Fotó: www.dvsc.hu

Dzsudzsák: "Több százmillióról hallottam, hogy annyit kértem" - gyomorideggel lépett pályára

Dzsudzsák Balázs csodálatosnak értékeli eddigi pályafutását, úgy látja, a mai napig nem sikerült ehhez hasonló karriert felmutatnia itthonról senkinek.
Nyikes Zoltán 2020. október 3., szombat 12:00
Fotó: www.dvsc.hu
Dzsudzsák Balázs csodálatosnak értékeli eddigi pályafutását, úgy látja, a mai napig nem sikerült ehhez hasonló karriert felmutatnia itthonról senkinek.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 3., szombat 12:00

A Debreceni VSC nagy visszatérője, Dzsudzsák Balázs és a klub elnöke, Szabó Péter volt a Debrecen TV Köz-ügy című műsorának vendége. A 108-szoros magyar válogatott játékos nyilatkozatában beszélt a légiósévekről, a Pécsi MFC elleni első találkozóról, valamint a jövőjéről is.

– Mindent félretéve, és elhessegetve minden egyes jó és rosszindulatú hozzászólást. Már több százmillióról hallottam, hogy annyit kértem, és ezért nem jöttem egy hónappal ezelőtt.

Ezt csak azért is jegyzem meg, mert nem szeretném, ha ez bármilyen szinten belekeveredne a történetbe.

Másfél-két hónappal ezelőtt nem éreztem igazán, hogy merre szeretnék menni. Ki várjak? Ne várjak? Hogyan alakul a jövő – emlékezett vissza Dzsudzsák az interjú elején arra, hogy miért húzódott el az átigazolása a DVSC-hez. – Ez vezetett ahhoz, hogy mégis kellett egy hónap, hogy mindenkiben realizálódjon, ez lesz a jövő, ez lesz a közös út. Figyelni kell néha a jelekre, és minden adott volt. Azt mondtam az utolsó találkozónál is, hogy kaptam egy olyan sugallatot, hogy üssük nyélbe az üzletet, mert 100 százalékosan érzem, hogy a Debrecen van megírva a számomra, ez az ésszerű, minden a csapat mellett szól és érzelmi kérdés is. Óriási szerepet szánnak nekem abban a projektben, amit elém vázoltak.

Dzsudzsák hozzátette, most még ugyan a debreceni kaland elején van, de mindent nagyon jónak érez.

– Mindig azt szoktam mondani, hogy nem tervezem még azt megmondani, hogy 2-3 év múlva abbahagyom-e, de amikor az ember jó kezekben van, az nagyon sokat hozzá tud tenni a pályafutásához és a játékához, ami szerintem a Pécs elleni 18 perc alatt is rám volt írva.

Gyermeki lelkesedéssel, óriási izgalommal, gyomorideggel léptem pályára a visszatérésemkor.

Döbbenetes érzés volt a szurkolók fogadtatása a bemutatásomnál, délután 5-kor kijöttek kétezren csak azért, hogy engem lássanak. Nagyon remélem, hogy a pályán sikerül nekik visszaadni ezt a sok jót – folytatta a 108-szoros magyar válogatott játékos, aki azt a kérdést is megkapta, hogy van-e hiányérzete a légióskarrierjével kapcsolatban. – A magyar mentalitás miatt folyamatosan megkapom, hogy én a PSV után miért mentem az Anzsi Mahacskalába. Nagyon kevés ember tudja, milyen választási lehetőségeim voltak,

két konkrét ajánlatom volt, én abból azt választottam, amit az esetek többségében mindenki választotta volna.

Nem játszom, és akkor sem játszottam az álszentet. De azért egy Roberto Carlosszal, Samuel Eto'o-val, Williannel és az orosz válogatott magjával játszhattam. Aztán a Dinamo Moszkvában Kevin Kurányival, Zvjezdan Misimoviccsal játszottam és olyan barátokra, kapcsolatokra tettem szert, amiket előbb-utóbb fogok használni. Semmiféle megbánás nincs bennem. Óriási meló van ebben a 12 és fél év külföldi életben. Az esetek többségében csak a felületet és a címlapokat látják az emberek, de az, hogy Nyírlugos onnan milyen messze van.... Sok ember megpróbálta rajtam kívül a környékről, sőt országos szinten is, de a mai napig nem sikerült ehhez hasonló karriert felmutatniuk.

A 33 éves játékos kiemelte, amire a legbüszkébb, hogy a  számára a világ legszebb mezét 108-szor ölthette magára. Csodálatosnak tekinti a karrierjét, aminek még nincs vége, most kezdődik egy hazai kaland, amiből szeretné a legtöbbet kihozni.

Szabó Péter elnök a Dzsudzsákkal kapcsolatos nyári tárgyalásokról elmondta, hogy Tőzsér Dániel sportigazgató többször is beszélt a játékossal, és végül egy olyan jó megoldást találtak, ami mind a klubnak, mind Dzsudzsáknak egy tökéletes kombináció.

– Ez egy teljesen normális folyamat volt. Szeretnénk feljutni az első osztályba, majd kiharcolni azt a helyünket, ahová a Debrecen való. Most elsősorban játékosként számítunk Balázsra, aztán hogy utána hogy alakul, az attól függ, mikor fogja abbahagyni a labdarúgást, és hol érzi azt, hogy tud majd nekünk segíteni, de nem kell még ennyire előre rohanni. Egy fontos dolog van, hogy feljusson a csapat. A klub részéről nyitottak vagyunk a hosszútávú közös munkára. Elsősorban Balázsra játékosként számítunk, a csapatnak fontos, hogy legyen egy vezére. Az, hogy mellette 108-szoros válogatott játékos és népszerű ember, ez ezzel jár, de nem emiatt igazoltuk le, hanem azért mert tudja segíteni a csapatot, ez volt az elsődleges szempont – nyilatkozta Szabó Péter, majd a DVSC jelenlegi formájáról és a keretről is beszélt. – Látni kell a csapatot az edzésen, hogy mennyire együtt vannak, milyen jó hangulat van. MOst a hullám tetején vagyunk, ezt meg kell lovagolnunk, de biztosan lesznek hullámvölgyek is, amikből egyszerűen ki kell lábalnunk. Készülünk az NB I-re, ott azonnal szeretnénk olyan helyre kerülni, ahová ez a klub való. Hosszú a bajnokság, lépésről lépésre koncentrálunk arra, hogy közelebb kerüljünk a célunkhoz, Tőzsér Dániel nagyon jó csapatot hozott össze. Kész a csapat, megvagyunk, esetleg majd télen meglátjuk, kell-e erősítést végrehajtani. Ha mindenki egészséges, akkor ez egy nagyon jó csapat, amely az NB I-ben is megállná a helyét.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Légiósok
Tarczy Pál
A Fradit is megjárt ex-kapus az osztrák SV Ried akadémiáján lett kapusedző.
Tovább az összes átigazoláshoz