Zavar Újpesten, Szabics látta a különbséget: "Mint amikor a gyerekek összevesznek a homokozóban" - edzői értékelések

Így látták a szakveztetők az OTP Bank Liga 1. fordulójának vasárnapi mérkőzéseit. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2021. augusztus 2., hétfő 9:07
Így látták a szakveztetők az OTP Bank Liga 1. fordulójának vasárnapi mérkőzéseit. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2021. augusztus 2., hétfő 9:07

ZTE - MOL Fehérvár 1-1 (Babati 68., ill. Dárdai 47.)

Beszámoló itt!

Waltner Róbert (ZTE): - Igazságos döntetlen született. A Vidinek voltak helyzetei az első félidőben, de mi is szerehettünk volna gólt Zimonyi révén. A Vidi remek csapat, jól is játszottak, de hátrányból döntetlenre hoztuk a meccset, mindenki odatette magát. Láttam a csaptegységet, készültünk ellenfelünkre, akik váltottak is meccs közben. Sok sérültünk van, nem volt cserénk a középpályára, a fiúk viszont megdolgoztak az egy pontért, büszke vagyok rájuk! Nagyon elfáradtam én is, nem tudtam ülve maradni a mérkőzésen. Vitt a vérem, beleéltem magam, legszívesebben befutottam volna a pályára. De megérte! (molfehervarfc.hu)

Szabics Imre (MOL Fehérvár): - Nagyon pozitív volt a reakció az elmúlt két hétben történtekre, elégedett vagyok a hozzáállással. A helyzetek alapján bőven meg kellett volna nyerni a meccset. Keményen dolgoztunk, és ha így fogunk dolgozni a jövőben is, meg fogjuk nyerni a mérkőzéseket. A különbséget szerintem lehetett látni a stadionban és a tv előtt is, ezt a mérkőzést minimum 1-0-ra meg kellett volna nyerni. A hazaiaknak egy helyzetük volt az első félidőben, többre nem emlékszem, a másodikban pedig helyzet nélkül kaptunk egy gólt. A meccset kontrolláltuk, az egyenlítés után is voltak lehetőségeink, hogy megszerezzük a második találatot. Mindkét cserejátékost azzal küldtem be, hogy nyerjünk és gólt, gólokat szerezzenek, esetleg gólpasszt adjanak, ez ma sajnos nem sikerült. (molfehervarfc.hu)

Újpest - Puskás Akadémia 1-2 (Katona M. 65., ill. Baluta 43., Joao Nunes 55.)

Beszámoló itt!

Michael Oenning (Újpest): - Nem lehet az utazás miatti fáradtságot kifogásként említeni, hiszen a Puskás Akadémia is pályára lépett a nemzetközi porondon. És szerintem a mai meccsen mindkét csapat időnként kiváló futballt játszott így is. Ugyanakkor kemény, kiélezett találkozó volt a mai és a meccs egyes szakaszaiban rendkívül ideges, zavart volt a játék. Az nem annyira jó, hogy valaki azt gondolta, hogy nekünk ezt a meccset feltétlenül hoznunk kell. Az első félidőben mi irányítottunk, nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de hiányoztak az utolsó passzok, a jó lövések. Viszont nem igazán tudtuk meggátolni a Puskás Akadémia kontratámadásait, két perccel a félidő előtt kaptunk egy szerencsétlen gólt, emiatt a szünetben újra kellett szervezni a játékunkat.

Ezen a mérkőzésen senki sem találta igazán a helyét, nem volt meg az egyensúly, nagy volt a zavar – és ez jellemző volt a játékvezetői csapatra is, még ha nem is döntöttek feltétlenül a kárunkra.

A második félidő elején megkaptuk a második gólt is, csalódást keltő, hogy ez egy szöglet után született, ezen dolgoznunk kell a jövőben. Aztán mi rúgtunk egy csodálatos gólt, nagyon örülök Katona Mátyásnak és teljesítményének, kiválóan szállt be a meccsbe és a jövő egyik kiemelkedő játékosa lehet majd. 

A német szakember nyilatkozott a hajrában, kényszerből lecserélt alapembere, a grúz Beridze sérüléséről.

- Pontosat nem tudok, annyit, hogy izomsérülésről van szó. További vizsgálatok várnak még rá. 

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - Nagyon fontos győzelem volt, nem könnyű nyerni az Újpest-pályán. Tavaly otthon, az első évemben pedig itt tudtuk nyerni ellenük az első meccsen, ami nagyon örömteli a számomra. Egy joennó és konszolidált csapatot vertünk ma meg. Úgy készültünk, hogy az Újpest jobban el lesz fáradva, mint kell, mert bár olyan programjuk volt, mint nekünk, csak nekik ott volt pluszban az út hazafelé. És erre is építettük a taktikát, illetve arra, hogy frissítünk. Többet is tudtunk váltani a második félidőben, és azt, amit elterveztünk, a gyerekek nagyon jól csinálták. Főleg arra alapoztuk, hogy ha labdát tudunk szerezni a saját térfelünkön, gyors ellentámadásokkal veszélyeztessük az Újpest kapuját - ez szerintem sikerült is. Kozák sok munkát végzett el Kiss Tomival elől, Gera Dani nagyon jól állt be a csapatba, mint új, friss erő, Favorov is megállta a helyét, és Corbu a középpályán is kezd feljönni, örömteli számomra, hogy gólt is szerzett ma. Nagyon fontos ez a győzelem számunkra, főleg azután, hogy a Konferencia Ligában nekünk nem sikerült tovább kerülni. Viszont az Újpestnek sok sikert kívánok a további szerepléshez! - mondta Hornyák, aki kitért a meccs végi, a felcsúti kispadnál történt kakaskodásra is.

Egy bedobás körül alakult ki némi feszültség, Kozák felállt a kispadról, az újpestiek pedig odarohantak hozzánk. Nem volt ez túl komoly dolog, olyan volt ez, mint amikor a gyerekek összevesznek a homokozóban. Az újpesti Mitrovic élvezi is az ilyen összecsapásokat, még nevetett is rajta. Én azt mondom, hogy ennyi belefért, ezek az érzelmi kitörések hozzátartoznak a focihoz.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz