Marco Rossi megnevezte Szalai Ádám helyettesét: "Eljött a pillanat, hogy megnézzük, hogyan játszik a válogatottban"

A szövetségi kapitány szerint a Paks támadója, Ádám Martin lehet az, aki Szalai Ádám adottságaihoz a legközelebb áll.
Nyikes Zoltán 2022. március 1., kedd 10:50
A szövetségi kapitány szerint a Paks támadója, Ádám Martin lehet az, aki Szalai Ádám adottságaihoz a legközelebb áll.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. március 1., kedd 10:50

Tud érdekes lenni egy NB II-es meccs?

– Nehéz azt elgondolni, hogy a magyar másodosztályból hívjak be játékosokat a válogatottba, de ez még nem jelenti azt, hogy nem érdekelnének az NB II-es meccsek. Vannak ígéretes játékosok a másodosztályban is, az ő játékukat is követem és számon tartom őket a jövőre nézve – kezdte a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Sportrádióban adott interjúját.

A kerethirdetésről

– Mindannyian tudnunk kell, hogy Magyarország azért nem olyan, mint Franciaország, Anglia vagy Olaszország, abból a szempontból, hogy nem mazsolázgatok 60-70 játékos közül, akik nemzetközi szinten vannak. Minden egyes alkalommal igyekszünk a legjobb keretet összehozni, az összetartás során pedig közösen dolgozni, de nincs nagyon lehetőségünk a kísérletezésre. Minden egyes mérkőzésre úgy kell tekinteni, hogy a jövőre nézve fontos támpontokat szűrjünk le róluk, ezért a csapat váza mindig változatlan és azokra a játékosokra, akik ezt az alapot alkotják, hozzájuk lehet még válogatni további játékosokat. Szeretném folytatni azt a munkát, amit 3,5 évvel ezelőtt megkezdtünk, hogy mindig igyekszem valaki újat is kipróbálni.

Ádám Martinról

– Az, aki Szalai Ádám adottságaihoz a legközelebb áll és a közeljövőben képes lenne helyettesíteni, az Ádám Martin lehet. Beszéltem is vele, úgy érzem eljött a pillanat, hogy megnézzük, hogyan edz velünk és hogyan játszik éles helyzetben a válogatott mezében. Ezt követően mérlegeljük, hogy ő mikor tudna a nemzetközi porondon a válogatottban játszani. Taktikai szempontból az ő számára ez nagy változást jelent, mert a mi taktikánk egészen más, mint amit ő Pakson megszokott, ami produktívabb játék. Meg kell látni, hogyan tudja ő felvenni velünk a ritmust.

Callum Styles is bemutatkozhat?

– Meglátásom szerint okos döntés minden szövetség részéről, ha figyelemmel követ minden egyes játékost, akik szóba jöhetnek az adott válogatottban a szabályoknak megfelelően. Persze semmi értelme nem lenne alacsonyabb minőségű játékost meghívni, mint azokat, akiknek a behívása problémamentesebb. Lehet, nagyképűen hangzik, de ha mi úgy döntünk, hogy valakit a keretbe hívunk, akkor arra jó eséllyel megvan az okunk. Soha nem hívtam be senkit csak azért, mert rokonszenves volt és senkit nem hagytam ki azért, mert nem tetszett a képe. Azokat hívom meg, akikről úgy hiszem, hogy támogatják a munkánkat, mert a válogatott a nemzeté és nem Marco Rossié. Rendkívüli felelősség van a vállamon és igyekszem a legjobb képességeim szerint kiválogatni a játékosokat. Amikor én játszottam, még nem voltak fekete vagy brazil játékosok az olasz válogatottban, ma viszont rengetegen vannak, vagy ha a franciákat megnézzük, tele vannak olyan játékosokkal, akik nem is Franciaországban születtek. Ugyanez vonatkozik Angliára, Németországra vagy Hollandiára is. Ha ők, akik a csúcson vannak ezt megengedhetik maguknak, akkor nekünk miért kellene ettől tartózkodnunk?

Ha egy dolgot megváltoztathatna a magyar fociban, mi lenne az?

– Egy rigmust lecserélnék, amit minden egyes stadionban hallok: ez a "B.zi MLSZ". Én mégis csak az MLSZ alkalmazottja vagyok, és a legnagyobb tisztelettel vagyok a homoszexuálisok irányába is, mégsem hiszem, hogy szép lenne összehozni ezt a két dolgot. Amikor ezt kántálják a szurkolók, akkor megpróbálják megbántani azt a szervezetet, amely minden tőle telhetőt megtesz, hogy a magyar focit fejlessze. Nagyon sok embert ismerek az MLSZ-ből, nyilván az igazgatóságból is, akik mindent beleadnak. Sok alkalmazottat is ismerek az MLSZ-ből, mindenki a legnagyobb odaadással és szorgalommal dolgozik azon, hogy a magyar foci fejlődjön. Persze megértem, hogy vannak olyan döntések, amiket nehéz meghozni. Még a videóbíróval is lehet olyan döntést hozni, hogy a végén legyenek elégedetlenek. De azt becsüljük meg, hogy az MLSZ pártatlan intézményként szakmai munkát végez.

Olvastad már?
Az angolok szerint eldőlt: Rossi honosított újonca márciusban debütál a magyar válogatottban
Brit sajtóhírek szerint a magyar gyökerekkel is rendelkező 21 éves középpályás, Callum Styles március 14-én bekerülhet a magyar válogatott keretébe.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz