Fotó: fradi.hu

NB I: A Puskásnak jó emlékei vannak a Fradiról, Csercseszovnak könnyebb dolga lesz, mint az EL-ben - ezt várják az edzők

Három mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga 23. fordulója. A Kecskemét a Vasast, az Újpest a Mezőkövesdet, míg a Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadja.
Csakfoci.hu 2023. március 12., vasárnap 11:35
Fotó: fradi.hu
Három mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga 23. fordulója. A Kecskemét a Vasast, az Újpest a Mezőkövesdet, míg a Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadja.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 12., vasárnap 11:35

Kecskemét - Vasas, 14:05

Szabó István (Kecskemét): - Szeretnénk a lehető legtöbb pontot begyűjteni a hátralévő mérkőzéseken. Ez közhelynek hangzik, de ezt komolyan is gondoljuk. Nagyon sok csapat küzd a kiesés ellen, így rendkívül nehéz és kiegyensúlyozott harmadik körre számítok, ami sok döntetlent hozhat, illetve egészen biztosan nagyon harcos mérkőzések előtt állunk. Kondás Elemér barátom és kollégám nincs könnyű helyzetben, el is mondta, hogy szeretnék a mi jó sorozatunkat megszakítani. Ezen nincs is csodálkoznivaló, természetes, hogy egy NB I-es csapat szeretne ponttal vagy pontokkal gazdagodni, ezzel mi is így vagyunk. Természetesen a hét során végig a Vasasra készültünk, elég sokszor találkoztunk velük az utóbbi időben, így a két csapatnak nincs sok titka egymás előtt. Jöttek különböző hírek a Vasas keretét illetően a hét a folyamán, de mi ezzel nem foglalkozunk, alkalmazott taktika szerint készülünk ellenük. Bízom benne, hogy most is szép számmal jönnek ki szurkolók a mérkőzésre, mert nagyon sokat jelentenek nekünk. A holtpontokon rendre át tudnak segíteni minket, így volt ez legutóbb itthon az Újpest ellen, de múlt héten Kisvárdán is. Most pont abban a fázisban vagyunk, hogyha ezt a Vasas elleni is megteszi a közönség, akkor itthon tudjuk tartani a pontot, pontokat, ami a végelszámolásnál nagyon sokat jelenthet. (kecskemetite.hu)

Kondás Elemér (Vasas): - Vasárnap egy olyan csapathoz látogatunk, amely nem csupán jól kezdte az első osztályt, de jól is folytatta, így ott áll a második helyen. Pont itt az ideje, hogy a jó sorozatukat mi rontsuk el, és ezzel meg is induljunk fölfelé. Ehhez viszont mindenkinek át kell éreznie, hogy többet kell tenni a győzelemért! Az elmúlt meccseken mindig hiányzott valami ahhoz, hogy a végén mi örülhessünk a három pontnak. A Kecskemét elleni mérkőzésen lesznek hiányzóink is: Berecz Zsombi öt sárga lap következtében kipontozódott, illetve hétvégén másik három játékosra sem tudok majd számítani. Ezen játékosok - Feczesin Róbert, Márkvárt Dávid és Radó András - szakmai okokból kerültek ki a keretből, így ők átmenetileg, meghatározatlan ideig a második csapatunkkal készülnek. Mindez viszont egy remek lehetőség arra, hogy a fiatal játékosok még több szóhoz jussanak és újabb helyeket kapjanak a keretünkben. (vasasfc.hu)

Újpest - Mezőkövesd, 16:00

Kuttor Attila (Mezőkövesd): - Elindultunk egy úton és hiszünk abban, amit csinálunk, ennek az eredménye volt a múlt heti pontszerzésünk is a Ferencváros ellen. Vasárnap egy masszív csapattal találkozunk, így ezúttal is nagyon nehéz találkozóra számítok. Szeretnénk jó játékkal, a tudásunk legjavát nyújtva eredményesek lenni az Újpest ellen. (mezokovesdzsory.hu)

Ferencváros - Puskás Akadémia, 18:15

Sztanyiszlav Csercseszov (Ferencváros): - A Leverkusen után most a bajnokságban vár ránk egy jó csapat. A Puskás Akadémia erős ellenfél, technikás játékosok alkotják a keretet. A helyzetünk továbbra sem egyszerű a sérültek miatt. Annyi a könnyebbség, hogy a bajnokságban több játékost is pályára küldhetek az UEL-lel szemben. Első és legfontosabb feladatunk, hogy a közönségünk előtt jól szerepeljünk vasárnap, és megszerezzük a három pontot, minden mással csak utána szabad foglalkoznunk. Remélem sokan fognak minket buzdítani a helyszínről, mert ez Leverkusenben is extra erőt adott a csapatnak. (fradi.hu)

Jakub Plsek (a Puskás Akadémia középpályása): - Nem hinném, hogy bárkit noszogatni kellene, hiszen számunkra minden évben ez a legnagyobb meccs. Készen állok a bevetésre, bármennyi időt kapjak is, ugyanis nekem is hatalmas motivációt jelent ez a rangadó. Nagyon fontos, hogy egymást segítsük, egymásért harcoljunk, és fenntartsuk az egyébként bennünket jellemző pozitív energiát. A Honvéd ellenivel összehasonlítva teljesen más jellegű meccs lesz ez, egy teljesen más felfogásban játszó rivális ellen. A Ferencváros a magyar bajnokság legértékesebb keretével rendelkezik, húsz-huszonöt minőségi futballistája van, úgyhogy aligha számít majd, kit küld a pályára Sztanyiszlav Csercseszov. Nekünk arra kell törekednünk, hogy magunkból hozzuk ki a legtöbbet, nem pedig arra kell figyelnünk, hogy a nemzetközi kupameccs után ki játszik az ellenfélnél, és ki nem. A Fradi elleni idegenbeli meccseken rendszerint jól játszunk, és általában gólt-gólokat is szerzünk, az, hogy velük játszhatunk, szinte mindig átlag feletti teljesítményre sarkall minket. Az biztos, hogy a támadóharmadban jobban kell teljesítenünk, mint eddig. Úgy érzem, mostanában nem vagyunk eléggé veszélyesek, sokszor olyankor is a passz lehetőségét keressük, amikor lőni lehetne. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, most biztosan többször kell lövéssel próbálkoznunk. (pfla.hu)

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz