Magyar Kupa-döntő: A Honvéd-játékosokat nyugtatni kell, Kuttor a magyar edzőkért is hajt

Kuttor Attila örül, hogy végre magyar edző emelheti magasba a trófeát, Pisont István szerint pedig a motiváltság és a tradíciók is a Honvéd mellett szólnak. Ezt várják az edzők és a játékosok a szerdai Magyar Kupa-finálétól.
Dudás Gábor 2020. június 2., kedd 19:00
Kuttor Attila örül, hogy végre magyar edző emelheti magasba a trófeát, Pisont István szerint pedig a motiváltság és a tradíciók is a Honvéd mellett szólnak. Ezt várják az edzők és a játékosok a szerdai Magyar Kupa-finálétól.
Szerző: Dudás Gábor 2020. június 2., kedd 19:00

A Budapest Honvéd története során nyolcadszor, a Mezőkövesd először nyerheti meg a Magyar Kupát szerdán a Puskás Arénában. A mérkőzést megelőző online sajtótájékoztatón a vezetőedzők és több játékos is nyilatkozott.

"Fontos feladat, hogy a magyar edzők renoméját visszaállítsuk"

Kuttor Attila (Mezőkövesd):A felkészülésünk normális mederben zajlott és a hosszabb ideje nem harcra fogható Guzmics Richárdon kívül mindenki bevethető a döntőben. Minden játékos azért futballozik, hogy ilyen mérkőzéseken részt vegyen, azt gondolom, bárki lép a pályára, a legjobb tudását fogja majd nyújtani, mindenki nagy várakozással tekint a döntő elé. Ez a néhány hetes sorozat, amiben benne vagyunk a kupa és a bajnokság végéig, nagyon nagy igénybevételt jelent a csapatoknak, így mindenkire szükség lesz a keretből a hátralevő időszakban – kezdte Kuttor Attila a rendkívüli helyzet miatt online tartott sajtótájékoztatón.

– Mindenkiben van egy drukk, de azt gondolom, ha nem élveznénk ki ezt a pillanatot, nem érne semmit az egész. Ez a döntő csapatunk életében egy nagyon nagy dolog, szeretnénk kiélvezni, hogy itt lehetünk - idézi az mlsz.hu a trénert, aki arra is kitért, hogy 2013 óta nem nyert magyar edző Magyar Kupát.

Nagyon örülök neki, hogy ez így alakult. Korábban többször elmondtam, hogy a szakmai stábbal mi is fontos feladatunknak tartjuk, hogy a magyar edzők renoméját visszaállítsuk az előző évtizedek szintjére. Ez a kupadöntő egy nagy lépés efelé.

Külön öröm, hogy a Puskás Arénában játszhatjuk le a találkozót. Ott voltam a nyitó mérkőzésen és eljátszottam a gondolattal, milyen lenne ebben a stadionban, telt ház előtt meccselni. Telt ház most sajnos nem lehet, de a Puskás egyedülálló aurája miatt így is felemelő érzés lesz benne irányítani a csapatot – mondta a játékosként négyszeres kupagyőztes Kuttor, aki ellenfelük, a Budapest Honvéd legnagyobb erősségének azt tartja, hogy bőven van tapasztalata hasonló mérkőzésekről:

Kipróbált, harcedzett csapat, amely már sok csatát megjárt, a helyzet ismerős lesz a játékosoknak. Ugyanakkor mi is rendelkezünk olyan tapasztalt labdarúgókkal, akik tudják, hogy kell a döntőben futballozni, ebből a szempontból is jó mérkőzésre van kilátás. Harcolni fogunk érte, hogy mi legyünk a győztesek. Más az oda—visszavágós rendszer és más, amikor egy mérkőzésen múlik minden, most ezen az egy találkozón kell helytállnunk és ennek megfelelő felfogásban kell futballoznunk, a habitus az, ami nem mindegy.

