A csak szépségdíjas gólokat szerző magyar Dybala: „A félpályáról is jó lenne betalálni” – interjú az NB I-be berobbant kreatív tehetséggel

A Ferencváros kölcsönjátékosaként szerepel a ZTE-ben és 20 éves létére a csapat meghatározó és legeredményesebb játékosa. Szeret váratlan dolgokat meghúzni, ezért is szerez csak szép gólokat. A BL-csoportkör és a bajnoki cím ellenére sem bánja, hogy az idei szezont nem a Fradiban töltötte, a következő idénytől azonban szeretne előre lépni. Elmondta, mi játszódott le benne, amikor pár nappal az U21-es Eb előtt megtudta, hogy a koronavírus miatt mégsem lehet a magyar válogatott tagja, de kiderül az is, hol játszana a legszívesebben. Interjú Szánthó Regővel, az NB I egyik legkreatívabb és legtöbbre hivatott támadójával.
Privacsek András 2021. április 23., péntek 11:24
A Ferencváros kölcsönjátékosaként szerepel a ZTE-ben és 20 éves létére a csapat meghatározó és legeredményesebb játékosa. Szeret váratlan dolgokat meghúzni, ezért is szerez csak szép gólokat. A BL-csoportkör és a bajnoki cím ellenére sem bánja, hogy az idei szezont nem a Fradiban töltötte, a következő idénytől azonban szeretne előre lépni. Elmondta, mi játszódott le benne, amikor pár nappal az U21-es Eb előtt megtudta, hogy a koronavírus miatt mégsem lehet a magyar válogatott tagja, de kiderül az is, hol játszana a legszívesebben. Interjú Szánthó Regővel, az NB I egyik legkreatívabb és legtöbbre hivatott támadójával.
Szerző: Privacsek András 2021. április 23., péntek 11:24

Tudjuk meg végre az igazságot! A Budafoknak lőtt szépségdíjas gólod egy lecsúszott beadás volt vagy egy előre megtervezett, tökéletesen kivitelezett kapura lövés?

- Eszembe sem jutott, hogy beadjam, a hosszúba szerettem volna lőni, látszik is a felvételen, hogy ki van fordítva a lábam – kezdte Szánthó Regő a csakfoci.hu-nak. Hallottam, hogy sokan tippelgették, vajon mi volt a célom? Ez, ami lett belőle.

Ez volt a terv. Bejött.

Már nyolc gólod van a szezonban, de egyik sem hétköznapi. Van olyan fajta találat, amilyet még nem szereztél és nagyon szeretnél?

- A félpályáról jó lenne még betalálni, Babatinak összejött az előző szezonban a Fehérvár ellen. Szabadrúgásból eddig egyszer sikerült bevennem a kaput, de szeretném, ha ebből a fajtából is lenne több.

Mire van szükség ahhoz, hogy valaki ilyen különleges gólokat szerezzen?

- Szeretem a váratlan dolgokat, amire nem tud felkészülni az ellenfél. Imádok kapura rúgni és ezt rengeteget gyakorlom. Korábban is rendre kint maradtam edzések után, de most Zalaegerszegen ez különösen igaz rám. Mondták már, hogy a kifordított lábas rúgásaim olyanok, mint Gareth Bale-é.

A szurkolóknak pedig Paulo Dybala jut eszükbe a könnyed játékodról...

-  Erre még nem gondoltam, de tény, hogy ő is ballábas és tud szép gólokat rúgni. Annyi különbség azért van köztünk, hogy egyelőre nagyobb karrier van mögötte.

Ez sem csúnya.

Talán kevesen tudják, hogy az ETO-ban már 16 évesen bemutatkoztál az NB II-ben. Gyerekfejjel mennyire volt nehéz felvenni a versenyt a felnőttekkel?

- Eleinte még elég nagy volt a fizikális és gondolkodásbeli különbség köztünk, de szerencsére hamar felzárkóztam és ma már mindkét mutatóban hozom az NB I-es szintet. Persze, tisztában vagyok vele, hogy bőven van még hová fejlődnöm, azért dolgozom, hogy ez meg is valósuljon.

Mennyire ért váratlanul a Ferencváros hívása?

-  Nem számítottam rá, a hatalmas öröm mellett volt bennem némi félsz, hogy vajon meg tudok-e felelni az elvárásoknak. Remek döntés volt, hogy elfogadtam a Zalaegerszeg hívását, hiszen itt rendszeresen megkapom a lehetőséget és próbálok is vele élni.

Nem sajnálod, hogy kimaradtál az újabb bajnoki címből és a BL-szereplésből?

Bízom benne, hogy lesz még alkalmam bajnoki címeket ünnepelni. A BL-ben pedig aligha játszhattam volna, nem tartok még azon a szinten.

Fiatal korod ellenére sok edződ volt már. Kiknek köszönheted a legtöbbet?

- Győrben Szentes Lázár figyelt fel rám, nála játszottam először az NB II-ben. Nagy tudású edző, rengeteget tanultam tőle. Itt Zalaegerszegen sokat fejlődtem Boér Gábor kezei alatt, aki remek taktikai tanácsokkal látott el és óriási szenvedéllyel magyarázott mindig. Ugyanez igaz Waltner Róbertre is, kemény, élvezetes edzéseket tart, minden rezdülésén érezni, hogy szívügye a klub.

A góljaid számát nézve eddig másolod az előző szezonodat. Mennyire nehezebb az NB I-ben érvényesülni, mint volt az NB II-ben?

- A másodosztályban brusztolósabb meccsek vannak, több a kontakt, míg itt játszósabb focira törekszenek a csapatok. Éppen emiatt az NB I-ben többször tudok helyzetbe kerülni és lehet, hogy furcsa, de éppen ezért, talán könnyebb is a dolgom.

Dybala is így szokta.

Mennyire ment gyorsan a beilleszkedés Zalaegerszegen?

-  Szerencsére ezzel soha, sehol nem volt gondom. Amikor Győrben 16 évesen először játszottam az NB II-ben, nagyon gyorsan elfogadtak, de a Fradiban, Zalaegerszegen és az U21-es válogatottban is hasonló volt a helyzet.

Miként élted meg, hogy szinte az utolsó pillanatban maradtál le az idei U21-es Eb-ről?

- Csalódott voltam, de sajnos a koronavírus-járvány közbeszólt. Ugyan csak két napot voltam beteg, de a protokoll miatt nem mehettem az Eb-re. Sokan jártunk így, talán másképp szerepelt volna a válogatott, ha teljes kerettel tudunk kiállni.

Hogy fog szerepelni a ZTE az utolsó három fordulóban?

Nem gondolunk a kiesésre. Ha a következő fordulóban legyőzzük a Puskás Akadémiát, a Diósgyőr pedig kikap, akkor nem nagyon kell már számolgatni.

Mi lesz a sorsod a szezon végén?

- Ugyan nagyon jól érzem magam Zalaegerszegen, de jelenleg a Ferencváros játékosa vagyok. Szeretnék folyamatosan előre lépni, de hogy ez pontosan mit jelent a közeljövőre nézve, még nem tudom. Szívesen játszanék továbbra is rendszeresen az NB I-ben, de a terveim között szerepel, hogy kipróbálom magam külföldön. Spanyolország a nagy álmom, de az most még távoli, addig a holland vagy az osztrák bajnokság is remek lehetőség lenne számomra.

PRIVACSEK ANDRÁS

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott.. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Ruch Chorzów
Novothny Soma
A lengyel bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas.
Tovább az összes átigazoláshoz