BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐK, SZERDA:

Chelsea – Real Madrid 1-3 (Havertz 40., ill. Benzema 21., 24., 46.)

Villarreal – Bayern München 1-0 (Danjuma 8.)

“Megérdemeltük a vereséget”

Thomas Tuchel (Chelsea):

Hogy él-e a továbbjutási esélyünk ezzel a mai teljesítménnyel? Nem, jelenleg nem. Ha a dolgok megváltoznak, talán, de hány klub nyert a világon úgy egy visszavágón, ahogyan most nekünk kellene, három gól különbséggel, idegenben? Hányszor fordult ez elő? Talán így reális a válasz…

Újra magunkra kell találnunk, mert nem tudom, hol járunk fejben a válogatott szünet óta. Ma este megismétlődött a Brentford elleni második félidő a Real Madrid ellen is. Öt nap, hét kapott gól. Ez elég riasztó. Nagyon elmaradtunk a saját szintünktől, taktikailag, egyénileg, formában, mindenhogy. Új felállásban próbáltunk játszani, de egy nagy hibával megöltük a meccset. De ez soha nem egy játékoson múlik, hanem mindannyiunkon, beleértve engem is. Egyénileg elvesztettük a formánkat és az élességünket. A válogatott szünet óta nyilvánvalóan nem néztünk ki ugyanúgy és nem igazán tudok magyarázatot adni rá. Pedig egy hosszú győzelmi sorozatból érkeztünk, ahol igazán versenyképesek voltunk. Most viszont már a szombati, Southampton elleni meccsre kell készülnünk, nem pedig a visszavágóra. Ha továbbra is így játszunk, nem fogunk pontot szerezni még Southamptonban sem. Én most inkább emiatt aggódom.

Thomas Tuchel says his full focus is on Southampton

Carlo Ancelotti (Real Madrid):

A meccs előtt Benzema nem találta a kártyáját, amivel beléphet a stadionba. Mondtam neki: ‘Legyen meg gyorsan, vagy nem játszhatsz!’. Aztán szerencsére Karim megtalálta a belépőt…

Napról napra jobb, olyan ő, mint egy jó bor. Egyre több vezetői képességet mutat a pályán, tudja, hogy nagyon fontos játékos itt, ez az, ami a különbséget jelenti mostanában. Egy nagyon jó személyiségű játékos. Sok gólt lő és ez nagyon fontos, de a labdabirtoklásban is sokat segít a csapatnak. Mindig a megfelelő pozícióban van. Nagyon boldogok és szerencsések vagyunk azzal, hogy nálunk játszik. Úgy gondolom, hogy a Chelsea egy fantasztikus csapat, fantasztikus játékosokkal. Még mindig úgy gondolom, hogy a következő mérkőzés is nagyon nehéz lesz ellenük. Erre készülünk. Most egyértelműen mi vezetünk, de a végeredmény még mindig nyitott. Az a tény, hogy az idegenbeli gól szabálya eltűnt, előny a Chelsea számára. Nagyon tiszteljük őket, mert jó csapatuk van. Ma este a Madrid volt a jobb csapat, de lesz még egy meccs, ahol bármi megtörténhet.

Unai Emery (Villarreal):Megpróbálunk versenyben lenni és bejutni az elődöntőbe – ma este szinte tökéletes meccset játszottunk. Tökéletes persze akkor lett volna, ha nagyobb előnyt szereztünk volna. Nem tudunk teljes örömmel tekinteni arra, hogy nyertünk, hiszen időnként jobban is játszhattunk volna. Igényesek akarunk lenni és egy lépéssel tovább akarunk menni. Jövő héten nehezebb dolgunk lesz.

Julian Nagelsmann (Bayern München):Megérdemeltük a vereséget. Ez nem volt elég. Az első félidőben kevés erőnk volt a pályán. Nem szereztük meg elégszer a labdát és nem voltak gólszerzési lehetőségeink. A második félidő teljesen “vad” volt, nagyon szerettünk volna esélyt teremteni. De egy bizonyos ponton mindez “harakirivé” vált. Könnyen kaphattunk volna kettőt is, Manuel Neuer hibájánál pedig szerencsénk volt. Nem ezt képzeltük el magunknak a meccs előtt.

A nap meggyilkolt rekordja

A Villarreal az első csapat, amely a Liverpool és 2019 februárja után nulla gólon tartotta a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchent. Ezzel véget vetett egy 30 egymást követő mérkőzésből álló sorozatnak, amelyen a németek legalább egyszer betaláltak a kapuba.

BIG BENzema = Európa királya

A két legnagyobb spanyol sportlap címlapjáról egyaránt Karim Benzema köszön vissza, a Marca szellemesen “Big Bennek” becézte a csatárt nyilván a londoni helyszínre is utalva, míg az AS egyszerűen csak “Európa királyának”.