Berecz Zsombor (Mezőkövesd): - Kellően magabiztos vagyok én is és a csapat is. Meg tudjuk nyerni a kupát, semmi esetre sem esélytelenekként megyünk fel a pályára. Remélem, most átélhetek egy olyan döntőt, amelyen sok időt játszhatok és a végén győztesként hagyhatom el a pályát. A Puskás Aréna különleges helyszín, emiatt is fokozottan várom a holnapot, nagyon szeretném már belülről, a gyepről látni az Arénát.

"Kamber öt alkalommal volt vesztes csapat tagja a fináléban...

Pisont István (Honvéd):Fantasztikus helyszínen játszhatjuk a döntőt, ráadásul szurkolók előtt, ez egészen biztosan életre szóló élmény lesz minden résztvevő számára – mondta a kispestiek vezetőedzője. – Két motivált, elszánt csapat játszik szerdán a Puskás Arénában, úgy gondolom, a mentális résszel egyik oldalon sem lesz gond.

Nálunk sokan vannak, akik már veszítettek kupadöntőt, és ez extra motivációt ad számukra, Djordje Kamber például öt alkalommal volt vesztes csapat tagja a fináléban, de például Davide Lanzafaménak sincs még kupaaranya.

A győzelemmel biztosítani tudnánk a nemzetközi kupaszereplést is, a motiváció tehát meglesz, inkább nyugtatni kell majd a játékosokat a döntő előtt. Az előző két-három mérkőzés összehozta a csapatot, ez nagyon fontos volt a kupadöntő előtt, úgy érzem, mindenki készen áll a feladatra.

Pisont hozzátette: előnyt jelenthet a kövesdiek számára, hogy egy nappal többet pihenhetnek a hétvégi bajnokijuk után, mint a kispesti játékosok, akik ráadásul 120 perces kupaelődöntő után léptek pályára vasárnap a DVSC ellen. Az viszont a Honvéd számára jelenthet némi fórt, hogy az MTK elleni elődöntőben már játszottak a Puskás Arénában, ezért valamelyest megismerkedtek a pályával és a körülményekkel.

Egy kupadöntőben kevesebbet számít a bajnoki teljesítmény, egyenlő eséllyel lép pályára a két csapat.

Tiszteljük a Mezőkövesdet és az elmúlt egy évben elért eredményeit, de nem tartom esélyesebbnek ellenfelünket a végső sikerre, már csak azért sem, mert a tradíciók alapján mi rendelkezünk némi előnnyel.

A játékosok óriási munkát végeztek annak érdekében, hogy döntőt játszhassanak a Magyar Kupában. Nehéz volt eljutni idáig, de megérdemelten lehetünk itt, és mindent megteszünk a végső sikerért – tette hozzá a szakember.

Batik Bence (Honvéd):A tavalyi kupadöntőből van bennem hiányérzet, szeretném most pótolni, amit tavaly elmulasztottunk, nagyon várjuk a holnapi napot. Fantasztikus stadionban játszatunk, már az MTK elleni elődöntőben is nagyszerű volt itt pályára lépni, de most még jobb lesz, hiszen már nézők is helyet foglalhatnak a lelátókon. Az előző három mérkőzés nagyszerűen összehozta a csapatot, ez előnyünkre válhat szerdán. Nem érzem azt, hogy esélyesebb lenne a Mezőkövesd a győzelemre, és különben sem az esélyek számítanak, hanem a tettek.

A Honvéd keretéből egyedül Tomas Tujvelnak van egy kisebb sérülése, de várhatóan ő is rendbe jön a szerdai összecsapásig, így a legerősebb kispesti csapat állhat ki 20.00 órakor a Mezőkövesd ellen.

MAGYAR KUPA, DÖNTŐ:

06.03., 20:00, Puskás Aréna

Bp. Honvéd - Mezőkövesd - ÉLŐBEN a csakfoci.hu oldalán!

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz