A volt Fradi-játékos figyelmeztetése a lengyeleknek: "A magyarok nem félnek senkitől, Lewandowskitól sem"

Michal Nalepa szerint győzni fog a lengyel válogatott Budapesten, de hiba lenne lebecsülni a magyar csapatot a vb-selejtező előtt.
Dudás Gábor 2021. március 25., csütörtök 15:15
Michal Nalepa szerint győzni fog a lengyel válogatott Budapesten, de hiba lenne lebecsülni a magyar csapatot a vb-selejtező előtt.
Szerző: Dudás Gábor 2021. március 25., csütörtök 15:15

Michal Nalepa, a Ferencvárost 2014 és 2017 szolgáló, magyar bajnoki címmel és három kupagyőzelemmel is rendelező lengyel védő volt az Interia Sport szakértője a csütörtöki magyar-lengyel vb-selejtező előtt. A ma már a Lechia Gdansk együttesében futballozó 28 éves bekk több témát is érintett a találkozó, illetve magyarországi időszaka kapcsán.

A magyar és a lengyel válogatottról

- Nekünk jobb játékosaink vannak, akik közül sokan az európai topligákban játszanak. Robert Lewandowskit már nem is említem külön, de rajta kívül is vannak magas szinten játszó focisták a keretünkben. Emiatt Lengyelország a favorit csütörtökön.

De óvatosan a magyarokkal, mindig van valami a tarsolyukban és nincs mit veszíteniük - mindig így is játszanak. Mindig van a lábukban egy extra kilométer, képesek a meglepetésre, így például a törököket is megverték. Eléggé egyben vannak és nem szabad alábecsülni őket. Mindig a győzelemre játszanak és nem félnek senkitől, Lewandowskitól sem.

Épp ezért egy érdekes mérkőzést várok. Nekünk új edzőnk van Paulo Sousa személyében, így nehéz megmondani, mit látunk majd a lengyel válogatottól. De ha eredményre is kell tippelnem, azt mondom, 2-0-ra győzünk Budapesten.

A Ferencvárosról

- Magyarország nem egy népszerű célállomás a lengyel játékosok számára, mióta én ott voltam, más nem is igazolt oda. De akkor nem sokat gondolkodtam azon, elfogadjam-e az ajánlatot, mert tudtam, milyen projekt épül a Ferencvárosnál. Tudtam, hogy a magyra klubok képesek lehetnek helytállni Európában, és a Ferencváros akkor már épp az Európa Ligában volt érdekelt. Játszottam is egy selejtezőn, szereztem egy gólt, boldog voltam és éreztem, hogy jó döntést hoztam. Az is érdekes volt, hogy a Chelsea-vel játszottuk a stadion nyitómeccsét, ez is mutatta, hogy a Fradi egy komoly klub, nagy hagyományokkal. Magyarul nem tanultam meg, mert senki nem várta el tőlem. Az öltözőben angolul beszéltünk egymással, így talán ha öt magyar szót sajátítottam el. Végül visszatértem Lengyelországba, mert kaptam egy jó ajánlatot a Lechiától. Hogy meglepett-e, hogy a Ferencváros ősszel már a BL-ben, például a Barcelona ellen játszott? Nem, mert már akkor is a nemzetközi kupa számított a legjobban a csapatnál. Persze, mindig megünnepeltük a bajnoki címet, de Európáról beszélt mindenki. De az én időszakomban nem jött össze a nagy siker .

Olvastad már?
Sousa: Nekünk három napunk volt, Rossinak ez a 25. meccse - győzelmet vár Budapesten
Paulo Sousa szövetségi kapitány és a kapus Wojciech Szczesny is azt ígérte, hogy sokakat meg fog lepni a lengyel labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön a magyarok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen játszik majd először a portugál szakember irányításával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz