Fotó: kecskemetite.hu

Az NB I-es meglepetéscsapat sportigazgatója: "Egy dolgot állíthatok biztosan, idén feljutni már nem tudunk" - fociláz van a városban

Tóth Ákos szerint a kecskeméti siker egyik titka az, hogy nem álmodoznak, hanem csak a következő feladatig tekintenek előre.
Nyikes Zoltán 2022. október 21., péntek 10:55
Fotó: kecskemetite.hu
Tóth Ákos szerint a kecskeméti siker egyik titka az, hogy nem álmodoznak, hanem csak a következő feladatig tekintenek előre.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 21., péntek 10:55

Tizenegy fordulót követően hatalmas meglepetésre az NB I második helyén áll a Kecskeméti TE, amely sportigazgatója, Tóth Ákos a klubhonlapon elmondta, a 20 szerzett pont a bajnokság első harmadában az ő várakozásaikat is felülmúlta.

– A pillanatnyi helyezéssel viszont nem foglalkozunk, nem tartom időszerűnek. A nyári felkészülés megint jól sikerült, azzal tisztában voltunk, hogy ütőképes lehet a csapatunk. Ugyanakkor azt is láttuk, hogy az NB I színvonala sokkal magasabb, ilyen jó eredményekre tehát nem számíthattunk. Abszolút elégedettek vagyunk, de természetesen megelégedettek nem, sosem. A számokat nézve úgy gondolkodtunk, hogy 38-40 pont elégséges lehet a bennmaradáshoz biztosan, ezt tűztük ki célul.

Idén 16 forduló megy le a bajnokságból a világbajnokság előtt, de már most ott tartunk, hogy a táv felénél garantáltan elértük az idei célunkat, hiszen megvan a tervezett pontjaink fele.

Ez azt jelenti, hogy a hátralévő öt fordulóban akárhány pontot szerzünk, az csak közelebb visz minket a sikerhez, segíti a tavaszi szereplésünket, enyhítheti az első osztályban való szerepléssel járó hatalmas nyomást – nyilatkozta a sportigazgató.

Tóth elmondta, a tervezhetőség szempontjából is örülne, ha minél előbb megszereznék a szükséges pontokat, hiszen az utóbbi két évben azzal a kellemes problémával kellett megküzdeniük, hogy kétszer is feljutottak, de ez azzal is járt, hogy komoly átalakításon esett át a keret nyáron, módosítani kellett szerződéseket, így nagyon jó lenne, ha végre nem az utolsó pillanatokban kellene kapkodni ezen a téren.

– Összességében viszont ebből a helyzetből sem jöttünk ki rosszul, hiszen a hozzánk érkező játékosok döntő többsége nemhogy megállta a helyét, hanem emberileg és játékstílusban is tökéletesen illet a klub és a szakmai stáb filozófiájába.

Tudjuk, hogy ez nem lesz mindig így viszont, így az értékeinket meg is akarjuk tartani és minél stabilabbá és biztosabbá tenni a keretet, ehhez viszont nagyon fontos látni azt, melyik osztályban indulhatunk. Egy dolgot állíthatok biztosan: idén feljutni már nem tudunk, de itt a bennmaradás legalább ekkora siker lenne

– folytatta Tóth, majd arra is kitért, mikor változhatnak a KTE céljai. – A szakmai stáb és a vezetőség nevében azt tudom mondani, hogy nekünk az a feladatunk, hogy két lábbal a földön járjunk, és a realitások, az eredetileg kitűzött célok mentén haladva gondolkodjunk most is. Szabó István is többször kifejezte korábban, hogy egyértelmű célunk a bennmaradás, hogyha ezt elértük, akkor majd kitűzünk egy másikat. Biztos vagyok benne, hogy közösen, együtt újabb és valamennyiünket inspiráló célokat tudunk megfogalmazni. Ez a lényeg, így gondolkodunk mindannyian. Sokan kérdezik tőlünk, hogy mi a siker titka, az egyik véleményem szerint az, hogy nem álmodozunk, hanem csak a következő feladatig tekintünk előre. A legfontosabb jelenleg ez az öt mérkőzés, hogy ebből mennyi pontot szerzünk, azon belül is most a Vasas elleni meccs.

A sportigazgató végül arra a kérdésre is válaszolt, hogyan élik meg, hogy ekkora az érdeklődés a csapat iránt.

– Nyugodtan kijelenthetem, hogy futball-láz van jelenleg Kecskeméten. Szegediként ehhez hozzátehetem azt is, hogy a dél-alföldi régióban hatalmas szimpátiának örvend a klub, sokan szorítanak nekünk. Ennek egyik elengedhetetlen feltétele, hogy - a Magyar Labdarúgó Szövetség segítőkész hozzáállásának is köszönhetően - hazai pályán játszhatjuk a meccseinket, rendre telt ház előtt, persze a mi körülményeinkhez képest. Sajnos ez nem jelenthet sok ezer nézőt, hiszen korlátozott keretek között nyithatjuk meg a Széktói Stadiont infrastrukturális lehetőségeink miatt. Ez valamivel több, mint 2000 hazai nézőt jelent legfeljebb. Eddig mindent megtettünk azért, hogy megfeleljünk az MLSZ által is előírt feltételeknek, de bízunk benne, hogy a jövőben még szebb és jobb körülmények között fogadhatjuk az ország legjobb klubjait. Tisztában vagyunk vele, hogy jelen gazdasági helyzetben ez egy nem könnyű terv, de ami tőlünk telik, azt megtesszük a jövőben is. Szeretnénk jó élményt és örömet okozni azoknak, akik továbbra is megtisztelnek minket azzal, hogy KTE meccsre járnak, osztoznak mindennapjainkban.

Olvastad már?
Az NB I meglepetéscsapatának edzője a titokról: "Kockázatos lenne ide drága, ismeretlen külföldieket hozni" - interjú
A Kecskemét újonc létére a Ferencváros mögött a második helyen áll az NB I-ben. Szabó István, a csapat vezetőedzője elfogadta, hogy már a szezon előtt mindenki leírta és elkönyvelte őket kiesőnek. Nem akart nagy változásokat a keretben, mivel inkább a saját szemének hisz, nem annak, hogy ki mit sugall. A fia leigazolásában nem látott kockázatot, tudta, hogy csak bizalomra van szüksége és gyorsan meghatározó ember lesz. Bejöttek a számításai, ma már több vetélytárs is szeretné leigazolni a Honvédnál parkolópályára tett támadót. Egyetért azzal, hogy munkamániás, de nem szeret büntetni, az előző szezonban egy vacsorára való sem jött össze a büntetéspénzből. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz