Fotó: fradi.hu

Hajnal az NB I folytatásáról: "Nehéz lesz olyan csapatot kiállítani, ami az elképzeléseinkhez közel áll" - a Fradival edz Lisztes is

A Ferencváros sportigazgatója elmondta, minden nap változik a rendelkezésre álló játékosok névsora, nem tudnak hosszú távra tervezni. A lehetséges igazolásokkal kapcsolatban annyit mondott, hogy minden előfordulhat.
Nyikes Zoltán 2022. január 11., kedd 12:52
Fotó: fradi.hu
A Ferencváros sportigazgatója elmondta, minden nap változik a rendelkezésre álló játékosok névsora, nem tudnak hosszú távra tervezni. A lehetséges igazolásokkal kapcsolatban annyit mondott, hogy minden előfordulhat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. január 11., kedd 12:52

Honlapunk elsőként számolt be arról, hogy a számos pozitív koronavírusteszt miatt a Ferencváros lemondta a spanyolországi edzőtáborát, ezt pedig Hajnal Tamás sportigazgató is megerősítette a Fradi Podcastban:

– Sajnos nem tudunk ott lenni az edzőtáborban, nem is tudtunk elindulni. Egy nagyon különleges és nagyon nehéz időszakban vagyunk, ami nemcsak minket érint, hanem az egész világot. Mindent megfelelően mérlegelve – az egészségügyi és szakmai helyzetet, a lehetőségeket, amik vártak volna ránk Benidormban – úgy döntöttünk, hogy jobb, ha itthon maradunk. A keretünk most nem teszi lehetővé, hogy megfelelő módon egy ilyen edzőtábort levezényeljünk. Az utolsó pillanatig bíztunk benne, hogy össze tud állni úgy a csapat, hogy ki tudunk utazni, de azok az együttesek is lemondták az edzőtábort, amelyekkel játszottunk volna, úgyhogy ez volt a legjobb döntés.

Mennyire kell átalakítani a szakmai munkát?

– Óráról órára kell átalakítani a tervet, sajnos olyan helyzetben vagyunk, hogy

minden nap változik a rendelkezésre álló játékosok névsora, nem tudsz hosszú távra tervezni. Ez óriási kihívás a szakmai stáb számára, de ez a helyzet most, ezt kell megoldani.

Nem azért vagyunk itt, hogy panaszkodjunk, hanem hogy a maximumot hozzuk ki az adottságokból. Folyamatosan teszteljük magunkat, a legnagyobb elővigyázatossággal és a legszigorúbb egészségügyi előírások szerint dolgozunk. Eléggé kevesen vagyunk most az edzőpályán és sok fiatallal is kiegészülve, olyan játékossal is, aki Soroksárról csatlakozott hozzánk. Ez egy lehetőség is ezeknek a játékosoknak, hogy megmutassák magukat, hogy Csercseszov és a stábja megismerje őket. Ha egy pici jót akarunk találni ebben a helyzetben, akkor az az, hogy a fiatal játékosok most jobban előtérbe kerülhetnek.

Milyen ember Cserceszov az első hét alapján?

– Nagyon pozitívak az első tapasztalatok, egy nagyon határozott, de ugyanakkor pozitív és nyitott személyiség, akinek konkrét elképzelése van a munkáról, a játékosokhoz való viszonyáról, a követeléseiről. Mellette pedig egy nagyon jó szakmai munka is folyik, nem véletlenül ragaszkodott a stábjához, mindenkinek le van osztva részletesen a teendője, nagyon jól meg vannak szervezve az edzések, nagyon magas intenzitással mennek ezek és jó hangulatban. Az első hét benyomása nagyon pozitív, nagyon jó irányba indultunk el.

Felkapta-e már a fejét Csercseszov valamelyik fiatalra?

– Nem szeretnék most túl nagy dolgokat jósolni.

Az első benyomás Szánthó Regőről nagyon tetszett Sztanyiszlavnak, és van egy másik játékos is, aki ismert név a Ferencváros kötelékében, ő Lisztes Krisztián,

aki még csak 16 éves, nagyon jól fejlődött az elmúlt időszakban és az NB III-ban is meghatározó tudott lenni. Mondtam Sztanyiszlavnak, hogy Krisztián mindenképpen velünk kezdje meg a felkészülést, hogy ő is nézze meg a játékost. Az első benyomások nagyon pozitívak, nagyon jók, de azért még hosszú utat kell neki bejárnia. Nagyon jó lenne, ha belátható időn belül az első csapatban tétmérkőzésen is be tudna mutatkozni, ez rajta is múlik, de eddig nagyon jól bizonyít ezekben a napokban.

Az NB I rajtjáról

– Nehéz lesz olyan csapatot kiállítani, amire azt mondanánk, hogy ez az elképzeléseinkhez közel áll.

Egy felkészülés során a COVID mellett vannak sérülések is, nem beszélve az Afrika Kupáról, úgyhogy most nagyon nagyon messze vagyunk attól, hogy egy kész keretről beszéljünk. Az elvégzett munka nagyon jó, csak sajnos nagyon sokan nincsenek a pályán. Majd meglátjuk, mi lesz január 27-én a Puskás ellen, bízunk benne, hogy azok a játékosok, akik nálunk az első körben estek ki, ők azon a meccsen már bevethető állapotban lesznek, de nem lesz ideális a helyzet, mert nem tudják végig csinálni a felkészülés alatt a munkát, amire aztán építkezni lehetne tovább. De ez most ilyen, a mai világ nagyon sok helyen átírja a terveket.

Most úgy tűnik, a Puskás kicsit előnyben van, ők el tudtak utazni az edzőtáborba, meglátjuk, hogy mi lesz 27-én.

A protokoll szerint leghamarabb a 14.-15. napon tudnak újra csapatedzéseken részt venni, könnyített mozgásokat pedig leghamarabb a 10. nap után lehet végezni, amennyiben negatív lesz a PCR-teszt.

Lesz még igazolás?

– Minden előfordulhat, de először is nagyon fontos, hogy ezt a keretet meg tudja ismerni Csercseszov, aki amúgy már előzetesen is nagyon jó véleménnyel volt a jelenlegi játékosokról. Ha mindenki egészséges, mindenki jó állapotba fog kerülni, akkor azért továbbra is nagyon versenyképes keretünk van.

Olvastad már?
Topbajnokságba igazolna a Fradi egyik leggólerősebb játékosa: "Természetesen ez lesz a cél"
Ryan Mmaee elismerte, a későbbiekben az lesz a célja, hogy egy európai topbajnokságba szerződjön, most azonban csak a Fradira és a válogatottra koncentrál.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz