Fotó: honvedfc.hu

Honvéd: Drasztikus változásokat jelentettek be a szakmai stábban - hivatalos

Chris Docherty sportigazgatóként, Ivan Kepcija szakmai tanácsadóként segíti a jövőben a Honvédot.
Nyikes Zoltán 2022. május 30., hétfő 12:02
Fotó: honvedfc.hu
Chris Docherty sportigazgatóként, Ivan Kepcija szakmai tanácsadóként segíti a jövőben a Honvédot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. május 30., hétfő 12:02

Ahogyan azt korábban jeleztük, Nebojsa Vignjevic vezetőedző marad a Budapest Honvédnál, de a szakmai stáb jelentősen átalakulhat - ennek megfelelő bejelentést tett hétfő reggel a kispesti klub. "Egy új szakmai vezetés felállítására van szükség" – ezt is hangsúlyozta szezonértékelő interjújában Mendelényi Dániel, a Budapest Honvéd társtulajdonosa és ennek megfelelően

a klub megegyezett a skót Chris Dochertyvel és a horvát Ivan Kepcijával, akik a jövőben a Honvéd munkáját segítik. Docherty sportigazgatóként, Kepcija pedig szakmai tanácsadóként

- írja a honvedfc.hu. Mint ismert, a sportigazgatói posztot legutóbb Urbányi István töltötte be a Honvédnál, tavaly év eleje óta viszont ezidáig senki nem jött a helyére.

A két szakember nem először dolgozik majd együtt, hiszen Docherty a Hajduk Splitnél már segítette a sportigazgató Kepcija munkáját, csakúgy mint a horvát szövetség számára készített fejlesztési tanulmány összeállítása során.

Chris Docherty hazájában, a skót szövetségnél kezdte karrierjét, ahol a játékosok fejlesztésével, az ellenfelek, illetve a mérkőzések elemzésével foglalkozott, míg később az U21-es válogatott stábjának volt a tagja. Kínában szintén a fiatalok fejlesztése tartozott hozzá, majd jött a Hajduk Split, ahol Kepcija munkáját segítette, elemzésekkel, a klub, az edzők és a játékosok fejlesztésével, illetve dolgozott az akadémia és az első csapat közti átmenet megfelelő kialakításán is.

A Hajduk Split után Skóciában, a Dundee Unitednél folytatta karrierjét a 30 esztendős szakember, itt teljesítményfejlesztésért felelős igazgatóként tevékenykedett, továbbá fontos szerepet kapott a klub akadémiája és az első csapat közötti kapcsolat még hatékonyabbá tételében. Kurzusokat állított össze és tanárként megfordult a Real Madrid egyetemén, legutóbb pedig az orosz Akron Togliatti sportigazgatója volt.

– Örülök, hogy csatlakozhatok a Budapest Honvéd csapatához – kezdte székfoglalójában Chris Docherty  – Komoly hagyományokkal, gazdag történelemmel és remek infrastruktúrával rendelkező klubhoz érkezem, amelynek erős akadémiája van, nagyon várom már a közös munkát. Tisztában vagyok vele, hogy szükség van néhány stratégiai változtatásra, mivel a legutóbbi idények nem feleltek meg a szurkolók, illetve a vezetőség elvárásainak. Jelenleg minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehető legátfogóbb elemzést készítsem el a Honvédról, és ígérem, hogy ennek végeztével részletesen beszámolunk erről. Elkötelezett és motivált vagyok, azt szeretnénk, hogy a Honvéd méltó legyen a klub értékeihez és megfeleljen az elvárásoknak.

A szakmai tanácsadóként érkező Ivan Kepcija a Dinamo Zagreb akadémiáján kezdte sportvezetői munkáját, aztán a Legia Varsó technikai igazgatója, majd a Hajduk Split sportigazgatója volt, a Legiával bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett. A Hajduk után Skóciában folytatta munkáját, a Hibernian vezető játékosmegfigyelője volt, tavaly ősz óta pedig a bosnyák FK Szarejevónál dolgozik tanácsadóként.


Kepcija szakmai tanácsadó lesz. Fotó: honvedfc.hu

– Jelentős történelemmel és komoly potenciállal rendelkező klub a Honvéd, örömmel csatlakozom, hogy szakmai tanácsadóként segítsem a munkát – mondta Ivan Kepcija. – Amikor találkoztam az együttes tulajdonosaival, vezetőivel megfogott a szenvedélyük és éreztem rajtuk a klub iránti elkötelezettséget. Kiváló infrastruktúrája és remek akadémiája van a Honvédnak, szeretnék én is hozzátenni a sikeres működéshez. Érzem ennek a felelősségét, ezért is jelent sokat, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek.“

Kun Gábor a Budapest Honvéd FC ügyvezetője a szakmai munka erősítését várja a két szakembertől:

– Chris és Ivan érkezésével azt a szakmai munkát szeretnénk átalakítani, megerősíteni és hangsúlyosabbá tenni, ami a játékoskiválasztástól a csapatba építésen át egészen a számonkérésig terjed. Jó kluboktól jönnek és dolgoztak már együtt, így azt várjuk tőlük, hogy tapasztalataikat és kapcsolatrendszerüket hasznosítva sikeresebbé tegyék a Honvédot. Emellett még várhatóak átalakítások bizonyos sportszakmai területeken és természetesen a játékoskeretben is jelentős változás lesz.

Olvastad már?
Visszatérhet a Vidihez a fontos gólokat szerző magyar támadó
Honlapunk információi szerint a Budafokon remek félidényt zárt Szabó Levente nyáron visszatérhet a MOL Fehérvárhoz.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Horvát lapértesülés szerint a 34 éves, lejáró szerződésű jobbhátvéd is azon labdarúgók között lehet, akik elhagyják a Hajduk Splitet.
Budafok
Hosszabbítás
A klub meghosszabbította a 22 éves hálóőr, Oroszi István szerződését.
Gyirmót
Három távozó
A Gyirmót szakmai vezetése úgy döntött, hogy három lejáró szerződésű labdarúgónak nem kínál szerződéshosszabbítást, így Nagy Patrik, Simon András és Herjeczki Kristóf is távozik - írja a gyirmotfc.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz