Dárdai a Vidi esélyeiről: "A csoda már Kölnben megtörtént, de több gólra lehet még szükség"

A korábbi magyar szövetségi kapitány és Hertha-vezetőedző szerint Michael Borisnak is nagy szerepe volt a kölni bravúrban, miközben a német gárda a vereség ellenére is megmutatta, hogy erejük teljében vannak a játékosai.
Dudás Gábor 2022. augusztus 22., hétfő 13:38
A korábbi magyar szövetségi kapitány és Hertha-vezetőedző szerint Michael Borisnak is nagy szerepe volt a kölni bravúrban, miközben a német gárda a vereség ellenére is megmutatta, hogy erejük teljében vannak a játékosai.
Szerző: Dudás Gábor 2022. augusztus 22., hétfő 13:38

Mint ismeretes, a MOL Fehérvárt a múlt csütörtöki, a német 1. FC Köln otthonában aratott bravúros, 2-1-es győzelmét követően már csak egy lépés választja el az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörétől. A hazai visszavágót csütörtökön 19 órától játsszák majd a csapatok.

Az első és a második meccs kapcsán is megszólalt a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány és Hertha BSC-vezetőedző, Dárdai Pál, aki a Vidi-győzelmet és fia, Palkó nagyszerű gólját is élőben, a kölni RheinEnergieStadionban látta.

- Nagyon nagy értéke van ennek a győzelemnek. Nagy szerepe volt a vezetőedzőnek és a szakmai stábnak abban, hogy ilyen terhelés közepette ilyen jól játszottak és így küzdöttek a srácok.

A meccs előtt olyan eredményben bíztam, ami után van esély a hazai visszavágón a csodára, de a csoda már előbb, Kölnben megtörtént.

Hazai labdabirtoklási fölény ide vagy oda, a kölniek a két nagy helyzetükből értékesítettek egyet, a Vidi két gólja viszont szép kombinációk után, gyönyörűen kidolgozott támadásokból született, tehát a 100%-os helyzetek számában sincs semmi okunk panaszkodni. Láthattuk, hogy a német játékosok erejük teljében vannak, a második félidőben 10 emberrel is dominálni tudták a játékot, hozzá vannak szokva ehhez az iramhoz. A mieinket feldobta a remek atmoszféra, előnyben vagyunk, nagyon szurkolok, hogy ezt hazai pályán sikerüljön megtartani.

Úgy gondolom, minimum egy, de lehet hogy több gólra is szüksége lesz a Vidinek a visszavágón, mert 90 percen keresztül nagyon nehéz lesz tartani a kölnieket. Nagyon jó napot kell kifogni, kell egy jó kapusteljesítmény, ne legyen sérülés, ne legyen piros lap és meglegyenek a jó kombinációk a játékban.

Nagyon nehéz mérkőzés lesz a visszavágó is, remélem, tele lesz a stadion és a szurkolók végig buzdítják majd a csapatot. Természetesen én is a helyszínen szurkolok majd a Vidinek! - mondta a tréner a molfehervarfc.hu-nak.

Dárdai azt is elmondta, hogy a németek többsége a vereség után már előre néz.

- A mérkőzést követő napon Németországban is foglalkoztak a Köln vereségével, ilyenkor ott is megjelennek a kritikák, de ezt nem húzzák napokig, gyorsan túllépnek rajta. Annak idején a válogatottnál is ezt akartam elérni, hogy álljon be mindenki a csapat mögé, támogassák őket, ez sikerült is, és ez szerencsére a nemzeti csapat mellett azóta is megvan. Németországban ez már nagyon régóta így van, megfogalmazzák a kritikát, de utána már a következő meccsre koncentrálnak. A kölniek magabiztosan nyilatkoztak a mérkőzést követően is, bíznak a továbbjutásban. Olvastam egy olyan véleményt, mely szerint a Vidi Németországban egy másodosztályú élcsapat lenne, de ezzel nem kell foglalkozni, sőt ennek is erőt kell adnia a hazai visszavágóra, hogy bebizonyítsa a csapat, hogy igenis meg tudják csinálni!

Fia góljáról

- Palkónak az utánpótlásban és a felnőtt csapatnál is voltam edzője, így sok a csütörtökihez hasonló gólt láttam már tőle. Jó ritmusban mozdult be, szép passzt kapott, ilyenkor rendkívül gyorsan kell döntést hozni, hogy az alsót vagy a rövid felsőt célozza meg, jó döntést hozott, a lövés pedig védhetetlen volt. Egy ilyen gól és győzelem ennyi néző előtt életre szóló emlék, ezt már nem veheti el senki. Történelmi tett, amit a Vidi csütörtök este elért Kölnben.

Olvastad már?
Vidi: Magyar válogatott játékos érkezhet Petrjak helyére
Honlapunk információja szerint a MOL Fehérvárnál újra felmerült az USA-ban játszó magyar válogatott szélső, Schön Szabolcs szerződtetése.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz