"Össze sem lehet hasonlítani a magyar és a szlovák meccsek hangulatát" - ex-Slovan játékos beszélt nyíltan az NB I-ről és az edzőiről

A Haladás utolsó két meccsén parádézó Mészáros Karol őszinte interjúban beszélt a magyar és a szlovák bajnokság különbségeiről is.
Csakfoci Admin 2017. december 16., szombat 17:17
A Haladás utolsó két meccsén parádézó Mészáros Karol őszinte interjúban beszélt a magyar és a szlovák bajnokság különbségeiről is.
Szerző: Csakfoci Admin 2017. december 16., szombat 17:17

Mészáros Karolt elsőként arról kérdezték, elégedett-e jelenlegi helyzetével: a bajnoksággal, ahol most futballozik. A futballista össze is hasonlította a két ligát.

"Csak nagyon kevés információm volt előtte a magyar bajnokságról, de nagyon meglepődtem azonnal. A stadionok, a létesítmények és a szurkolók - egyik téren sem lehet a szlovák bajnokságot a magyarhoz hasonlítani. A minőségben nincs különösebb eltérés a két bajnokság között. De ahogy említettem, ismét elmondanám, hogy a stadionokban, a meccsek hangulatában és a fő körülményekben - amiket kiélvezhetnek a játékosok - lehetetlen összehasonlítani a két bajnokságot."

A középpályás beszélt korábbi NB I-es csapatairól, valamint arról is, maradna-e a Haladásban.

"Korábbi klubom, a Puskás Akadémia a három legtetetősebb között van az NB I-ben. Ez egy akadémia, közel 20 edzőpályával, az egyik legkomplexebb edzőközpont egész Európában. Debrecen volt a másik klubom, az utóbbi 10 éve legeredményesebb magyar klubja, hiszen szerepelt a BL-ben és az EL-csoportkörében is. Jelenleg lejárt a kölcsönadási szerződésem. A fő ok, amiért elmentem egy éves kölcsönjátékra Szombathelyre a DVSC-től az volt, hogy áprilisban megszületett a gyerekem, és hozzá szerettem volna földrajzilag közelebb lenni. Még nem tudom teljesen, mit lesz a sorsom, visszatérek-e Debrecenbe, de van egy opció a szerződésemben, a Haladás végleg megszerezhet. Zajlanak az egyeztetések a klubok között, minden lehetőségre nyitott vagyok."

A félévet jellemezve összességében nagy csalódásról beszélt a szlovák játékos.

Ebben a fél évben történt rengeteg érthetetlen dolog a klubnál, ezért volt katasztrofális az ősz nagy része. Hipp érkezése után ez megváltozott, és jól hajráztunk. Mészöly Géza munkáját nem szeretném külön kommentálni, alapvetően nem szívesen beszélek az edzők személyéről. Annyit mondanék, hogy most végre legalább tudjuk, milyen rendszerben kell ahhoz játszanunk, hogy sikeresek legyünk. Óriási csalódás volt ez a fél év, akár az 5.-6. hely is benne lenne a csapatban a valós ereje alapján.

Olvastad már?
Halmosi: "Megpróbáltak leírni, elásni, de engem nem lehet" - interjú
A 35-szörös válogatott középpályás nagyon nehéz féléven van túl, de hiába „öregezték” le és kiáltották ki 20 perces játékosnak, úgy érzi, mindenkinek bizonyított. Halmosi szerint, ha korábban megtörténnek az általa kért változások, akkor most a Haladásnak nem kellene a kieséstől rettegnie. Interjú.
Elolvasom

Mészáros az ősszel tizenegy meccsen mindössze kétszer talált be, azok viszont nagyon fontos gólok voltak a Ferencváros és a Videoton ellen. Ezek voltak pályafutása legfontosabb góljai?

"Örültem nekik, de azt nem mondanám, hogy ezek voltak egész életem legmeghatározóbb góljai, mert a Slovanban a bajnokságban vagy az európai porondon is akadtak fontos találataim korábban."

Az utolsó mérkőzésen, a 92. percben szerzett góljával a Haladást téli bennmaradóhelyre "rúgó" játékos a klublegenda Király Gábort is méltatta.

"Óriási személyiség Magyarországon, egy legenda. Óriási "respektje" van az öltözőben, vicces sztorikkal a futballmúltjából képes az egész öltöző hangulatát feldobni."

Mészáros Karol végezetül korábbi szlovák klubjáról, a Slovan Bratislaváról is nyilatkozott, kritikákat megfogalmazva.

"Elsősorban azt mondanám, itt lenne az ideje, hogy a Slovan elkezdje megbecsülni a saját neveléseit a külföldiekkel szemben, akiket leginkább csak az érdekel, hogy a pénzük a bankszámlán legyen. Ha ez nem változik meg, a Slovan mindig egy helyben fog állni, és soha nem lesz esélye Európában alkotni valamit. A pozsonyi drukkerek megérdemlik az új stadiont, de az elmúlt években sokan annyi ígéretet hallottak a klub körül és a futball körül Szlovákiában, hogy már nem igazán hisznek. Biztosan visszatér majd a drukkerek egy része az új stadionba, de abban is biztos vagyok, hogy a bajnoki meccsen aligha játszik majd telt ház előtt volt csapatom."

Olvastad már?
"Egyedül a csapat hitt ebben" - Király Gábornak a szurkolók is segítettek Lazovic büntetőjénél
A válogatottsági rekorder kapus szerint óriási Michal Hipp szerepe a Haladás bravúros idényzárásában, hiszen a keretet jól használja a cél érdekében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz