A Diósgyőr tulajdonosa: „Sem a mutatott játékkal, sem a pontok számával nem vagyok elégedett” - SMS-t küldött Kondásnak

Sokkal bátrabb és sokkal magabiztosabb Diósgyőrt szeretne látni a pályán Magyar Mátyás. A DVTK tulajdonosa szerint egyértelmű a céljuk az idei bajnokságban.
Privacsek András 2021. szeptember 16., csütörtök 12:17
Sokkal bátrabb és sokkal magabiztosabb Diósgyőrt szeretne látni a pályán Magyar Mátyás. A DVTK tulajdonosa szerint egyértelmű a céljuk az idei bajnokságban.
Szerző: Privacsek András 2021. szeptember 16., csütörtök 12:17

Magyar Mátyás beszélt a csapat eddigi teljesítményéről.

- A célunk egyértelmű, egyből visszajutni az élvonalba – mondta Magyar Mátyás a dvtk.eu-nak. - Nyáron úgy döntöttünk, hogy egy teljesen új csapattal vágtunk neki a bajnokságnak, és találtunk egy olyan vezetőedzőt, aki képes csapatot építeni. Véleményem szerint a keretünk alkalmas a feladat teljesítésére. Az természetes, hogy alakuló csapatnak össze kell kovácsolódni, idő kell a hatékony játékkapcsolatok kialakításához. Az eddig látottak alapján sem a mutatott játékkal, sem a pontok számával nem vagyok teljes mértékben elégedett, ugyanakkor nem rossz a kezdet, de hosszú távon ennél többet várok.

Elsősorban sokkal bátrabb, sokkal magabiztosabb DVTK-t szeretnék a pályán látni.

- A PMFC elleni mérkőzésen mutatott teljesítmény például nagyon bíztató volt, ezt kellene tartóssá tenni. Lehet mondani, hogy hosszú a bajnokság, de ez csak akkor válik a javunkra, ha folyamatosan fejlődni tudunk, méghozzá nagyobb mértékben, mint az ellenfelek. Mert abban biztos vagyok, hogy a befektetett munka eredményeként tavasszal minden csapat erősebb lesz, mint most. A 38 mérkőzés azt is jelenti, hogy a mérkőzéseket követő regenerációnak, valamint a sérülések utáni rehabilitációnak kulcsszerepe lesz, és mi bízhatunk az orvosi hátterünkben, mert aki ezen a téren jobb, az előnybe kerülhet. A sportszakmai és az orvosi háttér egymást erősítve hozhatja el a DVTK sikerét.

Ha szükségét érzi, az öltözőbe is bemegy a tulajdonos.

- A szolnoki mérkőzésen csúcsosodott ki az a fajta bizonytalanság, amit már az első négy mérkőzésen is látni lehetett. A Tiszaligetből hazafelé tartva azon gondolkodtam, hogyan lehetne a mélypontról kimozdítani a csapatot.

Küldtem Kondás Elemér vezetőedzőnek egy SMS-t, melyben kértem, hogy a csapat minden tagja küldjön három javaslatot az eredményességünk előmozdítására.

- Ezeket átgondolva, négy nappal később találkoztam velük az öltözőben. Futballszakmai elemzésbe természetesen nem bocsátkoztam (hiszen van Magyarországon rajtam kívül legalább 5 millió futball szakértő), de egykori sportolóként igyekeztem feltüzelni a csapatot. Beszéltünk a szurkolói nyomásról is, hogy Diósgyőrben a klubvezetés mellett több ezer szurkoló is az azonnali élvonalbeli visszatérést várja el a csapattól. Biztosan nem jó érzés, hogy egy-két hiba után fütyül a közönség, de aki mindent megtesz az edzéseken és azon kívül is, és a mérkőzésen is kiadja magából a maximumot, az – az eredménytől függetlenül - emelt fővel jöhet le a pályáról. Ha bátran küzdünk, akkor kemény munkával egyéni és csapatszinten is felszínre tudjuk hozni rejtett tartalékainkat, és akkor a siker sem fog sokáig váratni magára.

Magyar Mátyás a tulajdonviszonyokról is beszélt.

- A Diósgyőr FC Kft. többségi tulajdonosa a BORSODI SPORT Holding Kft., aminek 95%-os részesedése az enyém, a maradékot pedig Szíjj László birtokolja egy cégén keresztül. És nem titok, hogy a futballklub működtetésében évekre visszanyúló tapasztalattal rendelkező Mészáros Lőrinc - akit barátomnak nevezhetek - véleményét is ki szoktam kérni.

A Diósgyőr 8 forduló után 15 ponttal az 5. helyen áll jelenleg a Merkantil Bank Ligában.

A teljes interjú itt olvasható.

Olvastad már?
Tilos passzolni a magyar foci egyik legsokoldalúbb szereplőjével: "A kiesésért én vagyok a legfőbb felelős" - Benczés Miklós a Diósgyőr kudarcáról, az új tulajról és Kleinheisler megmentéséről
Jelenleg az NB I-es visszakerülésért harcoló Diósgyőr sportigazgatója, de nem zárja ki, hogy egyszer lesz még valahol vezetőedző. Az edzői számára néha zavaró, hogy van szakmai rálátása, de az észrevételei mindig építő jellegűek. Az utóbbi években koncepció nélkül működött a DVTK, a kiesés után azonnal felajánlotta a lemondását, amit a vezetőség nem fogadott el. Kondás Elemér nagyon komoly kritériumok alapján lett kiválasztva a Diósgyőr kispadjára, akit TOP 3-as szakembernek tart. Felcsúton történelmet írt azzal, hogy NB II-es bajnokságot nyert a Puskás Akadémiával, Kleinheisler Lászlót pedig megmentette a kirúgástól. "Tilos passzolni!" Benczés Miklóssal, a Diósgyőr sportigazgatójával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Slaven Belupo
Ricardo Moniz
Ricardo Moniz leendő pályaedzője elismerte, a holland szakember veszi át a horvát élvonalbeli Slaven Belupo irányítását.
MTK Budapest
Bobál Dávid
Végleg megvásárolta az MTK Budapest Bobál Dávid játékjogát a Mezőkövesdtől.
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
Tovább az összes átigazoláshoz