Magyar gyász, a rémálom vége, finn fergeteg, megvédte Szalait a "szlovák" kapus - lapszemle

A finn lapok és játékosok reakciója a szombati, 1-0-ás északi győzelemmel véget ért Nemzetek Ligája-csoportmeccset követően.
Dudás Gábor 2018. szeptember 9., vasárnap 16:55
A finn lapok és játékosok reakciója a szombati, 1-0-ás északi győzelemmel véget ért Nemzetek Ligája-csoportmeccset követően.
Szerző: Dudás Gábor 2018. szeptember 9., vasárnap 16:55

Az Ilta-Sanomat megszólaltatta a meccs hősét, a győztes gólt szerző Teemu Pukkit is a finn-magyar Nemzetek Ligája-találkozó (1-0) után.

- Semmi különös nem történt: Rade (Rasmus Schüller - a szerk.) passzolta fel a labdát, ezután egy kicsit sprinteltem, gyorsabb voltam a védőnél és végül a hosszú sarokba lőttem – emlékezett vissza Pukki, aki gólja után a második számú finn kapushoz, Jesse Joronenhez szaladt. El is árulta, miért.

- Jesse feláldozott egy órát a szabadidejéből arra, hogy levágta a hajamat - elég jó munkát végzett – nyilatkozta mosolyogva a Norwich City csatára.

Saku-Pekka Sundelin, a lap egyik szakírója már-már döbbenettel látta, milyen jól futballozik válogatottjuk a magyarok ellen.

"A finn válogatott tavaszt csinált az őszből, egy feltámadást, újjászületést láthattunk. Az új sorozatban már bármi elképzelhető. A nemzeti csapatnak újra el kell adnia magát a közvélemény előtt és erre tökéletesebb kezdés nem is volt elképzelhető - a magyarok legyőzését együtt ünnepelte a csapat és a szurkolók. Finnország harapott, veszélyes volt, de egyszersmind bölcs is. Mindent leír az, ahogyan a középpályások és a védők megpuhították a Bundesligában edződő csatárt, Szalait Ádámot" - írja a szerző.

Az Yle magyar "gyászról" és arról ír, hogy a mieink védelme nem tudott mit kezdeni a bátran és gyorsan futballozó finnekkel, a lap elsősorban a gólszerző Pukkit, valamint Pyry Soirit és Jasse Tuominent emelte ki a "fergetegként" futballozó hazaiak közül.

A hajrában, Szalai Ádám ziccerénél a rövid sarkot remekül záró, ezzel nagyot védő szlovák származású kapus, Lukas Hradecky a magyar csapatkapitány védelmére kelt, egyben meg is dicsérte a hátsó alakzatukat.

- Elég éles volt a szög, kevés helye is maradt, úgyhogy Szalai számára sem volt ez egy könnyű szituáció. Egyébként meg a srácok 90 percen át remekül őrizték - mondta a Bayer Leverkusen hálóőre a portálnak.

Hradecky egyébként  a meccset követően a szurkolóknak vezényelt:

A lap felhozta az emlékezetes, 1997-es vb-selejtezőnket, amikor a magyar válogatott egy kései öngóllal egyenlített és ezzel mi játszhattunk pótselejtezőt Jugoszlávia ellen. A csak "rémálomként" vagy "kísértetként" aposztrofált, 21 évvel ezelőtti találkozón Pukki szerint túlléptek a finnek.

- A csapatunkban szerintem sok olyan játékos van, akik akkor nem is néztek még focit. A védelmünk ma sikerrel őrizte a magyarokat, nem aggódtunk túlságosan. Megvan a jó kezdés, ugyanígy kell folytatnunk - fogalmazott a támadó.

Az Iltalehti " a régóta várt győzelemről" írva kiemeli, hogy tétmeccsen 40 éve, 1978-ban, egy Eb-selejtezőn verték meg legutóbb a mieinket (2-1).

A Helsingin Sanomat a 7 éves finn drukker, Urho Rauhala szemszögén keresztül mutatta be a mérkőzést, mondván a 4 éves kora óta rendszeres meccslátogató kisfiú eddig jobbára csak sírt, amikor válogatott meccsen járt, de a Magyarország elleni Nemzetek ligája-találkozón követően végre boldogan mosolyoghatott...

 

Olvastad már?
Rossi a válogatott veresége után: "Elsősorban enyém a felelősség, de jobb eredményt érdemeltünk volna"
Marco Rossi szerint nehéz elérni, hogy rögtön minden sikerüljön, viszont úgy érzi, mindent megtettek a játékosok, és nem szabad leszegniük a fejüket a finnországi vereség után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz