Fotó: MTI/Mónus Márton

Válogatott: "Megérdemeltük, hogy megverjenek a sokkal erősebb magyarok" - görög lapszemle

Ezt írják a görög lapok, miután a magyar válogatott 2-1-re legyőzte Budapesten a csapatukat a két együttes felkészülési mérkőzésén. Lapszemle.
Dudás Gábor 2022. november 21., hétfő 13:07
Fotó: MTI/Mónus Márton
Ezt írják a görög lapok, miután a magyar válogatott 2-1-re legyőzte Budapesten a csapatukat a két együttes felkészülési mérkőzésén. Lapszemle.
Szerző: Dudás Gábor 2022. november 21., hétfő 13:07

Megkaptuk, amit megérdemeltünk

- így számol be a Gazzetta.gr a vasárnapi találkozóról, hozzátéve, hogy a görög válogatott ismét magának okozott gondot "színtelen és semmitmondó teljesítményével", miközben a kapitányuk sem tudott igazán frissíteni csapatán a Málta elleni 2-2 után. Megemlítik Dzsudzsák Balázs 109. mérkőzését és búcsúztatását, és azt is, hogy végül "tisztességes" eredmény született a két csapat játékarculatának megfelelően. "Összességében Magyarország jobb képet mutatott a pályán, mint a mi válogatottunk, amely főleg a középpályán és a helyzetek kialakításában maradt el a várttól" - teszik hozzá.

A Novasports szerint a görög válogatott "egy jobb csapattól" kapott ki,miközben magáról egy "igen közepes képet alkotott a pályán".

"Egy nagyon jó, a Nemzetek Ligája első osztályában szereplő csapat ellen Görögország egyértelműen jobb hangulatban játszott, mint a Málta elleni mérkőzésen, de ezzel a játékkal nagyon nehéz volt nehéz helyzeteket kialakítani az ellenfél otthonában...(...) az kétségtelen, hogy Poyet kapitány hasznos következtetéseket vont le majd ebből a barátságos mérkőzésből, amelyet egy sokkal erősebb ellenféllel szemben játszottunk" - írják.

Az említett Poyet szerint viszont megérdemelték volna a döntetlent is.

"Abból kiindulva, hogy mit akartunk csinálni, hogy irányítottuk a játékot, azt mondanám, hogy igen, ez egy igazságos döntetlen lett volna. Az viszont igaz, hogy nem alakítottunk ki elég gólszerzési lehetőséget, hiányzott valami, a gólunk pedig büntetőből született. Magyarország jobb volt nálunk a pálya utolsó harmadában" - fogalmazott az egykori remek uruguayi válogatott középpályás.

A Metrosport is "közepes" görög csapatról számol be, miközben azt írja, hogy Bakasetas nem volt elég, hogy megmentse őket a magyar fővárosban. Ahol a mieinké, illetve Kalmáré volt "az utolsó szó",

Az Ethnos szerint Gustavo Poyet csapata nem festett magáról túl jó képet Budapesten és végül egy hajrábeli góllal ki is kapott a mieinktől. Azt írják, hogy a jóval nagyobb lendülettel kezdő magyar válogatott már a 15. percben vezetést szerzett Sallai Roland góljával és a görögök nem tudtak megfelelően reagálni, sőt, jól jellemezte az első félidejüket, hogy voltaképp egy akciót sem tudtak befejezni a kapunknál.

A 49. percig kellett várni az első veszélyesebb lövésükre, de Masouras kísérlete is elkerülte a kaput, majd a folytatásban sem tudtak igazán közel kerülni a kapunkhoz. Így is kiegyenlítettek azonban Bakasetas 11-esével, de amikor már úgy tűnt, iksz lesz a vége, Kalmár egy remek szabadrúgással "csúnyán átverte" Paschalakist és beállította a 2-1-es végeredményt.

Az AMNA hírügynökség tudósításában kiemeli, hogy a görögök sem tudatosságban, sem kreativitásban, sem pedig motiváltságban nem tudták felvenni a versenyt a mieinkkel, és hiába volt náluk jóval többet a labda, a helyzetek elmaradtak. Az "éhségük" ugyan a második félidőre valamivel nagyobb lett, de Kalmár a végén eldöntötte a mérkőzést.

Olvastad már?
Dzsudzsák sírt, megőrült, énekelt és elköszönt: "Ha nekem sikerült, akkor mindenkinek sikerülhet" - videó, fotók
A válogatottól a szereplési rekordot jelentő 109. mérkőzése után búcsúzó Dzsudzsák Balázs többszörösen is elköszönt mindenkitől, de jutott idő a nyilvános éneklésre is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz