Fotó: kisvardafc.hu

Révész: "A jelenlegi lehetőségeink csak rövidtávon teszik lehetővé az NB I-es szereplést" - úriemberként váltak el Kruscictól

A Kisvárda sportigazgatója elárulta, Gerliczki Máté megbízott edző egyelőre csak a DVSC elleni következő bajnokira kapott felkérést.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 15., kedd 14:53
Fotó: kisvardafc.hu
A Kisvárda sportigazgatója elárulta, Gerliczki Máté megbízott edző egyelőre csak a DVSC elleni következő bajnokira kapott felkérést.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 15., kedd 14:53

Szombaton érkezett a váratlan bejelentés, hogy három fordulót követően a Kisvárda vezetősége arról tájékoztatta Milos Kruscic vezetőedzőt, hogy felmentette a munkavégzés alól. Nem sokkal később Révész Attila sportigazgató röviden elmagyarázta a döntés hátterét és azt is elárulta, ki veszi át a csapat irányítását, ezúttal azonban még részletesebben beszélt a váltás okairól a klubhonlapon.

– Közös megegyezéssel, kedden elváltak egymástól az útjaink – jelentette be Révész Attila. – Továbbra is azt valljuk, hogy remek embert sikerült megismernünk a személyében, az együttműködésünk nem is emiatt szakadt meg. Az elmondható, hogy olyan személyre van inkább szükségünk erre a posztra, aki nagyobb szenvedéllyel éli meg a mindennapokat, ráadásul akadémiai egyesületként kénytelenek vagyunk előbb-utóbb az akadémiánkra támaszkodni, ő pedig érthető módon a pillanatnyi eredményességet tartja fontosnak. Nekünk a középtávon meghatározott céljainkat kell szem előtt tartani, még úgy is, hogy adott esetben a pillanatnyi eredményességünk sérül, de ahogy korábban is jeleztem, célunk a fenntarthatóság megvalósítása, elérése, semmint pedig kisajtolni, kipréselni a legtöbbet ebből a szezonból, ami akár veszélyeztetné a később fenntartható, stabilabb klub létét. Koncepcióban kell gondolkodni, ezért fontos, hogy szorosabb együttműködés legyen az első csapat és az akadémia között, beleértve a játékosokat és az edzőket is, ilyen módon is szeretnénk felgyorsítani a gyerekek felnőtté válását, integrálását a felnőtt futballba. Zárójelben teszem hozzá, a jelenlegi lehetőségeink csak rövidtávon teszik lehetővé az élvonalbeli szereplést, ezért határoztunk meg másfajta célokat. Ha a későbbiek során ez a helyzet stabilizálódik, akkor nem zártuk ki annak a lehetőségét, hogy még együtt dolgozzunk Milos Kruscsiccsal, addig is segíteni fogjuk egymást akár információcserében, akár szakmai tanácsadás keretén belül is.


Úriemberként váltak el. Fotó: kisvardafc.hu

Az utódlásról a következőket mondta a sportigazgató.

– Hogy úriemberként váltunk el Milos Kruscsicstól, arra az is bizonyíték, hogy az általa hozott asszisztensedző, Bojan Trkulja a következő időszakban még a csapatunknál maradhat, vagyis itt hagy kicsit magából valamit, és nem vágtuk el teljesen az ő szakmaiságát, így lesz megoldva az átmenet is. A döntő szót azonban Gerliczki Máté mondja ki, aki két éve a klubunknál tevékenykedik, tavaly mellettem, Erős Gábor és Török László mellett is dolgozott. Folyamatosan sajátítja el a klubfilozófiánkat, a tartalékcsapat edzőjeként folyamatos szakmai kapcsolatban állt az akadémia szakmai igazgatójával, Szentes Lázárral, ismeri az edzésmódszereinket, tudja, mire van igényünk. Az NB I-ben még nem annyira gyakorlott, de már ott is dolgozott asszisztensedzőként, és bízom benne, hogy nemcsak játékosokat, hanem újabb edzőt is ki tudunk nevelni, ahogy az Erős Gábor esetében is megtörtént. Gerliczki Máté megkapta a felkérést, hogy felkészítse a csapatot a Debrecen elleni hétfői mérkőzésre, utána döntjük el, hogy azt meghosszabbítjuk-e a szabályok adta hatvan napra a megbízatását – fogalmazott Révész Attila.

Az edzőváltás érinti az NB III-as csapatot is, hiszen Gerliczki Máté volt a tartalékcsapat edzője az utóbbi időben.

– Az NB III-as és az U19-es csapat között rendszeres volt a játékosáramlás, fentről le és lentről fel is. Ezért indokolttá vált, hogy ezt a kérdést edzői szinten is hasonlóan oldjuk meg, és az U19-es csapatot eddig irányító Csernijenko Ruszlant bíztuk meg a tartalékcsapat irányításával. Reméljük, tovább tudja vinni ezt az utat, erre enged következtetni, hogy az U19-nél nagyon jól dolgozott és ismeri a futballisták képességeit.

Olvastad már?
NB I: Az előző idény egyik dobogósához igazolt a Honvédtól távozó Zsótér - hivatalos
A Honvédtól három év után távozó Zsótér Donát Kecskeméten folytatja pályafutását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz