Fotó: www.mezokovesdzsory.hu/Gál Péter

Fradi-verés után: "Mindig többet akarunk" - Kövesden azt szeretnék, hogy az egész világ felfigyeljen rájuk

Tóth László szakmai igazgató elárulta, két-három játékossal már felvették a kapcsolatot, hogy időben meg tudják erősíteni a keretet egy esetleges nemzetközi szereplés esetén.
Nyikes Zoltán 2020. február 25., kedd 11:18
Fotó: www.mezokovesdzsory.hu/Gál Péter
Tóth László szakmai igazgató elárulta, két-három játékossal már felvették a kapcsolatot, hogy időben meg tudják erősíteni a keretet egy esetleges nemzetközi szereplés esetén.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. február 25., kedd 11:18

Az NB I-ben 22 fordulót követően a harmadik helyen álló, az előző fordulóban az éllovas Ferencvárost 3-0-ra legyőző Mezőkövesd Zsóry FC szakmai igazgatója, Tóth László volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége. Szombathy Pál műsorvezető kezdésként a Serie A-ban és a Bajnokok Ligájában is menetelő meglepetéscsapattal, az Atalantával vont párhuzamot a borsodiak szezonbeli szereplését illetően.

– Az elmúlt 10-20 év nem a Mezőkövesdről szólt, mint ahogy az olasz bajnokság sem az Atalantáról, úgyhogy szeretnénk azt a lehetőséget megragadni, amit ők is, azaz hogy kijutottak a nemzetközi színtérre és ott olyan eredményeket és játékot produkáltak, amire felfigyelt Európa és a világ is – reagált a párhuzamra a szakember. –Két évvel ezelőtt indult Attilával (Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője - a szerk.) a közös munka a stábnak és a vezetésnek, ez egy hosszú folyamat végterméke. Ha belegondolunk - és most nem akarom hozzá hasonlítani magunkat -,

Jürgen Klopp sem két év alatt csinált csodát Liverpoolban, hanem több mint 5 éve dolgozik ott, úgyhogy ez nálunk talán még később fog kiteljesedni,

bár nagyon örülnénk, ha az ősz folyamán olyan játékot produkálnánk, amiről csak álmodozunk. A Ferencváros elleni győzelem részsiker, bár nagyon nagy durranás volt. Olyan fizikai terhelés után, ahol két hét alatt öt mérkőzést játszottunk, és éppen az ötödiken volt képes ilyen teljesítményt nyújtani a csapat, ez a stábot és Attilát dicséri.

Tóth hozzátette, szerények voltak eddig is, és ezután is szerények maradnak, tisztában vannak vele, hogy nem róluk szól a bajnokság és a magyar labdarúgás, de ez egy olyan 2-3 év, ahol be fognak kerülni a történelembe.

Ha egyszer írnak egy könyvet a Mezőkövesdről, akkor ez az eredmény minden valószínűség szerint bele fog kerülni.


Fotó: www.mezokovesdzsory.hu/Gál Péter

– Labdabirtoklásra, tartós presszingre és igazán domináns játékra képes, erős mentalitású játékosokat keresünk, akiket nem könnyű megtalálni. Nem beszélve arról, hogy a pénzügyi keretünk behatárolt. Most jutottunk el arra a szintre, hogy a stílusunkhoz és az elképzeléseinkhez tudunk játékosokat beemelni. Attilával sokat beszélgetünk arról, hogy nincs megállás, bármilyen sikert elértünk korábban - például a bennmaradás, vagy tavaly a 6. hely. - mindig a fejlődést keressük, azt kutatjuk, hogyan tudnánk többek lenni. Ebben az évben az 5. hely már azt jelentené, hogy tovább fejlődtünk, viszont nekünk mindig többet kell nyújtanunk, miután a velünk versenyben lévő csapatoknak jóval nagyobb anyagi lehetőségei és jobb körülményei vannak, amik megteremtik annak a feltételét, hogy jól szerepeljenek.

Mindig valamivel előrébb kell járnunk, mert a pénzügyi hátterünk nem teszi lehetővé ugyanazt, mint az előttünk, vagy mellettünk lévő kluboknak.

Mindig többet akarunk, ez a fejlődés mozgatója. Ha harmadikok leszünk, gondolhatjuk, hogy ennél nincs tovább, de nekünk mindent el kell követnünk, hogy még többre vigyük és jobbak legyünk – folytatta a mezőkövesdi szakember, aki megjegyezte, a pénzügyi lehetőségeiket tekintve az 5-8. hely valamelyikén állnak az NB I-ben.

Tóth a végén megjegyezte, ugyan nemrég ért véget az átigazolási időszak, de nincs megállás, már egyeztetett a szakmai stáb, két-három játékossal már felvették a kapcsolatot, az elkövetkező hetekben megpróbálják úgy erősíteni a keretüket, hogy amennyiben a tervezett álmuk megvalósulna, akkor júniusban úgy kezdjék el a felkészülést és a nemzetközi szereplést, hogy kész keretük legyen.

Olvastad már?
Esélye sem volt a Fradinak: A Kövesd 22 perc alatt elintézte az NB I éllovasát – tabella, videó
Az OTP Bank Liga 22. fordulójának zárómeccsén a Mezőkövesd egy félidő alatt lerendezte a címvédő Ferencváros elleni rangadót. A matyóföldiek az első játékrészben három gólt rúgtak, és ezzel a lényegi kérdések már a szünet előtt eldőltek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz