Fotó: M4 Sport

Révész megszólalt Kruscic menesztéséről: "Nem a saját, hanem a klub érdekeit előtérbe helyező edzőre van szükségünk" - elmondta, ki veszi át a Kisvárda irányítását

Révész Attila sportigazgató beszélt Milos Kruscic vezetőedző menesztésének hátteréről.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 12., szombat 21:27
Fotó: M4 Sport
Révész Attila sportigazgató beszélt Milos Kruscic vezetőedző menesztésének hátteréről.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 12., szombat 21:27

Ahogy beszámoltunk róla, szombat délután a hivatalos oldalán jelentette be a Kisvárda: a vezetőség arról tájékoztatta Milos Kruscic vezetőedzőt, hogy 2023. augusztus 12-i hatállyal felmentette a munkavégzés alól.

A Kisvárda három mérkőzést játszott le a mostani bajnokságban, győzelemmel kezdett Zalaegerszegen, majd kikapott Kecskeméten, pénteken pedig gól nélküli döntetlent játszott az MTK vendégeként. Kruscic márciusban vette át a csapat irányítását, amellyel a hatodik helyen végzett az előző bajnokságban.

Révész Attila sportigazgató a Kossuth Rádiónak nyilatkozva nem kívánt szakmai elemzésbe belemenni, de jelezte, hogy a döntésnek volt előzménye.

- Nem minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Most úgy gondoljuk, hogy más személyiségnek kell a csapat mellett lennie.

A klub elvárásait jobban elfogadó, nem a saját, hanem a klub érdekeit előtérbe helyező edzőre van szükségünk

- mondta, hangsúlyozva, hogy annak, aki az együtteshez jön, a meghatározott célokat figyelembe kell vennie. Elárulta, már korábban sem voltak biztosak abban, hogy Milos Krusciccsal kell folytatniuk az együttműködést, és a felkészülés alatt megbizonyosodtak arról, hogy nem fognak tudni tovább együttműködni.

- Ez a három mérkőzés pedig megmutatta, hogy más elvek mentén dolgozunk. Más az elvárás, és más, amit most látunk - szögezte le. Kiemelte, hogy nem az eredményességgel voltak problémáik, hanem a közép távú célok megvalósításával.

- A Kisvárdának vannak értékei, komoly játékosai. Nem tizenkét ember vesz részt a munkában, hanem húsz, mindenki egyforma. Azok a játékosok, akik nem játszanak, ugyanolyan értékei a csapatnak és a klubnak, és nem szeretnénk senkit sem elveszíteni - folytatta, majd úgy fogalmazott, hogy ez a veszély most fenn áll.

- Több korábbi meghatározó labdarúgónk nem azt az értéket képviseli most különböző okok miatt, mint korábban, és nem engedhetjük az értékromlást.

Hangsúlyozta, hogy a Kisvárda a harcosságáról, a szenvedélyességéről volt ismert, ez pedig az elmúlt időszakban elveszett.

- Ezt az irányvonalat vissza kell hoznunk, ehhez más személyiségű vezetőedzőre van szükségünk.

A csapat irányítását, felkészítését Gerliczki Máté, az NB III-as együttes edzője veszi át. Révész Attila azt mondta róla, hogy tökéletesen ismeri a játékosokat, azokat is, akiket már el kellett volna kezdeni beépíteni a csapatba, és ismeri a klub gondolkodását, lehetőségeit.

- Remélhetőleg rövidesen felvételt nyer a pro licences vizsgára, és onnantól kezdve hivatalosan is lehet majd vezetőedző, addig pedig segíteni fogok neki - tette hozzá. (MTI)

Olvastad már?
Váratlan bejelentés az NB I-es csapatnál: 12 meccs után kirúgták az edzőt - hivatalos
Szombaton felmentették a munkavégzés alól Milos Kruscicot.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz