Slovan-Fradi: "Úgy készültem a meccsre, hogy 100 százalék, hogy kiállítanak" - így látták a játékosok a BL-csatát

Négy játékos is nyilatkozott a Slovan-FTC Bajnokok Ligája-selejtező (1-4) után.
Dudás Gábor 2022. július 28., csütörtök 11:30
Négy játékos is nyilatkozott a Slovan-FTC Bajnokok Ligája-selejtező (1-4) után.
Szerző: Dudás Gábor 2022. július 28., csütörtök 11:30

Négy ferencvárosi játékos is értékelte a Pozsonyban, a Slovan Bratislava elleni 4-1-re megnyert BL-selejtezőn történteket az M4 Sportnak.

Botka Endre

Nagyon örülök, hogy ez a mérkőzés is négy-egy lett. Én úgy készültem erre a meccsre, hogy 100 százalék, hogy kiállítanak. Ez párszor majdnem össze is jött...

De hála Istennek, a csapat nagy része meg tudta őrizni a higgadtságát. Megkaptuk a gólt, ráadásul pontrúgásból, ami a legrosszabb, de tényleg fókuszált maradt végig a csapat, és utána is kézben tudtuk tartani a meccset. A harmadik gólnál belülről felrobbantam, én talán még soha nem éreztem ekkora örömöt és felszabadultságot, hiszen a mérkőzés előtt nagyon-nagyon izgultam, ami nem vall rám. Nyilván tudtam azt, hogy mekkora jelentősége van ennek a mérkőzésnek, és az, hogy tényleg tudtam egy gólpasszt adni, az egy hihetetlen érzés volt.

Dibusz Dénes

- Sikerült kiköszörülnünk a csorbát, és a múlt heti hazai vereség után azt gondolom, hogy tudtuk kárpótolni a szurkolóinkat. Remélem, hogy az így meg van bocsátva. Azt a mérkőzést is nagyjából kézben tartottuk, de a mérkőzés végén, a cserék után megborult az egyensúly, de utólag azt mondják, hogy jobb is, hogy ez így alakult, hiszen tiszta volt a feladat mára, tudtuk azt, hogy még többet bele kell tenni ebbe a mérkőzésbe, nem kényelmesíthetett el minket ez az első találkozó, hanem tényleg ez egy élet-halál meccs volt. A csapat átérezte, hogy tényleg sajnálatos volt a vereség, így még többet beletettünk. A szerencse is fordult ma kicsit velünk, volt ugye a hazaiaknak egy kapufájuk az első félidőben. Ha az bemegy, akkor teljesen máshogy alakulhatott volna a mérkőzés, ahelyett, hogy mi kerültünk 2-0-s előnybe, de azt gondolom, hogy arra teljes mértékben rászolgáltunk. Ismét csak kontroll alatt tartottuk a találkozót, aztán itt a meccs vége felé, ahogy fáradtunk, lemaradtunk, be tudtak néha szorítani minket. Szerencsére nagyon komoly helyzetekig nem jutottak el.

Pontrúgás után találtak be ismét, de most szerencsére teljesen más volt a mérkőzés végének a forgatókönyve, mint a múlt héten, és azt gondolom, hogy egy örökké emlékezetes győzelmet arattunk a mai estén.

Vécsei Bálint

- Az előző meccsekből tanulva próbáltuk kicsit stabilizálni a pálya közepét. Sajnos egy pontrúgásból megint gólt tudtak szerezni, de nagyon jól tudtunk válaszolni rá. Több lehetőségünk volt és tudtunk még két gólt rúgni. Úgyhogy tényleg le a kalappal a srácok előtt, az egész csapat nagyon jól küzdött. Úgy érzem, hogy kontrolláltuk is utána a játékot, azt játszottuk mindig, amit kellett. A végén jól kontráztunk, úgyhogy tényleg nagyon örülök, hogy így sikerült, és hogy ki tudtuk szolgálni a szurkolókat, akik elkísértek minket. Hatalmas volt, hogy szinte az ő hangjukat lehetett hallani végig.

Kristoffer Zachariassen

- Hihetetlen az az érzés, amilyen támogatást kaptunk a Fradi-szurkolóktól, és hihetetlen az is, hogy a meccs végén tudtuk behúzni ezt a továbbjutást, még most sem hiszem el. A második félidőt nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna. Megint egy pontrúgásból kaptuk a gólt, ami nem jó, viszont utána úgy gondolom, hogy sikerült újra visszatérnünk a meccsbe, és azzal a harmadik góllal, amit Traoré lőtt, sikerült felülkerekednünk a Slovanon. A negyedik gól aztán egyszerűen hihetetlen volt, ebből kell építkeznünk.

Olvastad már?
Kubatov: "Egy ilyen értékű csapattal elvárás a csoportkör" - megszelídült a Fradi-Slovan háborús helyzet
A Ferencváros elnöke szerint a csapat és a szurkolótábor is kitett magáért a Slovan elleni BL-párharcban, amely során az érzelmek és az emlékek is fontos szerepet játszottak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz