Kiderült: Leekens a nehezebb utat választaná a válogatottnak

"Hasznosabb lenne, ha..." - több ellenfél, több meccs, több lehetőség. A szövetségi kapitány a Nemzetek Ligája-sorsolás előtt nyilatkozott.
Dudás Gábor 2018. január 11., csütörtök 8:43
"Hasznosabb lenne, ha..." - több ellenfél, több meccs, több lehetőség. A szövetségi kapitány a Nemzetek Ligája-sorsolás előtt nyilatkozott.
Szerző: Dudás Gábor 2018. január 11., csütörtök 8:43

Georges Leekens szövetségi kapitány a közelgő, január 24-i Nemzetek Ligája sorsolás előtt az előtte és a válogatott előtt is álló feladatokról is nyilatkozott a szövetség honlapján.

- Minél hamarabb el kellett kezdenünk folytatni a munkát, hiszen rengeteg teendőnk van. Természetesen a következő időszakban a férfi válogatott életének legfontosabb történése a Nemzetek Ligája sorsolása, mely január 24-én lesz. Februárban újraindul az OTP Bank Liga és a Magyar Kupa is folytatódik, így február közepétől lehetőségem lesz ismét minél több mérkőzésre kilátogatni. Emellett szeretném személyesen megnézni a külföldön játszó játékosokat is. Azt szeretném, hogy tudják, érezzék: figyelemmel kísérjük őket, a teljesítményüket, odafigyelünk rájuk.

A sorsolás kapcsán a tréner elárulta, van-e esetleg álomcsoport a számára.

- Szerintem nem okos dolog esetleges dolgokról beszélni. Meg kell várnunk a sorsolást és megnézni, hogy ott mi történik, kiket kapunk ellenfélként, majd ezt követően minél alaposabban ki kell elemeznünk riválisainkat, hogy a lehető legrészletesebb képet kapjuk róluk. A sorsolás előtt nem is szeretnék beszélni a lehetséges ellenfelekről.

Az egyetlen dolog, amit el tudok mondani, hogy hasznosabb lenne, ha négycsapatos csoportba kerülnénk. Ez azt jelentené, hogy több meccset játszanánk vagyis több lehetőségünk lenne a pontszerzésre, és ezáltal a lehető legjobb eredmény elérésére.

A Nemzetek Ligája csoportmeccseit megelőzően felkészülési mérkőzései is lesznek a válogatottnak.

- Gyakorlatilag júniusban készen kell állnunk a Nemzetek Ligájára. Éppen ezért van szükség arra, hogy márciusban és júniusban is játsszunk felkészülési mérkőzéseket. A júniusi utolsó találkozónk után már a Nemzetek Ligája első csoportmeccse következik majd a programban. Tudom, hogy az MLSZ-t nagyon erős csapatoktól is megkeresték barátságos találkozók lehetőségével kapcsolatban, ami természetesen nagyon jó dolog.

Ugyanakkor meg kell néznünk a sorsolás eredményét, és az ott kapott ellenfelek alapján kell eldöntenünk azt, hogy mely csapatok elleni meccsek szolgálják majd legjobban a felkészülésünket. Az is előfordulhat, hogy defenzívebb csapatokkal kerülünk majd össze a Nemzetek Ligájában, ebben az esetben pedig a felkészülésünket is jobban szolgálhatja, ha ilyen stílusú csapatok ellen játsszuk a barátságos mérkőzéseket.

De egyelőre még túl korai az ellenfelekről beszélni, először derüljön ki, mit tartogat számunkra a sorsolás.


Nemzetek Ligája-sorsolás, a kalapok:

Mint ismeretes, a magyar válogatott a C-liga első kalapjába került, méghozzá Romániával, Skóciával és Szlovéniával együtt. A lehetséges ellenfeleink így:

Görögország, Szerbia, Albánia, Norvégia (2. kalap)

Montenegró, Izrael, Bulgária, Finnország (3. kalap)

Ciprus, Észtország, Litvánia (4. kalap)

A C-ligában egy három- és három négycsapatos csoportot alakít ki az UEFA. A csoportgyőztesek feljutnak a B-ligába, míg az utolsó helyezettek a D-ligában folytatják majd a következő kiírásban. A Nemzetek Ligája első fordulóját szeptember 6. és 8. között rendezik meg, az utolsó körre pedig november 18. és 20. között kerül majd sor.

A-liga:

1. kalap: Németország, Portugália, Belgium, Spanyolország

2. kalap: Franciaország, Anglia, Svájc, Olaszország

3. kalap: Lengyelország, Izland, Horvátország, Hollandia

B-liga:

1. kalap: Ausztria, Wales, Oroszország, Szlovákia

2. kalap: Svédország, Ukrajna, Írország, Bosznia-Hercegovina

3. kalap: Észak-Írország, Dánia, Csehország, Törökország

C-liga:

1. kalap: MAGYARORSZÁG, Románia, Skócia, Szlovénia

2. kalap: Görögország, Szerbia, Albánia, Norvégia

3. kalap: Montenegró, Izrael, Bulgária, Finnország

4. kalap: Ciprus, Észtország, Litvánia

D-liga:

1. kalap: Azerbajdzsán, Macedónia, Fehéroroszország, Grúzia

2. kalap: Örményország, Lettország, Feröer, Luxemburg

3. kalap: Kazahsztán, Moldova, Liechtenstein, Málta

4. kalap: Andorra, Koszovó, San Marino, Gibraltár

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Raul Gustavo
A Csakfoci korábbi információjának megfelelően a Ferencváros bejelentette Raul Gustavo érkezését.
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új edzők a stábban
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző és Johan Sandahl asszisztensedző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Tovább az összes átigazoláshoz