Fotó: mlsz.hu

Sallai a Litvánia elleni döntetlen után: "Meglepődtem a sok szélsőséges reakción, kicsit talán elkényeztettük a szurkolóinkat"

A Freiburg magyar válogatott játékosa emlékeztetett, hiába jár jó úton a csapat, továbbra sem világverők.
Nyikes Zoltán 2023. október 20., péntek 14:05
Fotó: mlsz.hu
A Freiburg magyar válogatott játékosa emlékeztetett, hiába jár jó úton a csapat, továbbra sem világverők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. október 20., péntek 14:05

Mint ismert, a magyar válogatott a Szerbia elleni újabb 2-1-es győzelmével úgy mehetett kedden Litvániába, hogy egy győzelemmel kiharcolja a kijutást az Eb-re, ám a rosszul sikerült első félidőt követően csak 2-2-es döntetlenre futotta. A magyar csapat támadója, Sallai Roland a molcsapat.hu-nak reagált arra, hogy nagyot változott a közhangulat a meccs után, pedig tragédia aztán végképp nem történt.

– Őrizzük a veretlenségünket, továbbra is az első helyen állunk a csoportban úgy, hogy eggyel kevesebb meccset játszottunk a szerbeknél vagyis további egy pont elég az Eb-kvalifikációnkhoz.

Ebből fakadóan bevallom, meglepődtem a sok szélsőséges reakción. Ne érts félre, az első félidő tényleg borzasztó volt, de én inkább arra koncentrálok, hogy kétgólos hátrányból is fel tudtunk állni, és a második félidőben kifejezetten jól játszottunk. Közhelyes, de igaz: manapság már nincs könnyű ellenfél, és mi egy kifejezetten jó napot kifogó litván válogatottba futottunk bele. Kicsit talán elkényeztettük a szurkolóinkat, hiszen az utóbbi években elért eredményeink miatt sokan azt gondolják, simán behúzunk egy olyan meccset, mint a kaunasi, de ez súlyos tévedés.

Egyrészt hiába járunk jó úton a csapattal, továbbra sem vagyunk világverők, másrészt sokan elfelejtik, hogy már az nagy dolog a keretünk erejét elnézve, ahova eddig eljutottunk. Amibe sokan nem gondolnak bele az az, hogy nem óriási kudarc, ha Litvániában döntetlent játszik a csapat, kivált úgy, hogy közben vezeti a selejtezőcsoportját és egy éve nem kapott ki senkitől. Én nem látom olyan negatívan a dolgokat, mint sokan. Volt egy rossz félidőnk, amit aztán egy jó követett, és ebből lett egy döntetlen. Senki ne értsen félre, minket is nagyon bosszant, hogy ilyen gyengén játszottunk az első félidőben, de ha egy ilyen félidő után úgy fel tudunk állni, mint a másodikban, akkor nagyobb bajunk sose legyen – mondta a Freiburgban légióskodó játékos.

A Freiburg csatára, aki a szombati játéknap legszebb gólját rúgta a szerbek kapujába, már csak azért sem érti a nagy kétségbeesést, mert - ahogy azt Marco Rossi is többször elmondta - elsősorban az eredmények számítanak, és azokra továbbra is büszke lehet a válogatott.

– Jelenleg nem áll kijutást érő helyen Olaszország, Horvátország, Lengyelország és Svédország sem, miközben mi vezetjük a csoportunkat. Szerintem ez beszédesebb és fontosabb, mint az, hogy volt egy nagyon gyenge félidőnk. Ha végignézünk azon az úton, amit Marco Rossi érkezése óta bejártunk, egészen hihetetlennek tűnik, amit elértünk. Az Európa-bajnokság, a Nemzetek Ligája, a sok nagy csapat ellen megnyert meccs mind azt mutatja, hogy nagyon jó az út, amin járunk. De még nem vagyunk a végén, folyamatosan fejlődünk és változunk is - néha kényszerből, néha saját döntésből. És néha persze becsúszik egy-egy rosszabbul sikerült félidő vagy mérkőzés is. És ha az emberek örömmel fogadják, hogy az út közben vannak pozitív kilengések, akkor azt is el kell fogadniuk, hogy vannak negatívak is. Nem leszünk egy angliai győzelemtől világverő csapat, ahogy egy litvániai pontvesztés sem ok arra, hogy keseregjünk. Ahogy mi boríthatjuk a papírformát az angolok, a németek vagy a szerbek ellen, ugyanúgy Litvánia is boríthatja ellenünk - ma a foci már csak ilyen. A következő fordulóban nemcsak a kijutásunkat, hanem a csoport első helyét is bebiztosíthatjuk. Magabiztosak vagyunk, de közben tudjuk, hogy minden ellenfelet komolyan kell venni és a magyar csapat csak akkor lehet sikeres, ha mindannyian a lehető legjobb teljesítményünket nyújtjuk.

Sallai talán a legjobb formában lévő magyar játékos, a válogatottban és a Freiburgban is remekül kezdte a szezont. Mi több, a kapitány a szerbek elleni meccs után megpendítette, egy jobb klubcsapatban is megállná a helyét a magyar csatár.

– Én mindig nagy célokat tűztem magam elé, pályafutásom elejétől kezdve az volt a célom, hogy egy topliga élcsapatának legyek a játékosa, és ez nem változott most sem. Örülök, hogy jól megy a Freiburgban és jelenleg maximálisan a Freiburgra is koncentrálok, de természetesen mint mindenki másnak, nekem is megvannak az egyéni céljaim is. Az álmom a Premier League lenne, hiszen az angol most a világ legerősebb bajnoksága – árulta el Sallai.

Olvastad már?
Rossi korábbi nyerőembere a Csakfocinak jelentette be visszavonulását: "A magyar futballt körülvevő közeg miatt a kluboknál nem látom a jövőmet" - interjú
Befejezi pályafutását a 23-szoros válogatott, háromszoros NB I-es bajnok Pátkai Máté, aki a csakfoci.hu-nak mesélt eseménydús és tanulságos pályafutásáról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz