Storck nagy klubok és nagyobb bajnokságok helyett választotta a DAC-ot: "A magyar válogatottnál is gazdag tudásra tett szert"

Két évre írt alá Dunaszerdahelyen Bernd Storck, akit magyarországi és belgiumi munkája, illetve "ideális profilja" miatt is választottak a DAC-nál.
Dudás Gábor 2020. május 22., péntek 8:50
Két évre írt alá Dunaszerdahelyen Bernd Storck, akit magyarországi és belgiumi munkája, illetve "ideális profilja" miatt is választottak a DAC-nál.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 22., péntek 8:50

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar válogatott korábbi német szövetségi kapitányát, Bernd Storckot nevezték ki csütörtökön a szlovák élvonalban harmadik helyen álló Dunaszerdahely vezetőedzőjének. Az 57 éves tréner kétéves szerződést kötött a DAC-cal, és június 1-től veszi át a csapat irányítását.

- Boldog vagyok, hogy a következő két évben vezetőedzőként irányíthatom a DAC-ot. Rögtön a kezdetektől nagyon jó kommunikáció zajlott köztem, Világi úr és a klub sportigazgatója között, a tárgyalások rendkívül professzionális módon folytak. Nagyon várom már, hogy a szurkolókkal közösen sikerre vigyük ezt a rendkívül ambiciózus projektet – nyilatkozta az fcdac.sk-nak Storck a megegyezést követően.

- A szempontokat figyelembe véve, Bernd Storck profilja ideális volt, látva a kiterjedt nemzetközi tapasztalatait és a tényt, hogy több országban is sikeresen dolgozott. A magyar nemzeti csapatnál eltöltött időszaka az a 2016-os EURO alatt is gazdag tudásra tett szert a közép-európai labdarúgással kapcsolatban. A legutóbbi két belgiumi állomásán is sikeres munkát végzett a rövid ottöltött idő ellenére, és képes volt teljesíteni az adott klubok által megfogalmazott célkitűzéseket, méghozzá egy olyan játékstílussal vegyítve, amely mély benyomást keltett a szakértőknél.

Annak ellenére, hogy több nagy klubnál és nagyobb bajnokságokban is felmerült a neve, boldogok vagyunk, amiért Bernd a mi projektünk mellett tette le a voksát,

meglátva a DAC erős alapjaiban rejlő lehetőségeket, amelynek központi alkotóeleme a kiváló szurkolótábor – mondta az fcdac.sk oldalán Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója, majd hozzáfűzte:

Az adott különleges helyzetben hálásak vagyunk Storck úrnak, amiért június 1-től átveszi a csapat irányítását a Fortuna Liga még futó szezonja közben. Az a célunk, hogy ne veszítsünk több időt és építsünk egy erős együttest, amely képes jól felkészülve nekivágni az új szezonnak és teljesíteni a klub által kitűzött célokat a következő idényben.

A héten jelentették be Szlovákiában, hogy június 3-tól bajnoki mérkőzéseket is rendezhetnek az országban, május 20-tól pedig a csapatsportok képviselői már csoportosan is edzhetnek. A DAC a 22 meccsen megszerzett 38 pontjával a harmadik helyen várja a Fortuna Liga folytatását, illetve annak felsőházi rájátszást.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz