BAJNOKOK LIGÁJA, A SZERDAI EREDMÉNYEK:

E-csoport:

Monaco – CSZKA Moszkva 3-0 (Germain 13., Falcao 29., 41.)

Tottenham – Bayer Leverkusen 0-1 (Kampl 65.)

A csoport állása: 1. Monaco 8, 2. Leverkusen 6, 3. Tottenham 4, 4. CSZKA 2

 

F-csoport:

Borussia Dortmund – Sporting Lisszabon 1-0 (Ramos 12.)

Legia Varsó – Real Madrid 3-3 (Odjidja-Ofoe 40., Radovic 58., Moulin 83., ill. Bale 1., Benzema 35., Kovacic 85.)

A csoport állása: 1. Dortmund 10, 2. Real 8, 3. Sporting 3, 4. Legia 1

 

G-csoport:

FC Köbenhavn – Leicester City 0-0

FC Porto – Brugge 1-0 (A. Silva 37.)

A csoport állása: 1. Leicester 10, 2. Porto 7, 3. Köbenhavn 5, 4. Brugge 0

 

H-csoport:

Juventus – Lyon 1-1 (Higuaín 13. – büntetőből., ill. Tolisso 85.)

Sevilla – Dinamo Zágráb 4-0 (Vietto 31., Escudero 66., N’Zonzi 80., Ben Yedder 87.)

A csoport állása: 1. Sevilla 10, 2. Juventus 8, 3. Lyon 4, 4. Dinamo 0

 

NYILATKOZATOK:

Jacek Magiera (Legia Varsó):Nagyon csalódott voltam a gyorsan bekapott gól miatt, de igazán az számít, ahogyan reagáltunk a 0-2-re. Nem az az érdekes, hogy a Real lassabban futballozott-e a megszokottnál, hanem az, hogy a Legia milyen jó meccset játszott 90 percen át, és hogy több lehetősége volt a győzelemre. Nem gondoltam, hogy ennyi támadóval játszanak majd, igaz, így több helyet kaptunk az akcióinkhoz, és ebből aztán előnyt is kovácsoltunk. Számomra ez egy rendkívül értékes pont, a meccs előtt esélyt sem adtak nekünk, még a döntetlenre sem.

Zinedine Zidane (Real Madrid):Normális esetben egy kétgólos vezetésnél egy csapat a kezében tartja az irányítást, mi ehelyett hagytuk visszajönni a meccsbe az ellenfelünket. Amikor megszerezték az első góljukat, sokkal nehezebbé vált minden. Hiányzott belőlünk az intenzitás, a mozgékonyság, a szenvedély. Az egyetlen jó dolog, hogy végül nem kaptunk ki. Nem a védelmünk volt a legrosszabb, egyszerűen ha nem tartja meg az egész csapat a lendületét, akkor ez történik. De nem aggódom, tudom, miben kell előrelépnünk, ha tovább dolgozunk, még egyszer ilyen nem fordul majd elő. Túlságosan is megnyugodtunk 2-0-nál, így egy furcsa szenzációt okoztunk.

Massimiliano Allegri (Juventus):Jól játszottunk az első félidőben, de túl sokat kockáztattunk a másodikban. De megvolt ennek is a magyarázata, túl sok játékosunk hiányzott és túl sok fontos meccsünk volt az utóbbi napokban-hetekben. A meccs pozitívuma az, hogy még mindig jó esélyünk van a továbbjutásra, de amiatt dühös vagyok, hogy ekkora esélyt adtunk a Lyonnak az utolsó percekben. Nem nyerhetsz meg minden meccset a BL-ben, az igazán sorsdöntő csaták pedig majd márciusban következnek.

Claudio Ranieri (Leicester City):Jó, hogy hamar eldönthetjük majd a továbbjutás kérdését, nyernünk kell a Bruges ellen, de nem lesz könnyű. Jól játszottunk, de valami ilyesmire számítottunk is a csapattól és az ellenfelünktől is. Tudtuk, hogy az első perceket megnyomják majd, de sikeresen megállítottuk őket. Utána váltottunk szerkezetet is, és jól működött a csapat a pályán. A pálya viszont rettenetes volt, nekünk és nekik is. Sok volt az elcsúszás, ami nagyon veszélyes, de mivel nem kaptunk végül gólt, nem lehetek elégedetlen.

Thomas Tuchel (Borussia Dortmund):Nehéz volt Aubameyang nélkül, de nem volt más választásunk. A döntés már kedden megszületett. A következő meccsen ismét a csapatban lehet majd. De ez egy belső klubügy, többet nem kívánok spekulálni erről. Az eredményből sokat meríthetünk, bár a tervünk, hogy a négy középpályással majd uraljuk a pályát, nem jött be, talán maga az ötlet vagy talán a kivitelezés nem volt jó. Nehéz találkozó volt, a Sporting bátrabb volt nálunk és a védekezésben is sokat hibáztunk. Ugyanakkor már továbbjutottunk négy forduló után, amire büszkék vagyunk.

Mauricio Pochettino (Tottenham):Most már győznünk kell Monacóban, aztán meg kell vernünk a CSZKA Moszkvát is, különben lemondhatunk a BL-ről. Lehetnek mentségeink, de nem foghatjuk arra, hogy a Wembley-ben kell játszanunk. 85 ezer ember előtt futballozhattunk, épp ezért nagy csalódás, ami történt. Csak magunkat hibáztathatjuk a vereségért. Ennél többet kell mutatnunk, oda kell állnunk a tükör elé, és azt kell mondanunk: „Gyerünk, ennél többre vagyunk képesek!”.