Patthelyzet a magyar csapatnál: „Vagy belemennek a csökkentésbe, vagy csődbe viszik a klubot”

Egyelőre nincs egyezség a tulajdonos és a játékosok között az NB II meglepetéscsapatánál. A Siófok futballistái nem fogadták el a klub bércsökkentésre vonatkozó ajánlatát.
Privacsek András 2020. április 7., kedd 15:17
Egyelőre nincs egyezség a tulajdonos és a játékosok között az NB II meglepetéscsapatánál. A Siófok futballistái nem fogadták el a klub bércsökkentésre vonatkozó ajánlatát.
Szerző: Privacsek András 2020. április 7., kedd 15:17

Egy hete számoltunk be róla, hogy az NB II 5. helyén álló Siófok radikális bércsökkentésre készül, mivel a klubot is elérték a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai. György Tamás, a klub tulajdonosa honlapunknak elmondta, a csapat játékosai nem fogadták el az ajánlatot. Információink szerint a futballisták az eddigi gyakorlatnak megfelelő csökkentést vállalták volna egységesen, de úgy tudjuk, a siófoki esetben ennél többről van szó.

- Egyelőre nincs egyezség, patthelyzet van. Bízom benne, hogy a játékosok megértik, nincs más választásuk. Rendkívül kevés mozgásterünk van, valós veszély a csőd.

Van egy rendelkezésre álló forrás, amit szét tudunk osztani a játékosok között, de tíz egységből nem tudunk húsz egységet fizetni.

- Vagy belemennek a csökkentésbe, vagy csődbe viszik a klubot, de így sem, úgysem lesz több pénzük – mondta a klubtulajdonos.

Korábban a Nyíregyháza, az ETO, a Gyirmót és a Dorog is bejelentette, hogy jelentősen csökkenteniük kell a játékosok bérét, ugyanakkor Budafokon a szezon végéig nem változnak a fizetések.

Címkék: #NB II #Siófok
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz