett volna, azonban ez határozottan édeskevés volt – szögezte le a 46 éves Mintzlaff.

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano szerint rezeg a léc és Jesse Marsch vezetőedző állása a múlt hét óta veszélyben forog.

Gulácsi: “Egyszerűen nem álltunk készen”

A lefújás utáni Gulácsi Péter, az RB Leipzig csapatkapitánya is értékelte a látottakat.

Küzdelmes mérkőzés volt. Nem kezdtünk jól, nyomás alatt játszottunk és nem tudtunk felszabadítani. Egyszerűen nem álltunk készen. A védekezésünk megint nem volt jó és nem voltunk figyelmesek. Mindenki csalódott. Többet akarunk, a mostani a pontszám nagyon kevés. Fontos lett volna, hogy ne kerüljünk hátrányba a tavaszi folytatásra, az Union ellen nem sok esélyünk volt.

A sportigazgató búcsúzóul még odaszúrt egyet Dárdainak: “Sötét időket élünk, a Hertha imidzse most nem a legjobb”