Fotó: kisvardafc.hu

NB I: "Az is hozott változást, hogy Révész Attila egyénileg minden játékossal elbeszélgetett" – edzői értékelések

Az NB I 11. fordulójának pénteki játéknapján egy mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2022. október 14., péntek 23:00
Fotó: kisvardafc.hu
Az NB I 11. fordulójának pénteki játéknapján egy mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 14., péntek 23:00

Kecskeméti TE–Kisvárda 3-3

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Szabó István (KTE): – Azt a visszajelzést kaptam a bemelegítés után, hogy élesek vagyunk és jól nézünk ki, mégsem ezt tapasztaltam az első 25 percben. Tanácstalanok voltunk, nagyon mélyen védekeztünk, nagy területeket és időt adtunk, a Kisvárda pedig jó csapat ehhez. Ez nem tetszett, viszont a góljukra jól reagáltunk. Varga Bence eddig rengeteg jó meccset hozott, most egy technikai hibát vétett, de a csapat jól reagált. Az öltözőben két-három dolgot át tudtunk beszélni, elsősorban a széleken a párharcokat és egyértelműbb volt, hogy fentebb kell játszanunk. Az első játékrészben kevés párharcot nyertünk, de a másodikban ebben is tudtunk javulni. Annak ellenére, hogy a második félidőben két gólt kaptunk, mindkétszer újra fel tudtunk állni.

Jó és látványos mérkőzést játszottunk, a csapat mentális ereje pedig hihetetlenül jó. A 75. perc után már teljes mértékben mi irányítottuk a játékot. Nem is bántam, hogy a fiúk még a 90. percben is szaladtak előre, habár hátul így alig maradtunk.

Összességében 25 percig nem játszottunk úgy, ahogy szerettem volna, azután viszont rendben voltunk. Örülök, hogy ebből a 11 fordulóból így jöttünk ki, az utolsó három mérkőzésen a Fradi, Újpest, Kisvárda hármas ellen hét pontot szereztünk, ez nagyszerű teljesítmény, hazai pályán pedig nem kaptunk még ki.

Török László (Kisvárda): – Mindkét csapat megmutatta, mi az erőssége. A Kecskemétnél megint megmutatkozott az a harcosság, ami hazai pályán is idegenben is jellemzi őket, nekünk most biztató jelek voltak az átmenetekben és a támadójátékban. Ha az utolsó passzaink sokkal koncentráltabbak, akkor még eredményesebbek tudtunk volna lenni. A harmadik gólunkat egy rossz periódusunk után szereztük meg, de sajnos utána ismét visszaestünk és a Kecskemét mindent egy lapra feltéve ki tudott egyenlíteni, ez az egyik erénye, hogy az utolsó percig küzd. A kapott góljainkba nem szeretnék belemenni, mert csak elemzés után tudom megmondani, mi miért történt, de az biztos, hogy helyezkedési problémáink voltak a védekezésben. Összességében fáj, hogy háromszor vezettünk, mégsem tudtuk elhozni a három pontot. Nem vezettek még itt sokan háromszor, ezek is mi voltunk. Megmutattuk az erősségeinket is és bízunk benne, hogy a következő szakaszban ezeket minél több mérkőzésen és minél tovább tudjuk tartani és érvényesíteni – mondta a sajtótájékoztatón a Kisvárda vezetőedzője, aki arra a kérdésre is kitért, hogy mit jelentett Révész Attila sportigazgató visszatérése az Újpest elleni vereség után. – Az Újpest elleni vereség után két napig nagyon sok mindent átbeszéltünk, sok területet érintettünk, ami a csapat háza táján és a csapaton belül történt. Nyilván vannak olyan belső dolgok, amiket kifelé nem mondunk, de

az is hozott változást, hogy Révész Attila sportigazgató egyénileg minden játékossal elbeszélgetett.

Természetesen megbeszéltük a közös problémákat, ami pedig a sportigazgató területét érintette, azt mindenféleképpen hatékonyan érvényesítette a játékosok felé. Megfogalmaztuk azt is, mit várunk el a játékosoktól, így folytattuk a munkát. Gyorsan le kellett zárni, mert három vereség után voltunk és felfokozottan vártuk a Vasas elleni találkozót, úgy voltunk vele, mindegy, milyen játékkal, de győznünk kell. Minden rendeződött már, nem foglalkozunk azzal, mi történt az Újpest-meccs után, csak előre szabad tekintenünk.

Olvastad már?
A veretlen magyar csapat edzője: "Mivel nem nekünk van a legerősebb keretünk az NB II-ben, élünk ezzel a fegyverünkkel” - interjú
Valószínűleg a legvérmesebb pécsi szurkolók sem gondolták nyáron, hogy a csapatuk 11 forduló után veretlenül vezeti majd az NB II-es bajnokságot. Weitner Ádám villámgyorsan összerakta a PMFC védekezését, elöl pedig van egy támadója, akire mindig lehet számítani. A fiatal szakvezető azonban nem gondolja, hogy ők lesznek a következő Kecskemét, egyelőre nem téma náluk a feljutás, majd három év múlva. Tisztában van vele, hogy nem az övék a másodosztály legerősebb kerete, de azt is tudja, hogy mivel lehet kompenzálni a játéktudást, és ez eddig maximálisan működik.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz