Fotó: kecskemetite.hu

NB I: A menetelő újonc a Fradi után az Újpesttel is elbánt a 105 perces meccsen

Az első játékrészben csak egy szabálytalan gólig jutott a Kecskemét, a második félidőben azonban már két érvényes találatot jegyezhetett fel az Újpest otthonában. A fővárosiak a 104. percben szépítettek, de ez már nagyon késő volt.
Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 22:09
Fotó: kecskemetite.hu
Az első játékrészben csak egy szabálytalan gólig jutott a Kecskemét, a második félidőben azonban már két érvényes találatot jegyezhetett fel az Újpest otthonában. A fővárosiak a 104. percben szépítettek, de ez már nagyon késő volt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 22:09

Az Újpest két győztes meccs után ezúttal azt a Kecskemétet látta vendégül, amely újoncként a második helyről várta ezt a fordulót, egy héttel ezelőtt pedig az éllovas Ferencvárost győzte le.

1. félidő

A 11. percben máris született egy gól: Nagy K. szöglete után az újpesti kapus és Tóth Barna ütközött a levegőben az ötösön, ami után Nikolic nem is tudta fogni a labdát, ami így Szabó Levente elé került és közelről nem hibázott - Andó-Szabó Sándor játékvezető azonban kapustámadás miatt kifelé ítélt szabadrúgást, amit a VAR meg is erősített.

Négy perccel később is a vendégek veszélyeztettek, ekkor Szuhodovszki szabadrúgása suhant el a bal kapufa mellett kevéssel. A 19. percben az ezúttal is aktívan játszó Csoboth a balról húzott befelé majd a középen helyezkedő Gouréhoz passzolt, aki azonnal lekészítette a labdát lövésre Katonának, a 22 éves játékos alig tévesztette el a bal alsót.

A 32. minutumban megint Csoboth húzott el a balszélen, egészen levitte a labdát az alapvonalig, majd középre adott, ahol előbb Gouré nem találta el jól a játékszert, majd a második hullámban érkező Katona lőtt, de a kapuelőtérben helyezkedő Nagy K. blokkolt. A szünet előtt nem sokkal Antonov lövését blokkolták a védők, a labda azonban Gouréhoz pattant, aki kapásból a jobb alsó mellé lőtt.

2. félidő

A fordulás után mindössze tíz percet kellett várni az első gólra: Tóth Barna kapta meg a labdát a jobboldalon, a tizenhatos előterében, majd két védő között betört a büntetőterületen belülre és éles szögből nagy gólt ragasztott a hosszú, jobb felső sarokba.

Ezt követően jobbára az Újpest játszott mezőnyfölényben, a nagy helyzetek azonban hiányoztak, a Kecskemét szervezetten védekezett. A hazai próbálkozások azért nem maradt el, Simon távolról kínálta meg egy erős lökettel Varga B.-t, majd Csoboth lódult meg a 61. percben, balról húzott befelé a 16-os közepéig, majd a bal alsó felé tartó lövés már kevésbé volt veszélyes.

Az egyik kecskeméti kontra aztán végül döntőnek bizonyult: a 80. percben a középen meginduló Szuhodovszki tette ki a jobbján érkező Katonának a labdát, a Fraditól kölcsönvett támadó középpályás 12 méterről célba vette a jobb alsót, a lövés előbb a jobb, majd a bal kapufát érintve haladt át a gólvonalon.

A 90. percben aztán felvillant egy kis időre a remény az Újpestnek, miután a játékvezető úgy látta, hogy Varga B. buktatta Borellót a 16-oson belül, a megítélt tizenegyes azonban kimaradt: az olasz támadó a bal alsót vette célba, Varga B. azonban érezte és védett - a fejével, így ápolni kellett és végül fejsérüléssel le is cserélték.

Néhány másodperccel a játék újraindulása után összefejelt Csongvai és Meskhi, akiket szintén ápolni kellett a mentők segítségével, akárcsak Varga Bencét, így úgy érkeztünk meg a 100. percig, hogy az előzetesen hétperces hosszabbításból alig volt tiszta játékidő - a 97. percben beállt Meskhi végül nem is tudta folytatni.

A 103. percben megérkezett az Újpest szépítő gólja: Borello jobbról érkező beadását fejelte Diaby 8 méterről a jobb alsóba. A meccs végül a 105. percben ért véget egy lecsúszott Antonov-lövéssel, így a KTE nyerte a maratoni összecsapást.

NB I, 10. forduló

Újpest FC–Kecskeméti TE 1-2 (Diaby 103., ill. Tóth B. 55., Katona B. 80.)

Újpest: Nikolic – Szabó B. (Pauljevic, 46.), Diaby, Csongvai, Antonov – Onovo (Ljujic, 68.), Mack – Simon (Borello, 79.), Katona M. (Tallo, 68.), Csoboth (Bjelos, 83.) – Gouré.

KTE: Varga B. (Varga Á., 97.) – Szabó A., Belényesi, Szalai – Nagy K. (Grünwald, 71.), Vágó, Banó-Szabó (Katona B., 71.), Szuhodovszki (Meskhi, 97.), Zeke – Tóth B., Szabó L. (Djuranovic, 84.).

Olvastad már?
Az NB I meglepetéscsapatának edzője a titokról: "Kockázatos lenne ide drága, ismeretlen külföldieket hozni" - interjú
A Kecskemét újonc létére a Ferencváros mögött a második helyen áll az NB I-ben. Szabó István, a csapat vezetőedzője elfogadta, hogy már a szezon előtt mindenki leírta és elkönyvelte őket kiesőnek. Nem akart nagy változásokat a keretben, mivel inkább a saját szemének hisz, nem annak, hogy ki mit sugall. A fia leigazolásában nem látott kockázatot, tudta, hogy csak bizalomra van szüksége és gyorsan meghatározó ember lesz. Bejöttek a számításai, ma már több vetélytárs is szeretné leigazolni a Honvédnál parkolópályára tett támadót. Egyetért azzal, hogy munkamániás, de nem szeret büntetni, az előző szezonban egy vacsorára való sem jött össze a büntetéspénzből. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz