Fotó: fradi.hu

Az FTC sztárigazolásának a Fradi kivégzője a kedvence: "Minden meccsen mi vagyunk az esélyesek" - ennyi időre írt alá

A Ferencváros új igazolása, Marko Marin bízik benne, hogy tavasszal tudja majd segíteni csapatát a nemzetközi kupaporondon.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 20., hétfő 16:08
Fotó: fradi.hu
A Ferencváros új igazolása, Marko Marin bízik benne, hogy tavasszal tudja majd segíteni csapatát a nemzetközi kupaporondon.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 20., hétfő 16:08

"Marko Marin fociéletrajza terjedelmesebb, mint sok étterem étlapja" - kezdi a Fradi legújabb igazolásának bemutatását a Transfermarkt.de utalva arra, hogy vb-bronzérmes középpályás mára már 10 országban és 12 klubban fordult meg eddigi pályafutása során.

– Az elmúlt években időről időre kapcsolatba kerültem a Ferencvárossal, idén pedig sikerült megegyeznünk. Ez egy tradicionális klub és az ország legnagyobb klubja, amely a bajnoki címért harcol, és már harmadik éve csoportkörös Európában – kezdte a Transfermarkton Marin. – Idén sajnos nem tudok csatlakozni hozzájuk az Európa Liga csoportkörében, de remélem, hogy megéljük a tavaszt és akkor már én is segíthetek. A magyar bajnokság sok új stadionnal rendelkezik, a Fradi infrastruktúrája pedig nagyon profi.

Itt Hajnal Tamás a sportigazgató, akit mindenki ismer a Bundesligából. Felvettem vele a kapcsolatot, és teljesen meggyőzött, izgalmas feladatnak tartom a Ferencvárost.

Úgy vettem észre, hogy a szurkolók itt nagyszerűek. Ha Németországhoz hasonlítjuk, itt kisebb a stadion ugyan, de remek a hangulat. 

A német játékos az interjúban elárulta, hogy egy plusz egyéves szerződést írt alá a Ferencvárosnál, amely sportszakmai szempontból is nagyon jól illeszkedik a karrierjébe.

– Hasonló a helyzet itt, mint Belgrádban, ahol szintén minden meccsen mi voltunk az esélyesek a Crvenával. Nagy a nyomás, hogy megnyerjük a bajnokságot. Aztán a nyári BL-selejtezőkre is koncentrálnak, ahol a Bajnokok Ligája-csoportkör a tét.

Ezen a nyáron mindenképp olyan döntést akartam hozni, ami sportszakmailag is megfelelő, de emellett olyan városnak vagy környezetnek kellett lennie, ahol mindannyian jól érezzük magunkat a családommal.

Amit Budapesten tapasztaltam az elmúlt napokban, hogy ez tényleg egy szuper város! Ha az ember egy kis időt tölt itt, nagyon hamar rájön erre. Ez is szerepet játszott a döntésemben – folytatta Marin, aki azt is elárulta, hogy 32 évesen is fittnek érzi magát és eszébe sem jutott, hogy a visszavonulására gondoljon. Hozzátette, hogy több ajánlata is volt különböző országokból, de német klubokkal nem került kapcsolatba, majd arra is válaszolt, meddig szeretne még profi szinten játszani. – Most valószínűleg jól nézne ki az a mondat a címlapon, hogy "addig, amíg minden rekordot megdöntök a az átigazolásaim számával (nevet). De erre nem fog sor kerülni. Addig akarok játszani, amíg még mindig szórakoztató számomra a foci, jól teljesítek, és a klubnál dolgozók elégedettek velem. Már kiskorom óta hatalmas futballrajongó vagyok. Ha fitt és egészséges vagy, és látod, hogy még mindig sikeres lehetsz, akkor tényleg nincs okod abbahagyni.

Marin az interjúban megemlítette, hogy a Fiorentinánál és az Anderlechtnél töltött időszak olyan volt, amiről nem szívesen beszél. Nagy reményekkel költözött Belgiumba, de már akkor sem volt formában, mert sérülésből tért vissza, és nem volt fitt állapotban, majd néhány meccs után ismét megsérült és az említett ké csapat egyikénél sem tudta igazán megmutatni, hogy mire képes.

– A pályafutásom szempontjából abban az évben jó volt ráeszmélni, hogy százszázalékos állapotban kell lenned, mielőtt továbblépsz, mert így a kluboknak és nekem sem volt szép, hogy nem tudtam visszaadni semmit a bizalomból. Összességében viszont eddig nagyon szép és sikeres karrierem volt, elégedett és boldog vagyok vele. És még egyszer hangsúlyoznom kell: remélem, még nincs vége. Szeretnék még néhány címet nyerni a Ferencvárossal – válaszolta a korábbi vb-bronzérmes labdarúgó, akitől azt is megkérdezték, melyik német támadójátékos tetszik manapság neki a legjobban. – Ez tulajdonképpen elég egyszerű: Florian Wirtz a Leverkusenből, aki jelenleg egyszerűen őrületesen játszik (Éppen ő szerezte a győztes gólt a Ferencváros elleni múlt heti EL-csoportmeccsen – a szerk.). Továbbra is figyelemmel kísérem a Bundesligát, nagyszerű, amit csinál. Hatalmas potenciál van benne, és én őt kedvelem a legjobban.

Marin végezetül elárulta, hogy pályafutása befejeztével is szeretne a labdarúgás berkein belül maradni, ezért fél évvel ezelőtt beiratkozott egy sportmenedzsment képzésre, jelenleg is ezt tanulja a labdarúgás mellett, és inkább ezen a pályán tudja elképzelni magát, mint edzőként.

Olvastad már?
Az Újpest brutális mélyponton a derbi előtt: 10 éve nem történt ilyen a klubbal
A vasárnap a Ferencváros otthonában pályára lépő Újpest az elmúlt évtizedei egyik legeredménytelenebb időszakát éli meg a bajnoki szereplést illetően: a lila-fehérek tíz éve nem kezdtek ilyen rosszul az NB I-ben. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz