Fotó: eto.hu

NB II: Az ETO az NB I-hez, a Siófok az NB III-hoz került közelebb az eseménydús, hatgólos bajnokin

Az ETO 2-0-ra és 4-1-re is vezetett, és bár a végére kissé kiengedett, győzelme nem forgott veszélyben a Siófok ellen. Csontos és Diarra is gólig és gólpasszig jutott.
Budai László 2024. április 1., hétfő 21:51
Fotó: eto.hu
Az ETO 2-0-ra és 4-1-re is vezetett, és bár a végére kissé kiengedett, győzelme nem forgott veszélyben a Siófok ellen. Csontos és Diarra is gólig és gólpasszig jutott.
Szerző: Budai László 2024. április 1., hétfő 21:51

Két, komoly tétért harcoló csapat találkozott egymással az NB II hétfő esti mérkőzésén: amíg az ETO FC a feljutást, addig a Siófok a bennmaradást szeretné elérni a szezon végére.

I. félidő

Az első húsz percben szinte semmi érdemleges nem történt, bezzeg ezt követően.

A 24. percben már nagy helyzetbe kerülhetett volna a Győr, de Csontos kulcspassz helyett hosszan továbbította balra a labdát, így a jó helyzetből nem lett semmi.

Csontos azonban nagyon hamar javított. A 24. percben eljutott hozzá a bal oldalra egy labda, ő pedig 17 méterről, ballal kilőtte a hosszú alsót (1-0).

Nem sokra rá a 21 éves játékos gólpasszal is jelentkezett, jobb oldali szöglete után Tóth R. fejelt közelről a kapuba (2-0).

Ezután a Siófoktól is jött a válasz: Dénes szerzett labdát a felezővonalnál, majd rávezette azt a kapusra, lövését majdnem kifogta Ruisz, de a labda egy kevéssel a gólvonal mögé került (2-1).

Az első félidei gólváltást végül az ETO zárta le: Diarra lőtt 23 méterről, nagy erővel a bal sarokba (3-1).

II. félidő

A játékrész elején kevés híja volt az újabb hazai találatnak, Skvarka már a kapus mellett is elvitte a labdát, kiszorított szögből azonban inkább nem lőtt - főként, mert a védők visszazártak a gólvonalra -, inkább önzetlenül passzolni próbált, ám Kröhn elől mentettek a vendégek.

Majd előbb Csontos 16-oson belüli lökete akadt el Winterben, kicsivel később pedig Bumba lőtt 16-ról a jobb kapufa mellé.

A 71. percben végül csak meglett a negyedik győri találat: Bumba adott remek indítást Diarrának, ő tökéletesen centerezett Kröhnnek, akinek már csak a kapuba kellett passzolnia (4-1).

Aztán a kapusok is megmutatták magukat: Csontos újabb villanásánál a jobb sarok felé tartó kísérletét vetődve elütötte Winter. Míg a másik oldalon Tóth B. kísérletét kellett Ruisznak hárítania. Winter pedig ezután Vianna ziccerben leadott lövését és Boschilia átlövését is hárította.

Gólt is láthattak még a szurkolók: Varga B. bal oldali beadásáért Németh B. harcolt meg, majd a labdát közelről a rövid felső sarokba lőtte (4-2).

Sőt, kis híján szoros lett a vége, Varga B. ívelése után ugyanis a felső lécről pattant fölé a labda, majd Németh B. lépett ki ziccerben, de a jól kijövő Ruiszban elakadt a pöckölése.

Az ETO azért összességében magabiztosan, 4-2-re nyert, győzelmével visszaelőzte a Vasast, így ismét a második, feljutó helyen áll, míg a Siófok maradt 16., és hat pont választja el a már bennmaradást jelentő 14. pozíciótól.

NB II, 26. forduló

ETO FC-BFC Siófok 4-2 (Csontos 29., Tóth R. 31., Diarra 42., Kröhn 71., ill. Dénes 36., Németh B. 86.)

ETO FC: Ruisz - Kiss M., Szépe, Boldor, Vianna - Tóth R., Bumba (Anton, 81.), Csontos (Vingler, 81.) - Diarra (Boschilia, 73.), Kröhn (Huszár, 73.), Skvarka.

Siófok: Winter - Major (György, 76.), Varjas, Hegedűs, Vékony, Varga B. - Posztobányi (Nemes, 69.) - Kovács B. (Németh B., 46.), Kitl (Tóth B., 69.) - Gyurkits (Svedyuk, 76.), Dénes.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz