Korábban a 2014-15-ös és a 2015-16-os szezonban az ukrán Dnipróban megforduló Valerij Fedorcsuk szombat óta az NB I regnáló bajnokánál, a Budapest Honvédnél edz, és a budapesti körülményekkel ismerkedik. A 29 éves középpályás szerdán kora délután megrendezett Balmazújváros ellen gól nélküli döntetlennel végződő felkészülési mérkőzésen nem volt a Honvéd keretében.

A csakfoci.hu információi szerint a meccsnapon a játékos hazautazott Ukrajnába, ahol a családjával is egyeztet, és az elkövetkezendő napokban dönt a jövőjéről. Úgy tudjuk, hogy a kispestiek hajlandóak a játékos szerződtetésére, akinek két és fél éves szerződést kínálnának.

Fedorcsuk hivatalos bemutatásra csak a törökországi edzőtáborozás után, február közepén kerülhet sor.

Fedorcsuk pályafutása során a Dnipro mellett a Dinamo Kijevben is megfordult, ahonnan a tavaly nyáron igazolt a Veresz Rivnéhez. Az őszi idényben kilenc mérkőzésen játszott, és egy gólt rúgott. Október 20-án felbontotta a szerződését az addigi munkaadójánál, és így szabadon igazolhatóvá vált, jelenleg pedig a Budapest Honvédnél szerepel próbajátékon.

Fedorcsuk a Dnyipróval az Európa Liga döntőjében is játszott: a Sevilla elleni fináléban kezdő volt, a 68. percben lecserélték, a mérkőzést 3-2-re a spanyolok nyerték, így övék lett a trófea.