Fotó: fradi.hu

Csercseszov: "Nem beszéltünk túl sokat az Iváncsán történtekről", Huszti: "Élet-halál harc vár ránk" - edzői várakozások

Így várják az NB I-es vezetőedzők a ZTE-Honvéd, a MOL Fehérvár-Paks és a Puskás Akadémia-Fradi összecsapást az NB I 12. fordulójából.
Budai László 2022. október 22., szombat 9:51
Fotó: fradi.hu
Így várják az NB I-es vezetőedzők a ZTE-Honvéd, a MOL Fehérvár-Paks és a Puskás Akadémia-Fradi összecsapást az NB I 12. fordulójából.
Szerző: Budai László 2022. október 22., szombat 9:51

NB I, 12. forduló

ZTE-Honvéd 13.30

Ricardo Moniz (ZTE): - Nagyszerű volt az összhang a szurkolókkal a Paks elleni találkozón és tudjuk, hogy hasonló stílusú játékot várnak tőlünk a szombati mérkőzésen is. Jó nevű játékosok alkotják a Honvéd keretét, nekünk pedig gyorsan regenerálódnunk kell, hiszen fizikális, kemény mérkőzés vár ránk. A Puskás elleni találkozó óta nem kaptunk ki, szeretnénk folytatni ezt a sorozatot. Büszke vagyok a csapatomra, mivel mentálisan nagyon erős a társaság. (ztefc.hu)

Tam Courts (Honvéd): - Úgy gondolom, hogy erőt tudunk meríteni a Szombathely elleni mérkőzésből, és az első fél órában látott lehet az a játék, amit a bajnokin mutatnunk kell. A kiállítás is megnehezítette a dolgunkat, de a játékosok megmutatták a karakterüket és bejutottunk a következő körbe. Maga a győzelem újra egy jó széria felé mozdíthatja el a csapatot. Ezzel a hozzáállással megyünk bele a Zalaegerszeg elleni meccsbe. A ZTE elleni szezonnyitón nem volt nagy különbség a két együttes között, ám akkor még alakulófélben volt az együttes, voltak érkezők, mostanra már beálltak a dolgok a csapaton belül. Ezúttal a sérültek és az eltiltottak pótlását kell megoldanunk, de jó csapatunk van és pozitívan állunk a második felvonáshoz. Az öltözőben mindenki elszánt, nyerni akar, a stáb és a játékosok egyaránt, ehhez hozzájön, amit a klub hírneve megkövetel, amit egyfajta nyomásként érzékelhetünk, de ez pozitívan hat a kollektívára.

- Megvan a minőség, hogy jó eredményeket érjünk el és boldoggá tegyük a szurkolókat. Nem hiszem, hogy meglepő, ha azt mondom, hogy a három pontért utazunk Zalaegerszegre.

(honvedfc.hu)

MOL Fehérvár-Paksi FC 16.30

Huszti Szabolcs (MOL Fehérvár):

Nem szeretnék túl nagy nyomást helyezni senkire, de élet-halál harc vár ránk szombaton.

- Természetesen videók alapján kielemeztük az ellenfelet is, de elsősorban a saját csapatunkkal foglalkozunk és a saját játékunkat szeretnénk játszani. Ki akarjuk javítani a hibákat és azt elérni, hogy azokat az alapelveket, amiket kérek a csapattól, mindenki tartsa. Biztos vagyok benne, hogy meglesznek a lehetőségeink a Paks ellen is, sokkal koncentráltabbnak kell lennünk az ellenfél kapuja előtt, a helyzetkihasználásnak sokat kell javulnia. Ha ez meglesz és sikerül a győzelem, akkor el tudunk indulni felfelé. Természetesen ebből a két napból is megpróbáltuk kihozni a maximumot, nagyon fontos lenne újra itthon győzni, ami egy kis nyugalmat hozhat a csapat életébe. (molfehervarfc.hu)

Puskás Akadémia-Ferencváros 18.30

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - Erős Ferencváros vár ránk a hétvégén. A kupatovábbjutás után a legfontosabb mutató a csapatunkban a szerénység, erre biztatom minden kör után a játékosokat. Nem kell ugrálni, lépésről lépésre kell továbbmenni, a bajnokságban és a kupában is. Lehet, hogy a Fradi ellen újabb játékosok kapnak lehetőséget, frissebb futballisták, de bízom benne, hogy aki esélyt kap, az olyan példásan küzd majd a helyéért, mint ahogy a Fehérvár ellen láthattuk. 

Sztanyiszlav Csercseszov (Ferencváros): - A kupamérkőzést követően érthetően mérgesek voltunk, a játékosok és a stábtagok sem lehettek boldogok a kiesés miatt.

Ettől függetlenül nem beszéltünk túl sokat az Iváncsán történtekről, inkább már a következő feladatokra koncentráltunk, a bajnokságban és a nemzetközi kupában is fontos mérkőzés vár ránk.

Pénteken persze még a Puskás Akadémiával foglalkoztunk, taktikai tréninget vezényeltem a csapatnak, illetve videók segítségével is feltérképeztük az ellenfelet. Napi munka zajlott, de jelen helyzetben nincs is többre lehetőségünk, hiszen háromnaponta követik egymást a mérkőzések. A felcsútiak ellen játszottuk az idény első bajnoki mérkőzését, emlékszem, nem volt könnyű dolgunk, az utolsó pillanatokban szerzett góllal tudtunk győzni. A Puskás Akadémia azóta is jó teljesítményt nyújt, stabil csapat remek játékosokkal, így nehéz meccsre számítok. (fradi.hu)

Olvastad már?
A csodaújonc edzője: "A játékosok örültek, hogy mehetnek szórakozni, én pedig annak, hogy nem látom őket két napig" – NB I-es értékelések
Az NB I 12. fordulójának pénteki játéknapján egy mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz