A bazonline.ch azt írj, “a Basel jó helyzetből várja a visszavágót a budapesti mérkőzés után, bár az első 45 perc után nem úgy tűnt, hogy ez egy sikeres este lesz a piros-kékek számára.” A lap kiemeli, hogy az első félidőben egyértelműen az Újpest volt a jobb csapat és több jó lehetőséget is kialakított, már csak azért is, mert a bázeli csapat “hihetetlenül rosszul játszott” és több labdavesztéssel hívta segítette helyzetbe kerülni a hazaiakat. “Különösen Pajtim Kasami fogott ki nagyon gyenge napot, őt még a szünet előtt lecserélték” – tért ki a korábbi Premier League-játékosra külön is a portál. A második félidővel kapcsolatban megemlítik, hogy a bázeli csapatnak sikerült javítania teljesítményén, agresszívebben és határozottabban játszottak, és sikerült fordítaniuk.

“Hízelgő eredmény a Basel számára” – írja címében a bluewin.ch, amely megjegyzi, közel állt ahhoz a Basel, hogy a mostani szezonban először ne örüljön győzelemnek, de a rengeteg hibával járó teljesítmény ellenére sikerült fordítani. Érdekesség, hogy a második svájci góllal kapcsolatban azt írták, hogy “Males valószínűleg lesen volt.”

“Játékban a Basel volt a jobb csapat, technikailag is jobb játékosokkal rendelkezik, egyedül a fizikálisan robusztus házigazdákkal volt baja a Baselnek” – olvasható a portál tudósításában.

“Az FC Basel továbbra is álmodozhat Európáról Malesnek köszönhetően” – olvasható a blick.ch szalagcímében. A portál kiemeli Rahman vezetőedzőt, akinek “aranykeze” volt csütörtök este, hiszen jól nyúlt bele a meccsbe azzal, hogy Kasami helyére becserélte Malest már az első félidőben. A szünet után aztán sokkal frissebbé vált a Basel, majd a semmiből jött egyenlítő gól után még aktívabbak, bátrabbak, pimaszabbak lettek a vendégek, aminek meg is lett a jutalma. Ötödik idei tétmeccsén az ötödik győzelmét aratta a Basel: “ki fogja megállítani a piros-kékeket?” – teszi fel a kérdést a portál.

“Ez nem a gálaforma volt” – olvasható a 20min.ch portálon, ami szintén hangsúlyozza, hogy teljesen félresikerült az első félidő, majd a fordulás után a Basel kihasználta a hazaiak nagy bakiját és egyenlített. Ezt követően ugyan akadtak lehetőségei az Újpestnek, de “végül a nagyobb klasszis kerekedett felül.”

Az Aargauer Zeitung is kritikusan fogalmazott, kiemelték, hogy a győzelemhez jelentős javulásra volt szüksége a Baselnek, az első félidőben ugyanis a hazai csapat bátor és pimasz volt, örülhettek a vendégek, hogy csak egygólos hátrányban mentek szünetre.

A BZ Basel sem kíméli a svájci csapatot: “Egy gyenge FC Basel és egy még gyengébb Kasami” – olvasható a címlapon. Folytatván a kritikát hozzátették, hogy “az egész csapat rossz estéjén Pajtim Kasami különösen elmaradt a várakozásoktól, de összességében is kevesen közelítették meg a szokásos formájukat. A címből kiindulva tehát egyáltalán nem meglepő, hogy Kasami kapta a legrosszabb osztályzatot (2), miután “20 perc alatt négy katasztrofális labdavesztést mutatott fel”.

Oenning: “A 2. félidőt sem kell a kukába dobni”, a Basel edzője tudta, hogy erős lesz az Újpest – EKL-értékelések