Fotó: fehervarfc.hu

NB I: Ősszel még a Manchester City ellen játszott a BL-ben, most aláírt a Vidihez - hivatalos

A Vidi egy évre kölcsönvette a dán Köbenhavn támadóját, Mamoudou Karamokót.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 1., kedd 15:24
Fotó: fehervarfc.hu
A Vidi egy évre kölcsönvette a dán Köbenhavn támadóját, Mamoudou Karamokót.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 1., kedd 15:24

A Fehérvár FC bejelentette, hogy egy szezonra kölcsönvette a dán élvonalban szereplő FC Köbenhavn francia támadóját, Mamoudou Karamokót.

– Nagyon tetszik a Vidi stadionja, és bízom benne, hogy ebben a remek atmoszférában minél többet pályán lehetek majd. Az előző klubomnál nem kaptam annyi lehetőséget, mint szerettem volna, majd a Vidi megkereste az ügynökömet, és egy ambiciózus projektet vázoltak fel. A csapat két másik francia játékosát, Lyes Hourit és Franck Bambockot korábban nem ismertem, de az érkezésem előtt beszéltem velük, és elmondták, hogy nagyon jól érzik magukat, minden professzionálisan működik a klubnál, ezek szintén meggyőzőek voltak számomra. Izgatottam várom a szerdai napot, ugyanis ekkor lesz az első közös edzésem a csapattal. Mindig a maximumra törekszem a pályán, így abban bízok, hogy sikeres idény vár ránk – nyilatkozta a klubhonlapon Karamoko.

– Láttuk korábban, hogy a francia támadó a magyarhoz hasonló osztrák bajnokságban hogyan teljesített és mennyi gólt szerzett, és bár az elmúlt időszakban nem kapott sok lehetőséget Dániában, tudjuk, hogy egy jó felépítésű, gyors csatárral erősödött a keretünk. Mamoudou nagy ambíciókkal érkezett, szeretné magát újra felépíteni és bizonyítani szeretné azt, hogy jó játékos. A felkészülést végigcsinálta a Kobenhavn együttesénél, minden fizikai teszten remekül teljesített, így rögtön csatlakozni tud a kerethez – mondta az új igazolásról Juhász Roland sportigazgató.

A jó felépítésű francia támadó 1998. június 8-án született Párizsban, fiatalon a Paris FC és a Strasbourg labdarúgója volt, a 2019/2020-as szezonban a Wolfsburgban játszott, ahol bemutatkozhatott a Bundesligában is, a tartalék-csapatban pedig 20 mérkőzésen 12 gólt szerzett. Ezt követően az osztrák LASK Linz játékosa lett, ahol 27 mérkőzésen 9 gólt szerzett, az elmúlt másfél évben pedig a dán FC Köbenhavn kötelékéhez tartozott, így kétszeres dán bajnoknak és egyszeres dán kupagyőztesnek mondhatja magát, egy félidő erejéig pedig a Bajnokok Ligájában is pályára lépett a Manchester City otthonában.

Olvastad már?
Csúcsigazolás jöhet az NB I-be: 26 BL- és 42 EL-meccs után szerződhet Magyarországra a válogatott játékos - sajtóhír
Ukrán sajtóhírek szerint egy meg nem nevezett NB I-es csapat is megkereste a Dinamo Kijev támadó középpályását, Denisz Harmast.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ben Romdhane
Az FTC elismerte, hogy több klub is érdeklődik Ben Romdhane iránt, több ajánlat is érkezett a játékosért ebben a nyári átigazolási időszakban. Legutóbb az egyiptomi Al-Ahly érdeklődéséről lehetett olvasni. (Btolat)
Légiósok
Ádám Martin
A görög sajtó szerint Ádám Martin a napokban már el is utazik az Aszterasz Tripoliszhoz, hogy aláírja szerződését a leendő csapatánál.
Szentlőrinc
Új igazolás
A szlovén élvonalba feljutott Lendva középpályását, Dinnyés Olivért igazolták le. A 24 éves játékos itthon a Vidi, az Újpest és a Vasas utánpótlásában is játszott.
Tovább az összes átigazoláshoz