Bejelentették: Új neve van a Videotonnak

Július 1-től MOL Vidi FC néven folytatja tovább a Videoton FC - az eddigi főtámogató névadó szponzora lett a magyar bajnokcsapatnak. Az új felállás részleteiről és a változás hátteréről Garancsi István klubtulajdonos beszélt.
Dudás Gábor 2018. június 29., péntek 9:38
Július 1-től MOL Vidi FC néven folytatja tovább a Videoton FC - az eddigi főtámogató névadó szponzora lett a magyar bajnokcsapatnak. Az új felállás részleteiről és a változás hátteréről Garancsi István klubtulajdonos beszélt.
Szerző: Dudás Gábor 2018. június 29., péntek 9:38

Garancsi István a változás hátteréről:

"Komoly tervekhez komoly pénz kell. A Vidi bizonyította az elmúlt években, hogy képes megújulni és eredményt elérni, de ehhez kellett a MOL támogatása is. Nyolc éve állnak a csapat mögött főszponzorként, és belföldön komoly sikereket értünk el. De mi többet szeretnénk. A MOL az egyetlen igazi magyar székhelyű multi. A vállalat már nemzetközi szinten is bizonyított, és azt szeretnék, ha mi is ezt tennénk. Feladat, hogy a Vidi tovább erősödjön, és hogy az európai versenysorozatokban minden évben reális esélyekkel harcoljon a csoportkörért. Céljaink így egybeesnek, és a névadó szponzorság egy újabb komoly mérföldkő ezen az úton. A gyakorlatban persze ez azt is jelenti, hogy a még több támogatásért cserébe tőlünk is többet várnak el: pont úgy, ahogy a szurkolóink is - mondta a klubtulajdonos a vidi.hu-nak.

A Videoton név "elvesztéséről":

"A Videoton nevet, miután megvettem a csapatot, magam „szereztem vissza”, hosszú küzdelmek árán. Számunkra ez fontos volt, a szurkolóknak is ezt ígértem. Nyilván, az elmúlt több mint tíz évben még jobban hozzám nőtt.

De azt is látni kell, hogy két vállalat neve nem szerepelhet a klubnévben, különösen úgy nem, hogy az egyik pénzt fizet a névadóságért, a másik pedig nem. A Videotonnal való megállapodás nem szponzorációs együttműködés, a Videoton vállalatcsoport sem akkor, sem azóta nem adott és nem is kért pénzt a név használatáért.

A Videoton nem szponzor, ugyanakkor mégis forog a nevük, vagyis olyan, mintha támogatók lennének, miközben nem azok. Nem szeretnénk, hogy ez a „jogászkodás” ott lebegjen a fejünk felett. Egyébként a Videoton Holding megértette a klub előtt adódott üzleti lehetőséget, elfogadta és támogatta is a változást. 2009-ben, a név visszaadásával nagyon komolyan hozzájárultak ahhoz, hogy a klubot újra felépíthessük, és ott tartsunk, ahol ma tartunk. Ezt ezúton is köszönöm nekik. Szerencsére nem veszteségként élik meg ezt a mostani változást, továbbra is segítenek nekünk, hiszen a védjegyeket is használhatjuk a jövőben."

Új mez, új arculat, régi címer

(...) a feliratok, nyomtatott anyagok, csapatruházatok megújulnak, hogy csak párat említsek a legfontosabb feladatok közül, ugyanakkor kell idő ahhoz is, hogy ez minden felületen végigfusson. A Bajnokok Ligájába például már az új mezzel mennek a fiúk. A következő szezonban még találkozhatnak a szurkolók a Videoton FC eddig használt arculatával, lesz egy átmeneti időszak, hiszen nem lehet mindent azonnal lecserélni. A célunk az, hogy 2019 nyarán már mindenhol, teljes körűen bevezetésre kerüljön az új név. (...)

A klub címerét nem változtattuk meg, csak a nevet cseréltük ki, illetve aktualizáltuk a színeket és a betűtípust. A színvilágot, a tradícionális címerelemeket megtartjuk, de a MOL Vidi FC nevet értelemszerűen meg kell jeleníteni az új címerben, a mezeken és a VidiShopban kapható termékeken is."

Mit fognak az új névhez szólni a szurkolók?

"Ahhoz, hogy a Vidi Vidi marad? A klubot nemcsak a szurkolóink becézik Vidinek, hanem az egész ország, így nem szakadunk el a gyökerektől és hagyományoktól. Az identitásunk megmaradt. Biztos vagyok benne, hogy lesz, akiből felháborodást fog kiváltani a változás. De remélem, hogy amikor elmúlik az első felindultság, ők is látni fogják: a klub nagyot lép most a még sikeresebb nemzetközi szereplés felé. Elsősorban a pályán nyújtott teljesítménnyel akarunk örömet okozni nekik. Személy szerint nekem ez a klub egyébként mindig is Vidi volt, és Vidi is marad örökre."

A MOL szerepvállalásának anyagi vonzatáról

A megnövekedett támogatás újabb lehetőségeket nyit, még tovább tudjuk erősíteni a csapatot, mind erőforrás, mind szakmai támogatás szintjén. Azt gondolom, hogy minden eddiginél reálisabbá vált a csoportkör elérése. Sőt, ez is a kitűzött célunk: minden évben csoportkörbe jutni.

A lehetséges érkezőkről és távozókról

"A piacra jellemző, hogy ilyenkor, az átigazolási szezon elején egyelőre még nehéz leigazolni játékosokat, de ettől függetlenül folyamatban vannak a tárgyalások komoly erősítést jelentő, külföldi játékosokkal. Természetesen amint lesz bármilyen konkrétum, be fogjuk jelenteni hivatalos weboldalunkon, ami júliustól www.molvidi.hu -ként működik tovább. (...) Jó szezont futottunk: Európa Liga playoff-ot játszott a csapat és a bajnoki címet is sikerült elhódítani, ennek köszönhetően komoly érdeklődés mutatkozik a játékosaink iránt. Ha megfelelő ajánlatot kapunk, akkor azt megfontoljuk, de nem szeretnénk elhamarkodott döntéseket hozni."

Olvastad már?
Közleményt adtak ki a Vidi-ultrák a névváltoztatás miatt
Így reagáltak a szurkolók a bejelentésre, mely szerint július 1-től MOL Vidi FC néven folytatja tovább a Videoton FC.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz