Nem csak Szoboszlai robbanthat az átigazolási piacon - 3 magyar válogatott játékos a téma külföldön

Egy nemzetközi átigazolási portál sorolta fel azt a három magyar válogatott játékost, akik jó eséllyel komolyabb klubokba és bajnokságokba szerződhetnek az Eb-re kijutott nemzeti csapatban is nyújtott teljesítményük miatt.
Dudás Gábor 2020. november 17., kedd 8:43
Egy nemzetközi átigazolási portál sorolta fel azt a három magyar válogatott játékost, akik jó eséllyel komolyabb klubokba és bajnokságokba szerződhetnek az Eb-re kijutott nemzeti csapatban is nyújtott teljesítményük miatt.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 17., kedd 8:43

Az Európa-bajnokságra kijutott magyar válogatott potenciálisan legfőbb piaci értékeivel foglalkozik bővebben az átigazolásokra szakosodott olasz portál, a Tuttomercatoweb.com. Az olaszok nyilván Marco Rossi szövetségi kapitány miatt is kiemeltebben követik a mieink szereplését, ennek kapcsán vizsgálták meg, kik lehetnek azok a futballistáink, akik a következő hónapokban komoly érdeklődésre tárhatnak majd számot.

A portál három kategóriában jelölte meg össze három magyar válogatott játékost, akik az erősítésekre vadászó kluboknál minden bizonnyal bekerültek már a noteszekbe. A lap cikkéből idézünk az alábbiakban.

A sztárjátékos: Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

"A magyar válogatott abszolút csillaga. Az Izland elleni gólja az utolsó utáni percekben, egy mesteri befejezés - tökéletes leképeződése volt annak, miért ő a magyar labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége azon idők óta, amikor Magyarország szinte mindenkit legyőzött. De anélkül, hogy az egykori "futballistenek" emlékét sértenénk, elmondhatjuk, hogy Szoboszlai hamarosan klubot válthat. Lehet, hogy az "energiaital-galaxisban" is marad, mivel az RB Leipzig nem akar lemaradni róla a Milan és az Arsenal milliói mögött."

A piaci ember: Sallai Roland (Freiburg )

"Még a Puskás Akadémiától érkezett Palermóba a támadó középpályásként, szélsőként és az ék mögötti játékosként is bevethető játékos. De a fiatal és akkor még sarjadó szakállú futballista sem tudta megmenteni a rózsaszín-feketéket a tragikus idénytől. Cipruson és az APOEL-nél kezdte újra, azzal a csapattal, amellyel a Bajnokok Ligájában is szerepelt. A Freiburg 2018 nyarán mindössze 2 millió eurót fizetett érte, de azóta az értéke megtriplázódott. A remek technikai adottságokkal rendelkező játékos minden bizonnyal készen áll már egy nagyobb ugrásra."

A lehetséges felfedezett: Szalai Attila (Apollon Limasszol)

"Marco Rossi csapatának egyik legfiatalabb és legérdekesebb játékosa. Az 1998-as születésű védő a Vasastól igazolt a Rapid Wien csapatához, ahol már nagyon fiatal bemutatkozott a profik között, de mivel igazán nem tudott gyökeret verni Ausztriában, hazatért a Mezőkövesd együtteséhez. Majd 2019-ben Sallaihoz hasonlóan Ciprusra vezetett az útja, az Apollon Limasszolhoz. Még nem egy felsőpolcos futballista, de Willi Orbán mellett sokat érhet és fejlődhet, és egy erősebb bajnokságba is vezetheti útját" - írják az olaszok.

Olvastad már?
Vb 2022: Eldőlt, melyik kalapból várja a sorsolást a magyar válogatott - íme, a beosztás
Tíz válogatott helye még kérdéses, ám az már biztos, hogy a magyar válogatott a harmadik kalapból várja a decemberi sorsolást.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz