Nyíregyháza: "Biztonsági őrök utasítottak, hogy ne követeljem az edzőcserét" - egy szurkoló levele, válaszolt a klub is

A Nyíregyháza – Csákvár mérkőzésen egy drukkert állítása szerint ki akartak vezetni a stadionból, mert hangosan tüntetett csapata gyenge teljesítménye ellen. A klub reagált a nyílt levelére.
Csakfoci Admin 2018. szeptember 28., péntek 14:28
A Nyíregyháza – Csákvár mérkőzésen egy drukkert állítása szerint ki akartak vezetni a stadionból, mert hangosan tüntetett csapata gyenge teljesítménye ellen. A klub reagált a nyílt levelére.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. szeptember 28., péntek 14:28

Kilenc mérkőzéséből egyetlen egyet tudott a most futó szezonban megnyerni a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a legutóbbi négy hazai fellépéséből háromszor kikapott, legutóbb a Csákvár ellen szerdán (0-1), ezzel 17. helyen áll a 20 csapatos bajnokságban.

A hazai meccsekre kijáró drukkerek egy része a szerdai bajnokin a lelátón tüntetett és Bozsik József vezetőedző távozását is követelte. Egyikük felháborodott levelet juttatott el a szon.hu szerkesztőségébe, mivel ki akarták vezetni a stadionból. Ekkor telt be nála a pohár, a leveléből idézünk.

"Itt sokkal kevesebbért is küldtek már el edzőt"

"Olyan dolog történt a tribünön, amelyet úgy érzem jelentenem kell, mert ilyen nem fordulhatott volna elő és a jövőben sem fordulhat! A Szpari egész egyszerűen döbbenetesen rossz eredményeket produkál, de ami még rosszabb az az, hogy semmilyen elképzelést, taktikát nem lehet felfedezni a gyakorlatilag nézhetetlen játékukban. A kiesés réme fenyeget minket egy olyan játékoskerettel, aminek harcban kell lenni a feljutásért. Ahogy a (szurkolói) ankéton is elhangzott, 1–6. hely a minimális cél. Ezért egyértelműen a vezetőedző a felelős. És ami a legrosszabb, hogy olyan dolgokat nyilatkozik, ami egyenesen vérlázító egy Szpari-szurkolónak!

Nyilatkozza, hogy jó úton járunk, ennyi meg annyi ponttal kellene többnek lennie, csak szerencsénk nincs. Mindezt például a Nyírbátor meccs előtt mosolyogva és azt is említve, hogy az első tízbe kerülés volt a cél az első félévben. Én ilyenre nem emlékszem, hogy az ankéton elhangzott volna.

Itt sokkal kevesebbért is küldtek már el edzőt, de Bozsik József mindezek ellenére maradhat."

TABELLA: Az NB II állása itt!

Majd rátér a szerdán történtekre.

„A szerdai meccsen én és még jó páran rajtam kívül Bozsik József távozását követeltük, nem mindenki, de ez annak tudható be, hogy erre már csak 650 néző kíváncsi csak és akik még hasonlóan a távozását követelték volna, már nem járnak ki meccsre.

Biztonsági őrök léptek oda hozzám és még pár szurkolóhoz és személy szerint engem utasítottak, hogy ne követeljem az edzőcserét, üljek le a helyemre és nézzem csendesen a meccset. Ha nem így cselekszem, akkor felsőbb utasításra kivezetnek a stadionból és az őr megemlítette, hogy most még szépen szólt.

Én 25 év alatt egyetlen edzőt, vezetőt, játékost nem szidtam Nyíregyházán. Ezt nagyon sokan tudják bizonyítani, akár játékosok is. Én nem itt töltöm ki a magánéleti gondjaimat, mert aláírom, hogy van ilyen is a lelátón, akinek mindig minden rossz, de ez nem én vagyok. De ezt most nem tűröm és nem is tűrhetem szó nélkül, ezt az elképzeléstelen semmit, ami NB III.-hoz is vezethet. Nem tudom, a klub fog-e reagálni erre a levélre, de ha igen, kérem, ne azzal az indokkal álljanak elő, hogy gyerekek is vannak a lelátón.

El kell fogadni, hogy ez nem színházi előadás, ez egy labdarúgó mérkőzés, ahol nemcsak pozitív, negatív kritika is elhangozhat, akár nem irodalmi stílusban, ez mindenhol, nyugaton is így van, tapasztalatból mondom. Dobálni, székeket törni, balhézni nem szabad, de ha valami nem tetszik, annak igenis hangot adhatok és senki nem mondhatja azt, hogy: „foglaljak helyet és csendben nézzem a mérkőzést”. Jogom van hozzá!”

A Szpari reakciója

A nyíregyházi klub reagált a szurkoló nyílt levelére.

"Sajnálattal értesültünk szurkolónk történetéről, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetése természetesen kivizsgálja az említett esetet, és egyeztet a rend fenntartásával megbízott biztonsági cég képviselőjével. Szeretnénk, ha a szurkolók sportszerűen buzdítanák a csapatot, erre a legutóbbi találkozón is többször felhívtuk a figyelmet. Ez a Magyar Labdarúgó Szövetség előírása is, céljuk ugyanis, hogy a stadionokban kulturált légkörben vívják a mérkőzéseket, rasszista, vagy másokat megbotránkoztató bekiabálások nélkül.

De természetesen olyan utasítást nem kapnak a biztonsági őrök, hogy akinek nem tetszik a játék vagy a teljesítmény, azt ki kell vezetni. Maximálisan egyetértünk azzal, hogy a futballmeccs nem színház, mi is azt szeretnénk, ha igazi futballhangulat lenne a Városi Stadionban, a szurkolók valóban buzdítanák a játékosokat, és természetesen a kritika is belefér, a válogatás nélküli folyamatos trágár beszéd – ami természetesen nem önre vonatkozik – már kevésbé.

Ismételten sajnáljuk ami önnel történt, bízunk abban, hogy a jövőben a csapat olyan teljesítményt nyújt, hogy mindenki együtt ünnepelhet egy-egy győzelem után - írták a klubtól.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
ZTE/Vasas
Hinora átigazolhat
A Csakfoci úgy tudja, a Zalaegerszeg a Vasas 26 éves jobbhátvédjével, Hinora Kristóffal erősítene.
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Tovább az összes átigazoláshoz