Fotó: fradi.hu

Oroszországban megdöbbentek Csercseszov Fradi-bukásán: "Méltatlan ez az egész, nem érdemelte meg, hogy kirúgják"

Oroszországban is híre kelt természetesen annak, hogy Sztanyiszlav Csercseszovnak távoznia kellett a Ferencváros kispadjáról azután, hogy az FTC hatalmas meglepetésre, összességében simán, 3-0-s összesítéssel kiesett a feröeri KÍ Klaksvik ellen a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében.
Csakfoci.hu 2023. július 20., csütörtök 17:37
Fotó: fradi.hu
Oroszországban is híre kelt természetesen annak, hogy Sztanyiszlav Csercseszovnak távoznia kellett a Ferencváros kispadjáról azután, hogy az FTC hatalmas meglepetésre, összességében simán, 3-0-s összesítéssel kiesett a feröeri KÍ Klaksvik ellen a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 20., csütörtök 17:37

Az orosz-oszét szakember menesztése hallatán többen is véleményt formáltak Sztanyiszlav Csercseszov kollégái és volt játékosai közül is, ezekből idézünk az alábbiakban. A többség kiállt a tréner mellett, de akadt, akit nem is annyira lepett meg a kirúgása...

Yury Syomin (az orosz válogatott és a Lokomotiv Moszkva egykori edzője): - Az ilyen szintű edzőknek a mi bajnokságunkban kellene dolgozniuk, mert tapasztalt és elég sikeres is.

Hibák persze előfordulnak, mint amilyen a Ferencvárosnál is történt, ebből lett is egy kirúgás. Ilyen az edzői szakma. Nem teljesítette a feladatát. Valószínűleg a szerződésében voltak olyan feltételek, hogy a Bajnokok Ligájában a főtáblán kellene játszania a csapatával. Ha én lennék egy klub elnöke, akkor elhívnám magamhoz Csercseszovot.

(sport-express.ru)

Mario Fernandez (a Zenit Szentpétervár orosz válogatott védője): - Csercseszov egy csodálatos szakember és egy csodálatos edző, aki nyomot hagyott az orosz labdarúgás történetében. Tegnap értesültem erről a hírről és meglepődtem - csak egy vereség és azonnal menesztik... Biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar megtalálja a következő munkáját, és továbbra is megmutatja az edzői klasszisát. (championat.com)

Vladimir Granat (a Szpartak Moszkvánál is megfordult korábbi orosz válogatott védő):

Méltatlan ez az egész, nem érdemelte meg, hogy kirúgják. Ha a tavalyi szezont nézzük, a Ferencváros hosszú idő után először jutott el sokáig az európai kupaporondon. Valószínűleg az a tényező döntött, hogy elvesztette a csapattal a BL-selejtezőt. De ha Sztanyiszlav Szalamovics egész munkáját vesszük a klubnál, akkor az elbocsátása méltatlan.

Biztos vagyok benne, hogy Európában és Oroszországban is keresett edző lesz majd. (sport-express.ru)

Dmitry Cheryshev (volt orosz válogatott támadó, az andorrai FC Santa Coloma szakvezetője): - Nehéz ügy. Úgy gondolom, hogy Sztasz megérdemelte volna, hogy tovább dolgozzon a Ferencvárosnál, de ma már bármi megtörténhet. Úgy tűnik, a BL-továbbjutás egy nagy cél volt a klub vezetőinek. Mindenki tisztában van azzal, hogy ezen a szinten minden továbbjutás komoly anyagi támogatást jelent a klubnak. Végül ilyen döntést hoztak. (RB Sport)

Alekszej Popov (az Amkar korábbi kazah válogatott védője): - Természetesen meglepett a menesztése.

De az emberek nagyjából egy évig elviselik a módszereit, aztán minden egyre rosszabb lesz. Csercseszov bebizonyította azt, hogy az ő húzásai hosszú távon nem hoznak jó eredményeket. Kirúgták Lengyelországból, kirúgták a Szpartaktól és kirúgták most is.

De az orosz focinak szüksége van ilyen emberekre. Majd rendeződik a helyzete. (sport-express.ru)

Boris Ignatyev (volt orosz szövetségi kapitány): - Kissé váratlan döntés a Ferencvárostól. Úgy tűnt, az eredmények alapján minden rendben van, aztán jön egy ilyen esemény. Persze, fájó a vereség, de talán nem volt érdemes ezt csak rá húzni. Bár a Bajnokok Ligája mindig nagy anyagi javakkal kecsegtet egy klub számára, valószínűleg ezért is született ilyen szigorú döntés. Szerintem Csercseszov szünetet akar majd tartani, de nem lesz gondja majd akkor sem, ha minkát keres. Az egyik legjobb orosz edző, bármelyik hazai élvonalbeli csapatnál megállná a helyét. (RB Sport)

Vyacheslav Koloskov (az Orosz Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke): - Most már minden kispad foglalt az orosz első osztályban. Két hónappal ezelőtt más volt a helyzet. Lehet persze, hogy valaki vállalja a kockázatot, de a bajnokság már pénteken kezdődik. Oroszországban csak néhány edző van, akinek Csercseszovhoz hasonló pedigréje van. Ő igazán az orosz futball hasznára válna. Szerintem 5-7 forduló lemegy és lehetnek változások. Most Csercseszovnak pihennie kell, de ajánlatokat fog kapni. (sport-express.ru)

Paulo Barbosa (az orosz futballt jól ismerő játékosügynök): - Ha az elbocsátás után Csercseszov Európában keres majd csapatot, akkor szerintem meg is fogja találni. Csercseszovot az egész kontinensen ismerik, többek között az orosz válogatottnál elvégzett munkája miatt. Szóval minden attól függ, hogy mit akar. Talán vissza akar térni Oroszországba és meg akarja nyerni a bajnokságot. Ami Magyarországot és a Ferencvárost illeti, ott jó eredményeket mutatott fel, és az ottani vezetőség érzelmi alapon dönthetett a csapat BL-ben nyújtott teljesítménye alapján, ez előfordul. (sport-express.ru)

Aleksei Petrushin (a Dinamo Moszkva korábbi szakvezetője): - Ez a menesztés a Bajnokok Ligájában elszenvedett megsemmisítő vereséghez kapcsolódik. Ez az ember két egymást követő évben bajnoki címig vezette a csapatot, tavaly az Európa Ligában a csoportkörből is továbbjutptt, és mégis ez történt vele. Lehet, hogy voltak megterhelő feladatok. Ilyen a futball, mindig és minden az eredményen múlik. És néha egyetlen meccsen múlik az edző sorsa. De szerintem nem sokáig lesz munka nélkül. A Ferencvárosnál végzett munkájával is bebizonyította, hogy tud eredményesen dolgozni. (sport-express.ru)

Olvastad már?
Fradi: Bejelentették, kit bíztak meg a csapat vezetésével - hivatalos
Hivatalos bejelentést tett a zöld-fehér klub.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz