Fotó: footballace.com

Southgate: "Tudtuk, hogy a magyarok előbb-utóbb elfáradnak" – egyes szurkolók megragadtak a gondolkodásmódjukban

Az angolok szövetségi kapitánya elégedett, mert egy nagyon nehéz találkozót tettek kényelmessé, Maguire már az első félidő után is boldog volt.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 3., péntek 9:51
Fotó: footballace.com
Az angolok szövetségi kapitánya elégedett, mert egy nagyon nehéz találkozót tettek kényelmessé, Maguire már az első félidő után is boldog volt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 3., péntek 9:51

– Nagyon jól sikerült a mérkőzés, egy nagyon nehéz találkozót tettünk magabiztossá és kényelmessé – kezdte Gareth Southgate a televíziós nyilatkozatát a lefújást követően. – Az első félidőben is elégedettek voltunk a teljesítménnyel, mindenki jól teljesített, az utolsó labdák nem voltak igazán megfelelőek, de tudtuk, hogy ha sokat birtokoljuk a labdát, akkor az ellenfél előbb-utóbb elfárad. Egyértelműen a kulcs az első gól volt, onnantól gördülékenyen mentek a dolgok. Tudtuk, hogy itt minden mérkőzés nehéz, hiszen Portugália, Franciaország és Németország is a meccsek késői szakaszában szereztek csak gólt a magyarok ellen. Nehéz volt most is játszani ellenük, egész egyszerűen csak türelmesnek kellett lennünk és a megfelelő dolgokat kellett csinálnunk. A fütyülést hallottam a mérkőzés közben, de a rasszista bekiabálásokat nem, csak utólag olvastam erről a lefújást követően. Ha tényleg ez a helyzet, akkor az nagy csalódás. Korábban is mondtam, úgy éreztük, csapatként nagyon nehéz hangulat volt, soha nem lehet elfogadni a rasszista megnyilvánulásokat, de előbb a saját házunk táján kell rendet tennünk. Ha ezek megtörténtek, akkor kell következménynek lennie. Nem az én dolgom, hogy be kell-e zárni a stadiont. Arról szólt az egész hetünk, hogy a megfelelő mentalitással lépjünk pályára az elbukott Eb-döntő után. Tudtuk, hogy ha ma nem leszünk rendben, akkor nehéz dolgunk lesz, viszont nálunk volt a labda, és ezzel el is tudtuk csendesíteni a közönséget. Nagyon jó pozícióban vagyunk most a csoportban.

A televíziós nyilatkozata után az angol szövetségi kapitány más portáloknak is nyilatkozott, amelyeknek már konkrétabban is beszélt a magyar szurkolók viselkedéséről és a játékosait ért inzultusokról.

– A magyar szurkolók nem egyformák, nem mindenki tartozik a bajkeverők közé, a himnuszunkat például tisztelettel fogadták, egyetlen füttyszó nélkül, ezért nem lenne igazságos, ha általánosságban kritizálnám őket. Akik viszont a botrányos jelenetekért voltak felelősek, ki kell szűrni. Vannak bizonyítékok, videófelvételek, és remélhetőleg a hatóságok az elvárható módon járnak el. A világ modernizálódik, és bár egyesek megragadtak a gondolkodásmódjukban és az előítéleteikben, a nap végén ők lesznek a dinoszauruszok, mert a világ változik. Csak most kezdem megérteni, mi történt, mert a kispadon nem igazán voltunk tisztában vele. Mindent jelentettünk az UEFA-nak, és meg kell néznünk, mi történik onnan – idézi a goal.com a kapitányt.

Harry Maguire:Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, megmutatta a magyar csapat az Eb-n, hogy milyen jók. Jól mozgattuk a labdát az első félidőben is, hiszen nem volt sok kontrájuk, a szünetben is nagyon boldogok voltunk azzal, ahogyan álltunk. Ezután sebességet váltottunk és jöttek is a helyzetek. Mentálisan az egész keretet próbára tette az Eb-döntő, nagyon csalódottak voltunk, amikor legutóbb együtt voltunk. A mentalitás meghatározó volt, és mindenki megmutatta, mire képes, mit akar és sikerült is elérnünk egy jó eredményt. Tudtuk, nehéz lesz itt nyerni telt ház előtt, de megmutattuk a minőségünket. Beszéltek a társakkal, senki nem hallott semmit a rasszista bekiabálásokból, de nem is erre koncentráltunk. Ha történt ilyen, az nagyon nagy csalódás. Határozottan nagy lépést tettünk előre a világbajnokság felé, hiszen a második helyezett ellen nyertünk idegenben, így elléptünk tőlük. Most jön Andorra, meg kell szerezni a három pontot és nagyon jó esélyünk lesz az élen végezni – nyilatkozta a televíziónak a Manchester United védője.

Olvastad már?
Schäfer: "Nem kellett volna ennyire szétesnünk", Szalai A.: "Ennyi hibát nem engedhetünk meg magunknak" - így értékeltek a játékosok
Az Anglia elleni négygólos vereséget követően Schäfer András, Szalai Attila és Sallói Dániel értékelte a vb-selejtezőt az M4 Sporton.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz