A Fradi ex-kapitánya Pintér döntéséről: „Köpni-nyelni nem tudtam” - interjú

Gyömbér Gábor nagyot csalódott, de nem akar visszafele mutogatni. Ha tudja, milyen féléve lesz, nem jött volna el a Fradiból, de a Real kispadján sem ücsörögne sokat. Interjú.
Budai László 2017. július 21., péntek 17:11
Gyömbér Gábor nagyot csalódott, de nem akar visszafele mutogatni. Ha tudja, milyen féléve lesz, nem jött volna el a Fradiból, de a Real kispadján sem ücsörögne sokat. Interjú.
Szerző: Budai László 2017. július 21., péntek 17:11

Lipcseivel a Fradi útján

- Nemrégiben eldőlt, hogy a Soroksárban folytatod a pályafutásod, mennyire volt könnyű megegyezni a klubbal? Voltak más ajánlataid is a nyáron?

- Lipcsei Peti azonnal felhívott, amikor kiderült, hogy a Puskás Akadémiától eljövök. Kértem tőle egy kis időt, mert volt több NB II-es és NB I-es ajánlatom is. Úgy döntöttünk azonban a családommal, hogy a Soroksár lesz a legjobb választás. Itt nagyon sok játékost és a teljes szakmai stábot is ismerem, így szerencsére azonnal sikerült is beilleszkednem. Komoly perspektívák vannak a klub előtt, remélem, hogy a tavalyi remek eredményt is sikerül felülmúlni. Fiatal, ambiciózus a csapat, megfelelő a fiatalok-rutinosak aránya, ezért jó szezon elé nézhetünk.

- Lipcsei Pétert jól ismered a Fradiból, de edzéseket még nem tartott neked. Milyen tréner?

- Olyan edzéseket tart, amilyen játékos is volt. Jó hangulatú, labdás tréningek vannak, Tímár Ádámnál az erőnléti munka is jó kézben van. Peti emberileg barátságos, és egyelőre nem láttam, hogy annyira szigorú lenne. Persze, tudom, hogy megvan az az énje is. És ott van mellette Dejan (Milovanovic - a szerk.) is, aki ki tudja ereszteni a hangját. Látszik a szakmai stábon, hogy a Fradihoz tartozik, és onnan is átvettek sok elemet.

- Egyértelműen vezérként számítanak rád?

- Kitüntetett szerepem nincs, de igen, elvárják, hogy vezéregyéniség legyek. Vagyunk páran, akik megjártak már több NB I-es klubot, és van néhány száz élvonalbeli bajnokijuk, így el is várható, hogy egy fiatal csapatot irányítsunk.


Hiába játszott, nyáron mennie kellett.

Pintér döntése nagy csalódás volt

- Amikor a Fradiból a Puskás Akadémiához szerződtél, milyen terveid voltak?

- A több játéklehetőség miatt váltottam. Az sem volt probléma, hogy azt a félévet az NB II-ben töltsem, mert már télen látszott, hogy ez a keret meg fogja nyerni a másodosztályt, és szerencsére ezt sikerült is elérni. A játéklehetőség is rendben volt, sokat játszottam, ezért engem is váratlanul ért, hogy ez az egész megszűnt.

- Hogyan közölték veled a nyáron, hogy nem számítanak rád?

Rögtön az első nap történt. A vezetőedző (Pintér Attila - a szerk.) behívott, és elmondta, hogy szeretne a posztomra játékost hozni, és ha sikerül, akkor megválnának tőlem. Köpni-nyelni nem tudtam. Nagyon csalódott voltam, de ezzel nem is szeretnék többet foglalkozni. Nem akarok visszafelé köpködni. Lehet, hogy rossz döntés volt a Fraditól eljönni, de nem kesergek a múlton.

- A Fradiban nevelkedtél, aztán egy brazíliai, soproni és pápai kitérővel tértél vissza. Nem egy szokványos út. Milyen tulajdonságodnak köszönheted, hogy csapatkapitánya lehettél az FTC-nek?

- Az egész karrieremet annak köszönhetem, hogy mentálisan, akaratban a maximumot nyújtottam. A harciasságomat akkor is meg akartam mutatni, amikor nem ment a játék. Szeretek sokat beszélni a meccseken is, szerintem ez az erényem, ez az, amiért csapatkapitány lehettem a Fradiban. Egy jó munkás játékosnak tartom magam. Mindig csapatjátékos voltam, alázatosan tettem a dolgomat. Nem kerültek el a sérülések sem, volt négy térdműtétem, de mindig visszakapaszkodtam.

A Real-kispad sem lenne kényelmes

- Azt mennyire volt nehéz feldolgozni, hogy nemrég még a Fradi csapatkapitánya voltál, most pedig NB II-es szezonra kell készülnöd?

- Én is átgondoltam ezeket, de azt vettem előre, hogy élvezzem, amit csinálok. Büszke voltam, hogy a Fradi csapatkapitánya vagyok, de nem éreztem jól magam a bőrömben, mert nem kaptam annyi szerepet, mint amennyit szerettem volna.

A Real kispadján sem ülnék 1-2 évet, ha nem játszom, mert biztos, azt is megunja az ember. Azért váltottam, mert szeretnék futballozni, nem azért vagyok játékos, hogy hétközben eddzem, aztán üljek a padon. Igaz, ha előre látnám azt a félévemet, akkor a Fradiban nem hoznám meg újra azt a döntést.

- A hosszabb távú tervedben benne van, hogy akár más NB I-es klubban is szerepelj?

- Most az a legfontosabb célom, hogy magamat minél jobb szintre hozzam. Minden erőmmel azon leszek, hogy a Soroksár jobb legyen. Biztos vagyok benne, hogy ha jól fog menni a játék, akkor lesz még lehetőségem arra, hogy NB I-es klubok hívjanak. De most csak arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb formában legyek, és jó szezonhoz segítsem a Soroksárt.

- A Fradi tegnap kettős vereséggel búcsúzott az Európa Ligától. Hogyan láttad a párharcot? Tényleg ez a realitás?

- A hazai mérkőzés első félideje jó színvonalú volt, ott én is azt éreztem, hogy meglesz a meccs. A Fradi bőven partnere volt a dánoknak, nem volt érdemtelen a vezetés. De sajnos ez a különbség a hazai és a nemzetközi futball között. Van egy mélységi átadás, egy 11-es, egy vitatott piros lap, ami megváltoztatta a párharcot. Lássuk be, hogy sajnos jobb erőkből álló csapat volt a dán, amely megérdemelten jutott tovább. A kinti meccsen a sérültek, eltiltottak miatt felemás volt a kezdő tizenegy, ott nem éreztem már, hogy lenne esély a jó eredményre. Itthon lehet, hogy nem használnak ki egy-két helyezkedési hibát, de nemzetközi szinten ezt könyörtelenül megteszik.

Budai László

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz