Hihetetlen sztori miatt köthet ki Magyarországon a Honvéd EL-döntős nagy fogása

A lengyel orvosok szerint a játékosnak nincs elülső keresztszalagja. A futballista papírokkal tudja bizonyítani, hogy ez nem igaz, és teljesen egészséges.
Budai László 2018. február 1., csütörtök 18:16
A lengyel orvosok szerint a játékosnak nincs elülső keresztszalagja. A futballista papírokkal tudja bizonyítani, hogy ez nem igaz, és teljesen egészséges.
Szerző: Budai László 2018. február 1., csütörtök 18:16

Amint arról a csakfoci.hu beszámolt, a Honvéd szerződtetné a Dnyipróval korábban az Európa Liga döntőjében is szerepelt Valerij Fedorcsukot. A játékos néhány napot már Kispesten töltött, és úgy tudjuk, a klubnál elégedettek is voltak a futballistával, aki azonban még megbeszéli a családjával is az esetleges költözést. A játékos egyébként szívesen igazolna a Honvédhoz, így jó esély van, hogy összejön az üzlet. A 29 esztendős középpályás korábban a Dinamo Kijevben is szerepelt, legutóbb a szintén ukrán élvonalbeli Veres Rivne együttesében játszott.

Sokáig úgy tűnt, Fedorcsuk Lengyelországba igazol, a játékos szerződést is bontott ukrán klubjával, ám egy egészen hihetetlen történet miatt nem jött össze a klubváltás. A hírek szerint az Arka Gdynia és a Sandecja Nowy Sacz is akarta a labdarúgót, aki azonban mindkétszer megbukott az orvosi vizsgálatokon. Utóbbi egyesületnél konkrétan azt állították, hogy a játékosnak nincs elülső keresztszalagja. A nem mindennapi történetről néhány napja maga a futballista mondta el saját verzióját.

- A Sandecjánál nagyon kedvesen fogadtak, már azért mentem, hogy aláírjam a szerződésemet, ami ott volt a kezemben. Persze, ilyenkor mindig van orvosi vizsgálat is előtte. Odamentem egy klinikára, az általános vizsgálatokon megfeleltem, azt hittem, minden rendben van.

Arra azonban nem számítottam, hogy a helyi orvosok azt mondják: nincs elülső keresztszalagom. Mindezt úgy, hogy fél évvel ezelőtt a Veresnél átmentem az orvosin. Teljesen sokkolt az egész, azt mondtam nekik, hogy ez lehetetlen. Legyenek profik, csinálják meg újra a vizsgálatot.

Végül abban maradtunk, hogy Ukrajnában is megnézik a térdemet, aztán elmegyek Németországba ahhoz az orvoshoz, aki korábban operálta a térdemet, és bebizonyítom, hogy minden rendben van velem. Megkértem őket, hogy semmilyen hivatalos közleményt ne adjanak ki ezzel kapcsolatban. Másnap arra keltem, hogy az interneten mindenfelé azt írták: nem mentem át az orvosin. Ezután elmentem egy MRI-vizsgálatra, ahol mindent rendben találtak, de azért elrepültem Németországba is, ahol szintén megvizsgáltak, ott sem volt probléma.

Az orvosa szerint a játékosnak nem kell aggódnia, nyugodtan játszhat profi szinten is, erről papírja is van. Ennek ellenére a lengyelekkel nem jött össze a szerződéskötés. Fedorcsuk nem értette, hogyan fordulhatott ez elő.

- Most mindenki fél leigazolni engem. 29 éves vagyok, fizikailag jól érzem magam, vannak céljaim, és a Veresnél bebizonyítottam, hogy nincs baj a játékommal. Remélem, hamar megtalálom a csapatomat. Soha nem a nagy pénz érdekelt, csak játszani akartam. Most pedig csak ki akarok kerülni ebből a helyzetből.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Nikolai Frederiksen
A Fradi egy évre kölcsönvette a Vitesse támadóját, és a zöld-fehér klub vételi opcióval is rendelkezik.
CD Lugo
Joan Carrillo
A korábban Fehérváron és Debrecenben is dolgozott Joan Carrillo veheti át a spanyol másodosztályban a bennmaradásért küzdő Lugo irányítását.
Nyíregyháza Spartacus
Vass Ádám
A csakfoci.hu információi szerint a Gyirmótról távozó, 11-szeres válogatott Vass Ádám Nyíregyházán folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz