Az NB I-es és az NB II-es csapatok nagy része megérzi a koronavírus okozta negatív gazdasági hatásokat, így több klub jelentős bércsökkentésre kényszerült. Információink szerint az NB II feljutó helyén álló Budafok a kivételek közé tartozik.

– Mi hálásak vagyunk a tulajdonosunknak, aki közölte a csapattal, hogy a folytatásban is mindenki az eredeti szerződésében foglalt összeget kapja – kezdte honlapunknak Csizmadia Csaba, a Budafok vezetőedzője. – A szezon előtt megvolt az éves költségvetésünk, ami menet közben sem változott. Nagyon várjuk a bajnokság folytatását, de egyelőre továbbra is egyéni edzésterv alapján készülünk.

Csizmadia beszélt a csapat céljairól is.

– Tavaly a bennmaradás volt a célunk, idén szerettünk volna feljebb lépni, ezért az volt az elvárás a csapattól, hogy az első tízben végezzen.

Nem terveztük a feljutást, de nagy fejlődésen mentünk keresztül és megteremtettük annak a lehetőségét, hogy osztályt léphessünk. Most, hogy kilenc fordulóval a vége előtt hét pont az előnyünk, csalódottak lennénk, ha ez nem sikerülne.

Az NB II-es klubok sorra hozzák meg a bércsökkentéssel kapcsolatos intézkedéseiket, az élcsapatok közül a Budafokon kívül ezidáig a Vasas nem jelentett be ilyen irányú döntést.