Fotó: kecskemetite.hu

NB I: Az előző idény egyik dobogósához igazolt a Honvédtól távozó Zsótér - hivatalos

A Honvédtól három év után távozó Zsótér Donát Kecskeméten folytatja pályafutását.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 15., kedd 14:09
Fotó: kecskemetite.hu
A Honvédtól három év után távozó Zsótér Donát Kecskeméten folytatja pályafutását.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 15., kedd 14:09

Kedd délután a Kecskeméti TE a hivatalos oldalán jelentette be Zsótér Donát szerződtetését. A 27 éves játékos legutóbb a Honvédnál játszott három éven keresztül, nyáron azonban nem hosszabbított szerződést Kispesten, így jelenleg szabadon igazolhatóként váltott klubot. A KTE a közleményében kiemelte, Banó-Szabó Bence sajnálatos sérülése miatt minden követ megmozgattak, hogy az átigazolási időszak lejárta előtt egy kreatív, sokoldalú középpályással tudják bővíteni a keretet.

 – Egy szép emlékű hely számomra a Széktói Stadion, ugyanis kisteleki srác vagyok, s mivel nem volt messze tőlünk sose Kecskemét, gyerekkoromban rengeteg meccsre jártunk át édesapámékkal a Szivics-érában szurkolni. Sok, számomra ismerős arc is szerepelt az akkori csapatban, például Lencse Laci, Gyurcsó Ádi, Forró Gyuszi és Tököli Attila. Szerintem még fotóm is van arról, hogy itt vagyok a lelátón. Mindig jól éreztem magam, kitűnő volt a hangulat, nagyon befogadó és családias légkörrel. Manapság is látszik, hogy mennyire szeretik a csapatot Kecskeméten, hiszen futball-láz van a városban. Jó látni ezt, hiszen van a klubnak egy szép múltja, amihez a srácok most hozzátettek egy nagyon nagy részt a második hellyel és a nemzetközi szerepléssel. Bízom benne, hogy továbbra is ilyen sikeresek tudunk majd lenni – mondta Zsótér Donát annak kapcsán, hogy milyen kötődése is van a KTE-hez.

A magyar válogatott bő keretébe korábban már meghívott Zsótér úgy folytatta, hogy nagyon szimpatikus számára az, amit eddig kívülről látott a KTE-ről, hiszen erős egységet képez az egész klub.

– Több dolgot kellett mérlegelnem a folytatást illetően, de most alapvetően a szívemre hallgattam. Pontosan olyan környezetbe, olyan társak közé, olyan jól felépített klubba vágytam, ami a KTE-t jellemzi, ez feküdhet számomra most a leginkább. Komoly célokkal érkeztem, minden segítséget meg akarok adni a pályán, amivel a csapatnak és a társaknak hasznára tudok válni, mindezt úgy, hogy a legjobb formámat nyújtom. Nem ismeretlen a gárda számomra, hiszen Vágó Leventét gyerekkorom óta ismerem, Belényesi Csabival az utánpótlásban futballoztunk együtt, míg Májer Milán és Banó-Szabó Bence a Honvédban voltak csapattársaim, a beilleszkedéssel tehát nem lesz gond – tette hozzá Zsótér Donát.

Zsótér Donát Kispesten 113 meccsen 11 gólt és 10 gólpasszt jegyzett, míg Újpesten 101 fellépésén 13 találat és 19 gólpassz fűződik a nevéhez. Az élvonalban összesen 229 mérkőzés van a háta mögött, megfordult még a Puskás Akadémiánál, Dunaújvárosban és a Vidinél is, valamint az NB II-ben a Szolnoknál.

Olvastad már?
Légiósok: Elveszített párharcok és labdák, sikertelen cselezés - így értékelték Szalai első tétmeccsét a Hoffenheimben
Több mutatóban sem jeleskedett Szalai Attila a Hoffenheimben a Sofascore adatai szerint.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz