Fotó: pfla.hu

Puskás Akadémia: "Csak szerényen"; Loki: "A 11-es? El kell hinnem, hogy helyes döntés volt" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Székesfehérváron, illetve a felcsúti Pancho Arénában. Edzői értékelések.
Csakfoci.hu 2024. február 18., vasárnap 21:40
Fotó: pfla.hu
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Székesfehérváron, illetve a felcsúti Pancho Arénában. Edzői értékelések.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 18., vasárnap 21:40

FEHÉRVÁR FC - DVSC 1-0

Bővebben a mérkőzésről itt!

Bartosz Grzelak (Fehérvár): - Ez a mérkőzés bármelyik oldalra eldőlhetett volna. A Debrecen nagy magabiztossággal játszott ma a támadóharmadban is, nagy munka volt részünkről, hogy semlegesítsük őket. Kicsit talán túl mélyre is visszahúzódtunk, lassabb is volt a csapat néha a kelleténél, de persze elégedett is vagyok, hiszen megnyertük a mérkőzést. Az viszont ma is látszott, hogy akárki kezd, vagy akárki áll be csereként, az érti, hogy mit szeretnénk játszani és mindent megtesz a csapatért. Erre büszke vagyok. A mai napon mindent bele kellett adnunk a győzelemért, egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, amelynek a vezetőedzője remekül megszervezte a játékukat, de sikerült itthon tartanunk a három pontot. Ezen a héten is történt sok dolog, sérülések, betegségek, az átigazolási időszak végén is távoztak még játékosok, de ezzel együtt is sikerült nyernünk. Tényleg, akárki játszik kezdőként, vagy csereként, mindenkire lehet számítani - ez a csapat igazi erőssége. Az igaz, hogy nem ma nyújtottuk a legjobb teljesítményt, de a mai labdarúgásban nagy dolog, ha így is sikerül nyerni.

Szerintem egyértelműen Tóth Balázs az egyik legjobb kapus az NB I-ben. Profi a hozzáállása, mindig higgadt marad, ma is mutatott be elképesztő védéseket, például az első félidőben a közeli fejesnél. Ahogy egy csatár el tudja dönteni a találkozót a góljaival, úgy egy jó kapusteljesítmény is sokat érhet. Nem kérdés, nagyon jó kapusnak tartom Balázst.

(fehervarfc.hu)

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Gratulálok a Fehérvárnak a győzelemhez. A mai mérkőzés tele volt érzelmekkel és energiákkal.

A büntető döntötte el a találkozót, nem néztem még vissza a szituációt, nem tehetek mást, el kell hinnem, hogy ez volt a helyes döntés.

Nagyon sok lövésünk volt, a helyzeteink megvoltak, de nem ez volt a legjobb teljesítményünk. Ahhoz, hogy nyerjünk, ahhoz gólokat kell szerezni, ez ma nem sikerült. Az első félidőben nem voltunk elég bátrak, a második félidő már jobb volt, de a Vidi 5-4-1-ben védekezett. Ennek ellenére találtunk helyet néha, fel tudtuk törni a védelmüket, de mostanában túl sokszor fordul elő velünk, hogy nem tudunk betalálni. Erre megoldást kell találnunk. Mi domináltunk, főleg a második félidőben. Ma is az fordult elő, ami már korábban többször is - nálunk van a labda, mi lövünk többet kapura, jobb az xG-nk, mégsem sikerül betalálnunk. Újra kell gondolnunk valószínűleg néhány dolgot, meg kell találnunk a problémák gyökerét. De ugyanúgy küzdünk tovább, mint eddig, nem adtuk fel azt, hogy feljebb végezzünk a tabellán, a játékosok ma is mindent megtettek a pályán azért, hogy eredményesen távozzunk. (fehervarfc.hu)

PUSKÁS AKADÉMIA - MTK BUDAPEST 6-1

Bővebben a mérkőzésről itt!

Hornyák Zsolt (PAFC): - Először is szerényen értékelnék...a mai mérkőzésben is meg szerettük volna bontani az MTK ötvédős rendszerét. Ez főleg a jobb oldalon sikerült, Komáromi nagyon jól játszott, Maceirassal együtt nagyon aktívak voltak, onnan indult a támadásaink nagy része. Az MTK játékosai láthatóan fizikálisan nem bírták felvenni a versenyt velük. Gyuszi (Komáromi - a szerk.) elég gyors játékos, és az utolsó mérkőzéseken tényleg az egyik legjobbunk volt. Ma lehetett a csapaton érezni az önbizalmat és a magabiztosságot. Az első két mérkőzésen a hasonló helyzeteket nem tudtuk gólra váltani, ma ez sikerült, sőt, még - ha jól számoltam - két gólt les miatt nem adtak meg.

De azért szerényen kell fogalmazni és tényleg ezt alázattal kell fogadni ezt az eredményt.

Minden mérkőzés nagyon nehéz számunkra. Most azt mondom, hogy ez is nagyon nehéz volt, azt mi magunk hoztuk a hozzáállásunkkal, hogy ilyen könnyedén tudtuk nyerni. Azt gondolom, hogy a fiúk megérdemlik a dicséretet ma, de holnap már a következő mérkőzésre koncentrálunk. Szeretném, hogy meglegyen a dobogó. Mindent megteszünk ezért, de a következő összes mérkőzés legalább ilyen nehéz lesz, vagy nehezebb. Ha úgy vesszük az akadályokat, ahogy az utolsó két mérkőzésen, akkor bízom benne, hogy meglehet a dobogó is. (M4 Sport)

Horváth Dávid (MTK): - A legfőbb probléma az volt, hogy nem tudtunk kompenzálni a mérkőzés elejétől kezdve tulajdonképpen a végéig azt a fizikális fölényt, ami a Puskás Akadémia részéről megvolt. Egyébként ahogy az első körben, most is hasonló csapatokkal küzdünk és kerülünk olyan helyzetbe, hogy nagy a különbség.

Sajnos ez az eredményekben is meglátszik, oda kell nekünk eljutni, hogy ilyen nagy intenzitással játszó, fizikális csapatokkal is felvegyük a versenyt. Itt gondolok a Ferencvárosra, a Puskás Akadémiára, de a Debrecent is ide tudom sorolni, bár őket legyőztük, de nekik is olyan a tempójuk, meg az intenzitásuk, hogy azt nehéz felvenni. Oda kell eljutnunk, hogy igenis versenyképesek legyünk velük - ma ez nem sikerült.

Hogy ha ezek a csapatok a bajnokság sorsolásából adódóan szétszórva lennének, akkor nem lenne ennyire feltűnő ez a fajta negatív sorozat. Úgyhogy most az a feladat, hogy erőt mutassunk, összeszedjük magunkat, és ahogy kijöttünk az előző hullámvölgyből is, most is ez a feladat, hogy ebből kikecmeregjünk. A labda megtartásával az ellenfél térfelén gondban voltunk, a két belső védőjük nagyon magabiztos volt, jöttek vissza a labdák, ezért kevésszer kerültünk a kapujuk elé. Voltak fellángolások talán, de ilyen eredmény után ezt talán felesleges is mondanom. (M4 Sport)

Olvastad már?
Sokba kerülhet az újabb ETO-botlás: Leválthatja edzőjét a lejtmenetbe került bajnokesélyes
A csakfoci.hu információi szerint az utóbbi négy bajnokijából csak egyet megnyerő, ezúttal a Kozármisleny otthonában vereséget szenvedő ETO FC Győr menesztheti vezetőedzőjét, a spanyol Antonio Munozt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz