“Tudtuk, hogy ilyen helyzetekben bízik a finn válogatott, mint amilyenből a góljukat is szerezték – kezdte értékelését Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sporton a Finnországban elszenvedett 1-0-s vereség után. – Az első és a második félidőben is ugyanazt a játékot próbáltuk játszani, a helyzeteink megvoltak, viszont a labdarúgásban ha nem szerzünk gólt, akkor nehéz a helyzet. Voltak veszélyes szabadrúgásaik a finneknek, olyan is, amit a bíró ajándékozott nekik, ezt nem értettem.

De sok mindenért nem panaszkodhatunk a játékvezetőkre, hiszen mi vagyunk a felelősök a saját eredményünkért. Elsősorban enyém a felelősség. Ez volt az első meccsünk együtt, nehéz elérni, hogy rögtön minden sikerüljön, de a második félidőben átálltunk három védőre, végig nálunk volt a labda, kialakítottunk lehetőségeket. Dolgoznunk és javulnunk kell, de nem szabad leszegnünk a fejünket, hiszen jobb eredményt érdemeltünk volna, mindent megtettünk.

Szeretnék köszönetet mondani szurkolóinknak, akik elkísértek minket Magyarországról. Tudom, hogy milyen szenvedély van a foci iránt Magyarországon, de ez megvan a játékosok részéről is. A legnagyobb probléma ezúttal az volt, hogy nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, ezen változtatnunk kell” – zárta meccs utáni értékelését a szövetségi kapitány.

Fájó vereség Rossi debütálásán: Még gólt sem lőtt a magyar válogatott – videó