Szlovákia: "Ha kikapunk Magyarországon, lehúzhatjuk a rolót" - Budapesten akarják megmutatni, mit tudnak

Megtartotta sajtótájékoztatóját Szlovákia szövetségi kapitánya és csapatkapitánya is a hétfői, budapesti Eb-selejtező előtt. Jó csapatnak tartják a magyar válogatottat, de győzni érkeztek Magyarországra.
Dudás Gábor 2019. szeptember 8., vasárnap 19:01
Megtartotta sajtótájékoztatóját Szlovákia szövetségi kapitánya és csapatkapitánya is a hétfői, budapesti Eb-selejtező előtt. Jó csapatnak tartják a magyar válogatottat, de győzni érkeztek Magyarországra.
Szerző: Dudás Gábor 2019. szeptember 8., vasárnap 19:01

Pavel Hapal, a szlovák cseh szövetségi kapitánya igyekszik kitörölni játékosai fejéből a Horvátország elleni 0-4-et, a Montenegró elleni magyar vereséggel pedig foglalkozni sem akart. Viszont nem tartja az év meccsének sem a hétfői találkozót.

- Nincs sérültünk, remélem, hogy a fejek is tiszták. Érzem, hogy a játékosok koncentráltak, érzem az összpontosítást, nagyon készülünk és nagyon várjuk már a meccset. El kell felejteni a horvátok elleni mérkőzést és a hétfői találkozóra kell koncentrálunk, mindent elkövetünk majd a győzelemért. Nem akartuk elbizonytalanítani a játékosokat, ezért nem vittük túlzásba a horvát meccs elemzését, az biztos, hogy más játékra lesz szükség. Lesznek változások az összeállításban, sok minden a mai edzés után dől majd el. A mag azonban megmarad, nagyon sok változás biztosan nem lesz. 

Holnap megmutatkozik a csapat igazi karaktere: sok volt a rossz passz, a pontatlanság az előző mérkőzésen, most meg kell mutatnunk, hogy valójában mit tudunk.

- A hazai meccsből nem lehet kiindulni, mást játszik azóta a magyar válogatott. Jobb formában vannak a magyar játékosok, különösen Dzudzsák Balázs nagyon veszélyes. Mint ahogy a magyarok Montenegro elleni meccséből sem lehet kiindulni, hiszen egy teljesen másik magyar csapat játszott, azzal a mérkőzéssel nincs is értelme foglalkozni.

- Az biztos, hogy számunkra a horvátok elleni teljesítmény nem lesz elég. Van olyan, amikor az ember a kispadon azt érzi, hogy ez a meccs elment, de horvátok ellen 0-2 után is szerettünk volna minél jobb eredményt elérni. Nem engedtük el a meccset, még akkor sem, ha éreztem, hogy már nem lesz meg.

- Nagyon kiegyenlített a csoport. Ha nyerünk, akkor második helyen fogunk állni. Ha kikapnak a magyarok, akkor a folytatás szorosabb lesz, ami a magyaroknak is jó lehet, hiszen így a folytatásban még jobban fel kell pörögniük... - mondta viccelődve Hapal. -

Butaság a holnapit az év meccsének vagy az évszázad meccsének nevezni, az utolsó meccsünk Azerbajdzsán ellen lesz, ott dőlhet el minden.

Ha nyerünk, a saját kezünkben lesz a sorsunk, ha nem, akkor bíznunk kell abban, hogy számunkra megfelelően alakulnak az eredmények.

Olvastad már?
Rossi: "Szlovákia ellen nem kockáztatok; ha azt hisszük, mi vagyunk a favoritok, akkor kikapunk" - rossz hírt közölt a sérültekről
Marco Rossi elsősorban a fegyelmezettségre hívta fel játékosai figyelmét, amikor a Szlovákia elleni, hétfői Eb-selejtezőt esetleg eldöntő tényezőkről beszélt.
Elolvasom

Marek Hamsík, a szlovák válogatott legnagyobb sztárja és csapatkapitánya nem tart a telt háztól a Groupama Arénában, sőt, őt feldobják az ilyen hangulatú találkozók.

- El kellett felejtenünk a horvát meccsen történteket, most pontokra van szükségünk. Készen állunk, egyébként is minden meccs más, a horvátok pedig a világ egyik legjobb válogatottját alkotják. A magyarok más szinten vannak, de hajtós, agresszív focit játszana, nekünk is másképpen kell hozzáállnunk, mint a pénteki találkozóhoz. Az biztos, hogy jó lesza  hangulat a lelátón, és szerintem mindig jobb egy ilyen stadionban pályára lépni. Nem beszéltük túl azért a horvát meccset, hiszen egyébként is csak negítívumokról lehetett volna beszélni... 100%-osan a magyarok elleni Eb-selejtezőre koncentrálunk. Reméljük, ez a súlyos vereség felrázza a csapatot. Most már csak a győzelemre kell koncentrálni! A hazai, 2-0-ra megnyert meccsünkből nem lehet kiindulni, hiszen otthon nagyon erős a magyar válogatott, a horvátokat és Walest is legyőzték. Nagyon kompakt védekezésre lesz szükség és emellett ki kell használni a helyzeteinket.

Ha negatív eredményt érünk el, akkor lehúzhatjuk a rolót.

A magyaroknak vannak kiemelkedő játékosaik, remek támadókkal rendelkeznek, mint Dzsudzsák és Szalai, valamint Szoboszlai egy nagy tehetség véleményem szerint - tette hozzá a már Kínában légióskodó, 111-szeres válogatott középpályás.

Olvastad már?
A szlovákok fogadkoznak a 0-4 után: „A magyarok nem olyan erősek, de otthon nagyon veszélyesek”
A horvátoktól 4-0-s vereséget szenvedő szlovák válogatott játékosai gyorsan szeretnék elfelfelejteni a nagyszombati 90 percet. Hamsíkék abban bíznak, hogy ellenünk három pontot szereznek, de tudják, hogy nehéz feladat előtt állnak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz