Fotó: Régió TV Esztergom (képernyőmentés)

Óriási a baj, az összes játékos és az edző is távozhat az NB II-ből kiesett csapattól: az elnök közleményt adott ki

A másodosztályból kiesett Dorog elnöke, Mayer László bejelentette, hogy a továbbiakban nem tud részt venni a felnőttcsapat működtetésében.
Budai László 2023. május 24., szerda 8:36
Fotó: Régió TV Esztergom (képernyőmentés)
A másodosztályból kiesett Dorog elnöke, Mayer László bejelentette, hogy a továbbiakban nem tud részt venni a felnőttcsapat működtetésében.
Szerző: Budai László 2023. május 24., szerda 8:36

A pályán kívül is nagy a baj az NB II idei szezonjában utolsóként végzett, így kiesett Dorognál - mindez pedig már nemcsak "pletyka", hanem hivatalos tény, amelyet a klub elnöke, Mayer László közleményben ismert el az egyesület honlapján.

A közlemény

A Dorogi Futball Kft. 2023.05.22-én megtartott megbeszélésén tájékoztattam a csapat vezetőit és játékosait, hogy a továbbiakban nem tudok részt venni a felnőttcsapat működtetésében. Nem látom biztosítottnak Dorogon az NB-s bajnokságban történő versenyeztetés azon feltételeit, melyek elengedhetetlenek a színvonalas és eredményes szerepléshez.

Döntésem és a felnőttcsapat további működése az utánpótlás egyesületben (Dorogi FC.) játszó gyerekek versenyeztetését nem befolyásolja.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a 2023. június 1-jén megtartandó Szurkolói Ankétra, ahol személyesen válaszolok a feltett kérdésekre!

Ezúton is szeretném megköszönni a club minden dolgozójának, a játékosoknak és edzőknek, hogy segítették munkánkat és egy ilyen kis egyesület korlátozott keretein belül, néha embert próbáló körülmények között is több éven keresztül sikerre vezették a csapatot!

Tisztelettel:

Mayer László

Frissítés!

Az ügy kapcsán a kemma.hu megkereste Mayer Lászlót, aki beszélt az okokról.

- Nem anyagi megfontolások vezettek a döntésemhez, az infrastrukturális feltételeket nem látom biztosítottnak az NB III-as indulásra. A felnőttcsapatot működtető kft. vezetését átadom, amelyről már értesítettem Dr. Tittmann János polgármestert, valamint Khéner Lászlót, a Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Vármegyei igazgatóját is. A Dorogi FC elnöki tisztjét továbbra is betöltöm, így a felnőttcsapattal kapcsolatos döntésem az egyesület utánpótlásának további működését (ahogyan az a klub által kiadott közleményben is olvasható - a szerk.) nem befolyásolja.

Ami a játékoskeretet illeti, június 30-ig az összes labdarúgónk szerződése lejár

– mondta a lapnak a sportvezető. A felnőttcsapat szezon közben kinevezett vezetőedzője, Marián Sluka is távozik Dorogról.

- A szerződésem június 30-ig él, azonban közös megegyezéssel arról döntöttünk, hogy nem folytatom tovább a munkát a Dorogon – mondta a távozó tréner, szintén a kemma.hu-n. - Azóta találkoztam a csapattal, elbúcsúztam a játékosoktól és a vezetőségtől is, megköszöntem az itteni lehetőséget. Sajnálom, hogy nem tudtuk elérni a kitűzött célt, a bennmaradást, és nem tudtunk örömet okozni a szurkolóinknak. Megpróbáltunk mindent, de ez kevésnek bizonyult. A szezon nagy részében nem teljesítettünk rosszul, játékban az ellenfeleink többségével felvettük a versenyt, de a góllövés mindvégig problémát okozott. A téli szünetben szerettünk volna egy gólerős csatárt igazolni, de ez nem egyszerű ilyenkor. Bíztam benne, hogy az utolsó fordulóig lesz esélyünk a bennmaradás kiharcolására, ami ebben a véleményem szerint erős bajnokságban bravúr lett volna, de addig nem jutottunk el. Jól éreztem magam Dorogon, jó közösségben dolgozhattam, nagy kihívásnak tekintettem ezt a munkát, most viszont fel kell dolgoznom, hogy a Szentlőrinc után nem tudtam egy újabb csapatot benntartani a másodosztályban - nyilatkozta Sluka.

Olvastad már?
Interjú az ezüst kapujában lévő kecskeméti vezetővel: „Nem fordulhat elő, hogy a nagy klubok lerabolnak minket” – ezt csinálták másképp, mint az NB I-es riválisok
A bronzérem már biztos, de ha az utolsó fordulóban legalább egy pontot szereznek, akkor megvan az ezüst. Az újonc Kecskemét sportigazgatója, Tóth Ákos honlapunknak elmondta, mit csináltak másképp, mint a riválisok, miért igazoltak olyan játékosokat, akik sokáig voltak az árnyékos oldalon, de beszélt arról is, miért nincs tervben náluk légiósok szerződtetése. A vezető szerint pár hete még komoly veszélye volt annak, hogy elveszítik sikeredzőjüket, Szabó Istvánt, mivel a kecskeméti csodát több klub is megirigyelte. Nem fél attól, hogy a kiemelkedő szezon után a tehetősebb klubok lerabolják őket és úgy látja, Kecskemét egyre vonzóbb hely a játékosok és a szponzorok számára is. Az eddigi koncepciójukon azonban nem változtatnak, „sztárok” helyett továbbra is éhes, motivált futballistákat szerződtetnek majd.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz