Fotó: mtkbudapest.hu

NB I: Hiába a nagy MTK-fölény, a csereember bombagóljával pontot mentett a KTE - videók

A második félidőben fordított az MTK, majd a harmadik góljához többször is közel állt, végül a hajrában egyenlíteni tudott a Kecskemét.
Nyikes Zoltán 2024. március 30., szombat 18:57
Fotó: mtkbudapest.hu
A második félidőben fordított az MTK, majd a harmadik góljához többször is közel állt, végül a hajrában egyenlíteni tudott a Kecskemét.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 30., szombat 18:57

Zsinórban három idegenbeli vereséget követően ezúttal az MTK Budapest otthonába látogatott a Kecskemét az NB I 26. fordulójának szombati játéknapján.

I. félidő

Aktívabban kezdte a mérkőzést az MTK, a 7. percben Antonov balról érkező beadása találta meg jó helyzetben Molnárt, de Varga volt a végállomás, míg a 19. percben Molnár lövése a blokkról épp Hej elé pattant, aki dropból lőtt, kísérlete alig ment el a bal felső sarok felett. Aztán nem sokkal később a semmiből kis híján vezetést szerzett a KTE: a kapujából a 16-osig kimozduló Demjén gyertyát rúgott, a lehulló labdát pedig Meskhi fejelte kapura Demjén felett, de nem volt nagy erő a próbálkozásban, így Demjén még vissza tudott érni és a gólvonal előtt kiütötte a játékszert.

A 34. percben már betaláltak a vendégek: Zeke balról érkező beadását Meskhi fejelte Szendreihez, aki három méterről a bal alsóba fejelt, 0-1. De még a szünet előtt egalizált az MTK: a 41. minutumban Antonov passza után Bognár laposan adott középre a 16-oson belül, ahol érkezett Hej és 3 méterről nem hibázott nagy ziccerben, 1-1.

Sőt, majdnem a fordítás is összejött a hazaiaknak még az első játékrészben, amikor Katona buktatta a 16-oson belül Hejt, a megítélt büntetőt Antonov középre rúgta, Varga azonban otthagyta a bal lábát és kirúgta a labdát.

II. félidő

A fordulás után csak öt percet kellett várni az újabb MTK-gólra: Stieber a 16-oson belül, a jobb oldalról ívelt át a hosszúra, ahol üresen érkezett Molnár és öt méterről a bal alsóba fejelt, 2-1.

A 62. percben egy gyors kontra végén Stieber adott középre az üresen érkező társakat keresve, de Katona nagyot mentett bevetődve.

Ezt követően is támadásban maradt az MTK és sokkal közelebb állt a harmadik gól megszerzéséhez, mint a vendégek, a 76. percben például sakk-mattig játszották a helyzetet a kék-fehérek, végül Németh passza után Bognár közeli lövése a bevetődő Szabóról a felső lécre vágódott, onnan pedig kifelé. Egy percre rá Antonov 16-oson kívüli bombáját öklözte ki Varga, majd a bal térdére esett és ápolni is kellett percekig, de végül tudta folytatni a játékot.

A 84. percben is egy veszélyes támadást vezetett az MTK, aminek a végén az egyik vendég védő felszabadítása Kosznovszkyról majdnem a jobb alsóban kötött ki. A 87. percben váratlanul egyenlített a KTE, méghozzá két cserejátékosnak köszönhetően: Kovács Kolos lekészítését követően Helmich nagy gólt ragasztott a bal felsőbe, 2-2.

Az ötperces hosszabbításban már nem esett újabb gól, végül a Kecskemétre nézve hízelgő eredmény született.

NB I, 26. forduló

MTK Budapest-Kecskeméti TE 2-2 (Hej 41., Molnár 50., ill. Szendrei 34., Helmich 87.)

MTK: Demjén – Kocsis, Kádár, Nagy Zs. – Hej, Varju (Végh, 88.), Kata, Antonov – Stieber (Kosznovszky, 64.), Molnár (Németh, 73.), Bognár.

KTE: Varga – Szabó A. (Nagy O., 85.), Belényesi, Katona – Szűcs, Vágó, Zsótér (Derekas, 69.), Zeke – Meskhi (Helmich, 61.), Szendrei (Pálinkás, 61.), Horváth K. (Kovács K., 69.)

Olvastad már?
Elképesztő gólok az NB II-ben: A kezdőrúgásból talált be Nagy Dominik, csapattársa pedig szögletből volt eredményes - videók
A Nyíregyháza ritkán látható gólokkal verte meg a Mosonmagyaróvárt a 26. forduló nyitómeccsén.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz